Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Βενιζέλος: Βγαίνουμε στο ξέφωτο ή τα τινάζουμε όλα στον αέρα

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε παραγωγικούς φορείς στο Επιμελητήριο Αργολίδας τόνισε ότι είμαστε στην τελική φάση μιας δύσκολης πορείας, μπορούμε να τη διανύσουμε με αποφασιστικότητα, ενωμένοι και συντονισμένοι για να βγούμε στο ξέφωτο ή μπορούμε να τα τινάξουμε όλα στον αέρα με μια πρώιμη αλαζονεία.
Ενόψει δε της εκλογικής αναμέτρησης, ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τους πολίτες να αποφασίσουν με ηρεμία, ωριμότητα και ευθύνη, αξιολογώντας την προσωπική, οικογενειακή, κοινωνική τους κατάσταση και τα εθνικά δεδομένα.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι δεν υπάρχει άλλη συγκεκριμένη πρόταση εκτός από εκείνη του ΠΑΣΟΚ, από «αυτή που δέχονται οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές, αυτή που είναι η ασφαλής για την έξοδο από την κρίση».

Μιλώντας για θέματα που αφορούν στα Επιμελητήρια και σχετίζονται με το κούρεμα του χρέους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «το κούρεμα του χρέους είναι ό, τι καλύτερο έχει συμβεί στον τόπο τις τελευταίες δεκαετίες».
Αναφερόμενος στη θητεία του ως υπουργού Οικονομικών, κάτι που, όπως είπε, του επέφερε «φθορά» και «κόστος», τόνισε ότι δεν φοβήθηκε να «μπει στη φωτιά», διότι «πρέπει να μπορούμε να προσφέρουμε στην πατρίδα όταν χρειάζεται».
Στο ίδιο πνεύμα, υποστήριξε ότι θα μπορεί στα απομνημονεύματά του να λέει ότι αφαίρεσε από τους ώμους του έθνους 106 δισ. ευρώ χρέη. «Είμαι ο υπουργός Οικονομικών που αφαίρεσε χρέος από τους ώμους του έθνους, ενώ πολλοί άλλοι υπουργοί πρόσθεσαν χρέος».
Επιπλέον, είπε ότι είναι υπέρ του ευρωομολόγου αρκεί να συνοδεύεται με καλύτερο επιτόκιο για τη χώρα, από ό,τι η δανειακή σύμβαση.
Αφού αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα του PSI, τόνισε ότι ανάπτυξη σημαίνει ρευστότητα, εμπιστοσύνη, αισιοδοξία και ρίσκο, επισημαίνοντας ότι η ρευστότητα επέρχεται μέσω της δανειακής σύμβασης και κάλεσε τα κόμματα που μιλούν για καταγγελία της να διευκρινίσουν τι ακριβώς εννοούν.
«Στην Ελλάδα ριζοσπάστης ή νέος σωτήρας είναι όποιος λέει ότι πρέπει να καταγγείλουμε τη σύμβαση», σχολίασε και συμπλήρωσε ότι στην Ολλανδία όμως ριζοσπάστης είναι αυτός που λέει ότι δεν πρέπει να δοθεί ούτε ένα ευρώ στο Νότο.
Υπάρχει, τόνισε ο κ Βενιζέλος, η θετική όψη στη δανειακή σύμβαση αλλά και η αρνητική. «Εμείς κάναμε δύσκολη διαπραγμάτευση αλλά οι εταίροι μας ήταν δύσπιστοι απέναντι σε μια χώρα που δεν ήταν σίγουροι», ανέφερε, μεταξύ άλλων.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι χρειάζεται μια «ένεση αισιοδοξίας» ότι ο Έλληνας πολίτης είναι ισότιμος και κάθεται με ισοτιμία και υπερηφάνεια στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας