Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ανήκομεν εις την Δύσην....

Από τη στήλη "Ο Σαββατοκύριακος" (...) του Ζήση Πιτσιάβα www.kozanimedia.gr
Δεν έχω πληροφόρηση για το ποιος ή ποιοι διαμαρτυρηθήκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αλλά μάλλον κανένας, αφού η υποταγή στο ράσο σε αυτή τη χώρα από το πολιτικό προσωπικό της χώρας είναι φαινόμενο διαχρονικό. Συζητιέται λοιπόν χθες στη συνεδρίαση η «Έγκριση προγραμματικής Σύμβασης, μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης και της Π.Δ.Μ., για την «Συντήρηση – Αναπαλαίωση – Αποκατάσταση του Επισκοπείου Ιεράς  Μητροπόλεως Σερβίων & Κοζάνης». 
 Μιλάμε για ένα ποσό περίπου 300.000 Ευρώ περίπου, το οποίο είχε εγκριθεί αν θυμάμαι καλά επί Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και μάλιστα από τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης. Στη συνεδρίαση παρευρίσκεται και ο Μητροπολίτης Παύλος, για τον οποίο έχει προβλεφθεί θέση στην αίθουσα, αλλά με παρέμβαση Περιφερειάρχη ο Ιεράρχης προσκαλείται να καθίσει δίπλα στο προεδρείο, φαντάζομαι ως ένδειξη σεβασμού. 
Μιλάμε για εικόνα κράτους τύπου Ιράν, όπου θρησκευτικοί ηγέτες και πολιτική ηγεσία πορεύεται χέρι- χέρι, αποδεικνύοντας φυσικά με αυτόν τον τρόπο και τη φιλοσοφία που ακολουθείται από αυτούς που οι πολίτες επέλεξαν για άλλους λόγους και όχι για προσευχές.
Όσο για την ιερή χρηματοδότηση στο Επισκοπείο, τις εξηγήσεις ας τις δώσουν αυτοί που ψήφισαν. Που ξέρεις μπορεί να «τσιμπάει» ακόμα το ποίμνιο από πολιτικούς με τέτοιου είδους αρχές και αξίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας