Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Κυβέρνηση «με κορμό την υπεύθυνη κεντροαριστερά»

Βενιζέλος: «Η μονομερής καταγγελία της σύμβασης είναι παιχνίδι με τη φωτιά»
Την ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης «με κορμό την υπεύθυνη κεντροαριστερά» υπογράμμισε για άλλη μία φορά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας χθες βράδυ στη Νέα Ιωνία, ενώ απόψε μιλά σε νέα κομματική εκδήλωση στο δημαρχείο Γλυφάδας.

«Η χώρα δεν κυβερνιέται δίχως κυβέρνηση με κορμό την υπεύθυνη κεντροαριστερά» είπε ο κ. Βενιζέλος και επανέλαβε ότι στην κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, «δεν θα μετέχουν γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ».


Ο κ. Βενιζέλος υπεραμύνθηκε για άλλη μία φορά των όρων της δανειακής σύμβασης υποστηρίζοντας ότι «είναι οι ευνοϊκότεροι που υπάρχου στην Ευρώπη» ενώ σημείωσε πως η γραμμή της αναθεώρησης του μνημονίου κερδίζει έδαφος και ανάμεσα στις δυνάμεις των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. «Η μονομερής καταγγελία της σύμβασης είναι παιχνίδι με τη φωτιά», είπε για άλλη μία φορά και αναρωτήθηκε: «Ποιος τολμά να πει στον Έλληνα πως θα μπλοκαριστούν τα κοινοτικά κονδύλια, όπως έγινε στην Ουγγαρία;».

Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο, στις κλειστές συσκέψεις στην Ιπποκράτους έχει αρχίσει να συζητείται το αν θα πρέπει ή δε θα πρέπει να συνεχιστεί το μοντέλο των ανοικτών συγκεντρώσεων το οποίο είναι φανερό ότι «δεν τραβάει» από επικοινωνιακής πλευράς ενώ δεν έχει και το επιθυμητό πολιτικό αποτέλεσμα.

Η μέγιστη κινητοποίηση δεν αποφέρει περισσότερους από μερικές εκατοντάδες ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις συγκεντρώσεις και το κυριότερο - όπως λένε στελέχη του ΠΑΣΟΚ «σε αυτές τις συγκεντρώσεις δεν περνά κανένα μήνυμα, οι ψηφοφόροι δε μπορούν να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές αλλά αντιθέτως συντηρείται η απογοήτευση του εκλογικού αποτελέσματος της 6ης Μαΐου».

Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος μάλιστα φέρεται να αποφασίζει τη στροφή σε στοχευμένες συζητήσεις σε κάθε περιοχή με κοινωνικούς φορείς και τοπικούς παράγοντες, αφήνοντας τον προγραμματισμό δύο, τριών ανοικτών συγκεντρώσεων λίγο πριν τις εκλογές.
www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας