Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης στο δρόμο Βελβεντό - Καταφύγι


Το σημείο της κατολίσθησης στο δρόμο Βελβεντού - Καταφυγίου, επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης συνοδευόμενος από τον Διευθυντή και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κοζάνης, τον Προϊστάμενο και στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής, παρουσία και του Δημάρχου Σερβίων-Βελεβεντού κ. Κωνσταντόπουλου καθώς και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Καταφυγίου.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να γίνει αυτοψία της υπάρχουσας κατάστασης στην περιοχή της κατολίσθησης και να αναζητηθούν εναλλακτικές λύσεις για την προσπέλαση στον οικισμό του Καταφυγίου. Συγκεκριμένα ο κ. Σόκουτης έδωσε εντολή στις Τεχνικές Υπηρεσίες να προχωρήσουν γρήγορα στις απαραίτητες ενέργειες για την βελτίωση των συνδετήριων οδών του οικισμού από Αγία Κυριακή και Ελατοχώρι, ενώ παράλληλα να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την ένταξη του έργου της αποκατάστασης της κατολίσθησης στο ΕΣΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι ο προϋπολογισμός του έργου αυτού ανέρχεται στα 2.600.000€. 
Εκτιμάται ότι μετά την ένταξη του συγκεκριμένου έργου η υλοποίηση και η αποκατάσταση της πρόσβασης στον οικισμό του Καταφυγίου αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2013.
Σημειώνεται επίσης ότι η Π.Ε. Κοζάνης δαπάνησε ποσό 500.000€ για την βελτίωση του δρόμου Αγία Κυριακή – Καταφυγίου, ενώ οι παρεμβάσεις στο δασικό δρόμο Ελατοχωρίου - Καταφυγίου θα φτάσουν τις 25.000€. 
Τέλος, όπως υπογράμμισε ο κ. Σόκουτης, ο δρόμος παραμένει κλειστός μέχρι την οριστική αποκατάσταση της κατολίσθησης λόγω επικινδυνότητας καθώς προέχει η ασφάλεια των κατοίκων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κρατήστε αυτό!!
Άλλος αντιπεριφερειαρχης έφερε γνωστό του ο οποίος εξειδικεύεται στην κατασκευή επικίνδυνων δρόμων, έχοντας στο βιογραφικό του έναν από τους πιο επικίνδυνους δρόμους στην Νίκαια της Γαλλίας ο οποίος έδωσε προφορικά λύση με 3 σενάρια τα οποία κυμαίνοντας από 150.000 έως 250.000 ευρώ. Οι καρακλοκένταυροι ζητούν 2.500.000 για μελέτες!!!!
τι να λέμε τώρα....όποιος κατάλαβε κατάλαβε!
διασταυρώστε την πληροφορία!!!!

Το Προφίλ μας