Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ο Τάσος Μητρόπουλος... αναποδογύρισε το γραφείο του Λυκουρέντζου!

Σκηνές ...απείρου κάλους διαδραματίστηκαν στο γραφείο του Ανδρέα Λυκουρέντζου: Ο εξοργισμένος Τάσος Μητρόπουλος όρμησε για να υπερασπιστεί τη θέση του στις λίστα της Νέας Δημοκρατίας στη Β' Πειραιά, «αναχαιτίζοντας» τον Γιώργο Ανατολάκη...
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της στήλης «Μικροπολιτικός» της εφημερίδας «τα Νέα», που αποκαλύπτει και το περιστατικό, όλα αυτά συνέβησαν το απόγευμα της Δευτέρας, 28 Μαϊου.

Σύμφωνα με τον «Μικροπολιτικό», ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού κ. Μητρόπουλος μπήκε στο γραφείο του Γραμματέα του κόμματος κ. Λυκουρέντζου και διεκδίκησε τα «κεκτημένα» του, με ορμή και μαχητικότητα που δικαιώνει το παρατσούκλι «Ράμπο», το οποίο τον συνόδευε από τα πρώτα χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας.
Αιτία της οργής του «Ράμπο» ήταν ένα αίτημα που του είχε υποβάλλει νωρίτερα, τηλεφωνικώς, ο κ. Λυκουρέντζος. Ο Γραμματέας είχε ζητήσει από τον κ. Μητρόπουλο να
αποδεχθεί την τοποθέτησή του στην πέμπτη θέση της λίστας, αντί της τέταρτης, την οποία είχε καταλάβει στις προηγούμενες εκλογές.
Προς τι το αίτημα της «μετακίνησης», κατά μία θέση; Απλούστατα, η Συγγρού προόριζε την τέταρτη για έναν έτερο βετεράνο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού: Τον άρτι αφιχθέντα από τον ΛΑΟΣ, Γιώργο Ανατολάκη.
«Αμυνόμενος» ο μεσοεπιθετικός, «επιτιθέμενος» ο αμυντικός...
Ήταν εκ των προτέρων γνωστό ότι οι «εισροές» από το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη - κι όχι μόνο από αυτό- θα προκαλούσαν ... μάχες χαρακωμάτων και θέσεων στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, δοθείσης της «στενότητας χώρου».
Να όμως που υπάρχει και δευτερογενής παρενέργεια: Οι «εισροές» αυτές προκάλεσαν...τον άγριο ανταγωνισμό παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της ίδιας ομάδας, τροποποιώντας όμως τους ρόλους τους: Ο μεσοεπιθετικός Τάσος Μητρόπουλος βρέθηκε στην ανάγκη να αμύνεται σθεναρά για να ανακόψει τον εφόρμηση του αμυντικού Γιώργου Ανατολάκη.
Φυσικά ένας «Ράμπο», αμύνεται και ως ... «Ράμπο». Σύμφωνα με μια εκδοχή για το συμβάν, ο κ. Μητρόπουλος έριξε κάτω το γραφείο του κ. Λυκουρέντζου. Οι φωνές ακούστηκαν παντού κι έτσι δεν άργησε να ειδοποιηθεί ο Αντώνης Σαμαράς.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εκείνη την ώρα βρισκόταν στο γραφείο του και πάσχιζε να λύσει έναν άλλο γρίφο, ο οποίος απέρρεε από τις «διευρύνσεις» του κόμματος. Ο κ. Σαμαράς είχε συνάντηση με τον Γιώργο Κοντογιάννη, στέλεχος της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Ντόρας Μπακογιάννη. Όπως είναι γνωστό, το πρόσωπο του κ. Κοντογιάννη έκανε άνω -κάτω τις δυνάμεις του κόμματος στην Ηλεία, καθώς η τοπική οργάνωση αντέδρασε σφοδρά στην τοποθέτησή στη δεύτερη θέση της λίστας.
Τι απέγινε όμως με την υπόθεση του «Ράμπο» και το μήλο της έριδας στη Β' Πειραιά, δηλαδή την τέταρτη θέση στη λίστα; Έγινε αυτό που ήθελε ο κ. Μητρόπουλος. Προηγουμένως, σύμφωνα με τον «Μικροπολιτικό» των «Νέων», για να ηρεμήσουν τα πνεύματα χρειάστηκε να παρέμβει μεγαλοπαράγοντας του Ολυμπιακού.
Στην καριέρα τους οι δύο βετεράνοι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν συνηθίσει να διεκδικούν «πρωτιές». Ποιος θα φανταζόταν ότι το γήπεδο της πολιτικής θα τους έκανε να «τα δίνουν όλα» για μια τέταρτη θέση...
 http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας