Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Απόπειρα υποκλοπής θεμάτων στις πανελλαδικές

του Χρήστου Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

Συνελήφθη χτες μία μαθήτρια με ηλεκτρονική συσκευή εκπομπής και λήψης ήχου!

Μία μαθήτρια συνελήφθη χτες στην Πτολεμαΐδα για απόπειρα υποκλοπής των θεμάτων και των απαντήσεων στο μάθημα της βιολογίας θεωρητικής κατεύθυνσης, με χρήση ηλεκτρονικής συσκευής εκπομπής και λήψης ήχου.
Το κρούσμα σημειώθηκε χτες το πρωί στο εξεταστικό κέντρο του 2ου ΓΕΛ Πτολεμαΐδας, στην αίθουσα 1. Λίγο μετά την ανακοίνωση των θεμάτων στους υποψηφίους για τα ΑΕΙ – ΤΕΙ, η συγκεκριμένη μαθήτρια προφασίστηκε ότι ήθελε να πάει στη τουαλέτα, με σκοπό βεβαίως να συνομιλήσει με κάποιον έξω από το σχολείο, προκειμένου να της υπαγορεύσει τις απαντήσεις στα θέματα της βιολογίας.
Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, στη τουαλέτα τη συνόδεψε μία επιτηρήτρια καθηγήτρια, η οποία όμως εντόπισε κάτι το ύποπτο στη συμπεριφορά της μαθήτριας. Παρατηρώντας καλύτερα είδε να προεξέχει κάτι στη μπλούζα της, το οποίο η μαθήτρια προσπάθησε να κρύψει. Η επιτηρήτρια διαπίστωσε ότι επρόκειτο για μία ηλεκτρονική συσκευή. Η καθηγήτρια μετά απ’ αυτό, ειδοποίησε την αστυνομία, οπότε έφτασαν αμέσως αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πτολεμαΐδας.

Μία αστυνομικίνα έκανε σωματικό έλεγχο στη μαθήτρια. Βρήκε την ηλεκτρονική συσκευή εκπομπής και λήψης ήχου, την οποία ήδη είχε εντοπίσει η καθηγήτρια. Μέσα στο παντελόνι της μαθήτριας βρήκε επίσης και το κινητό τηλέφωνο, αν και απαγορεύεται η κατοχή κινητού κατά τις πανελλαδικές εξετάσεις. Να σημειωθεί ότι η εν λόγω συσκευή συνδέεται με το κινητό τηλέφωνο, προκειμένου να επιτευχθεί η εκπομπή και λήψη ήχου.
Αμέσως μετά την διαπίστωση της επιχείρησης υποκλοπής των απαντήσεων στα θέματα της βιολογίας, οι εξεταστές μηδένισαν την κόλλα της συγκεκριμένης μαθήτριας. Παράλληλα όμως το Τ.Α. Πτολεμαΐδας ανέλαβε την προανάκριση της υπόθεσης και του σχηματισμού δικογραφίας, η οποία θα πάει στον εισαγγελέα. Οι αστυνομικοί ανέκριναν τη μαθήτρια, άλλους συμμαθητές της, καθηγητές κ.λ.π. Τα αποτελέσματα της προανάκρισης ήταν άμεσα και θεαματικά, καθώς εντόπισαν και συνέλαβαν αυτόν που της προμήθευσε την ηλεκτρονική συσκευή. Επίσης, εντόπισαν και μία κοπέλα, η οποία θα μετέδιδε τις απαντήσεις μέσω κινητού τηλεφώνου στη συλληφθείσα μαθήτρια. Πρόκειται για μια φίλη της η οποία διαμένει στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Τα στοιχεία της κοπέλας είναι ήδη γνωστά στην αστυνομία, ειδοποιήθηκε από τις αστυνομικές αρχές, οπότε αναμένεται σήμερα να παρουσιαστεί και να καταθέσει στο Τμήμα Ασφάλειας Πτολεμαΐδας.
Η συλληφθείσα υποψήφια που επιχείρησε να αντιγράψει, μαζί με τη δικογραφία θα οδηγούταν χτες το απόγευμα στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κοζάνης. Βεβαίως, μετά τον μηδενισμό της, επειδή οι πανελλαδικές συνεχίζονται, το πιθανότερο ήταν να την αφήσει ελεύθερη ο εισαγγελέας για να μπορέσει να συνεχίσει τις εξετάσεις στα υπόλοιπα μαθήματα. Φυσικά συνέπειες θα έχουν οι συνεργοί στην επιχείρηση υποκλοπής, δηλαδή αυτός που προμήθευσε τη συσκευή στη μαθήτρια, αλλά και η φίλη της από τη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας