Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Eκδηλώσεις διαμαρτυρίας από την «Κοινωνία των Πολιτών του Βελβεντού» για τα δύο χρόνια από τον "Καλλικράτη"

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την ψήφιση του Νόμου του Καλλικράτη η «Κοινωνία των Πολιτών του Βελβεντού» και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα πραγματοποίησε σειρά παρεμβάσεων και εκδηλώσεων διαμαρτυρίας την Κυριακή 27 και τη Δευτέρα 28 Μαΐου 2012. 
-          Την Κυριακή ομάδα εθελοντών πραγματοποίησε εξόρμηση καθαριότητας στον χώρο γύρω από το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας (ενόψει και του εορτασμού του Αγ. Πνεύματος)
-          Το βράδυ της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση με χαιρετισμούς εκπροσώπων του αγώνα και μουσική εκδήλωση με το συγκρότημα των «Εθελοντών», που για άλλη μια φορά συμμετείχαν αφιλοκερδώς σε μια δράση της κοινωνίας μας (Τάσος Πεσλής κιθάρα/τραγούδι, Άρης Παυλίδης κιθάρα/τραγούδι, Φώτης Γκουντούλας μπουζούκι, Γιάννης Παπαευαγγέλου αρμόνιο, Παντελής Μόσχογλου μπουζούκι, Τάσος Μπουντιός μπουζούκι, Γιώργος Φραγκουλάκης τραγούδι και ηχητικά συστήματα προσφορά από το «Μετόχι»). 
Λόγω κακοκαιρίας δεν κατέστη δυνατή η πραγματοποίηση της εκδήλωσης στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί αλλά στο Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού
-          Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Βελβεντού τη Δευτέρα από τις 07.00 έως τις 15.00 και παράλληλες δράσεις εξωραϊσμού στον οικισμό του Βελβεντού. Οι συμμετέχοντες στην κατάληψη περιποιήθηκαν τον αύλειο χώρο του Δημαρχείου ενώ μια άλλη ομάδα εθελοντών αποκατέστησε το οδόστρωμα σε κεντρικά σημεία του οικισμού
Οι εκδηλώσεις, οι οποίες για άλλη μια φορά χαρακτηρίστηκαν από τη συμμετοχή των πολιτών του Βελβεντού, υπογράμμισαν την αταλάντευτη στάση της Κοινωνίας μας απέναντι στην επιβολή της άδικης απόφασης του Καλλικράτη για το Δήμο Βελβεντού.
Ζούμε καθημερινά τις αρνητικές συνέπειες του Καλλικράτη για τον Δήμο μας, όπως αυτές εκφράζονται και από την προκλητική στάση της Δημοτικής Αρχής του «όλα βαίνουν καλώς στο Βελβεντό», οι οποίες ξεπερνούν ακόμα και τις πιο δυσοίωνες προβλέψεις μας και ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ  για:
-          Την γενική υποβάθμιση της καθημερινότητας μας
-          Την απώλεια των κατακτήσεων που είχαμε ως κοινωνία
-          Την ουσιαστική υποβάθμιση όλων των δημοτικών υπηρεσιών με την αφαίμαξη των υπαλλήλων και την απαράδεκτη εργασιακή αντιμετώπιση όσων εξακολουθούν να εργάζονται στα νομικά πρόσωπα
-          Για την «αρπαγή» του μηχανολογικού εξοπλισμού που διέθετε ο Δήμος Βελβεντού και τη χρησιμοποίησή του σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα σε Δημοτικές ενότητες του καλλικρατικού Δήμου εκτός του τ. Δήμου Βελβεντού
-          Τη μηδαμινή χρηματοδότηση των νομικών προσώπων, τα οποία συντηρούνται με τις φιλότιμες προσπάθειες των υπαλλήλων τους και των φορέων του Βελβεντού
-          Την παντελή απουσία του καλλικρατικού Δήμου από την καθημερινότητα των οικισμών μας (καθαριότητα, παρεμβάσεις, εσωτερική οδοποιία, ύδρευση – αποχέτευση, ηλεκτροφωτισμός)
-          Την απαράδεκτη εικόνα της αγροτικής οδοποιίας και την αδιαφορία για το δασικό περιβάλλον των Πιερίων. Οι παρεμβάσεις που γίνονται είναι ελάχιστες έως ανύπαρκτες.
-          Τη μηδενική έως σήμερα χρηματοδότηση φορέων και συλλόγων
-          Τον ανύπαρκτο αναπτυξιακό σχεδιασμό
-          Την απαράδεκτη αντιμετώπιση φορέων, συλλόγων και των αγροτικών συνεταιρισμών
-          Τη συστηματική απαξίωση των τουριστικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας (Αθλητικό Κέντρο, Πνευματικό Κέντρο, Λαογραφικό Μουσείο, επισκέψιμα οινοποιεία, χώροι φυσικού κάλλους, ξενοδοχεία, εμπορικά και επαγγελματικά καταστήματα)
-          Την εγκατάλειψη των Πιερίων και των οικισμών τους

Και το μεγάλο ερωτηματικό για όλους τους πολίτες του Βελβεντού είναι: πού αξιοποιούνται τα έσοδα της Δημοτικής Ενότητας Βελβεντού, τόσο του παρελθόντος οικονομικού έτους όσο και του τρέχοντος, αφού δεν επενδύονται σε ανάγκες του οικισμού, σύμφωνα με το νόμο!  

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ τον αγώνα με το αίτημα της επανασύστασης του Δήμου γιατί πιστεύουμε ότι αυτή είναι η μόνη αποδεκτή λύση για την σημερινή οπισθοδρόμηση και η μόνη παραδεκτή προοπτική για το μέλλον του τόπου μας.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ «ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ»
&
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

FEFEKA AYTI POY SE AGKALIAZOYN SIMERA SINTOMA 8A SE PETROBOLOYN.

Ανώνυμος είπε...

Και ποιος φταίει για όλα αυτά;O Kωνσταντόπουλος-Μπάκανος-Λαζαριώτης-Ελευθερίου και όλοι οι λοιποί.Σαν δεν ντρεπόμαστε.Εμείς αφήσαμε τον τόπο μας χωρίς εκπροσώπους.Κρίμα και αυτό θα το πληρώνουμε για πολλά πολλά χρόνια.Και όλα αυτά τα γνωρίζαμε αλλά μας άρεσαν η μεγάλη καρέκλα και τα τέσσερα σκαμπό.

Το Προφίλ μας