Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Αρχισε η μάχη του χρίσματος στη ΝΔ

από την ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η ανακοίνωση των υποψηφίων του κόμματος, αρχής γενομένης από τις Περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους της χώρας Να τελειώνει γρήγορα με τον επικίνδυνο για τις τοπικές κοινωνίες και το κόμμα συνωστισμό νυν ή πρώην βουλευτών και νομαρχών που επιδιώκουν να πάρουν το «χρίσμα» της Ν.Δ. για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου θέλει η Ρηγίλλης και στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η σταδιακή ανακοίνωση των υποψηφίων του κόμματος, αρχής γενομένης από τις Περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους της χώρας.
Για το λόγο αυτό συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά, με τη συμμετοχή ανά περίπτωση του αντιπροέδρου Δ. Αβραμόπουλου, του γραμματέα του κόμματος Ανδρ. Λυκουρέντζου και του υπεύθυνου για την αυτοδιοίκηση Β. Μιχαλολιάκου, ξεκίνησαν ήδη τις συσκέψεις προκειμένου να καταλήξουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στους υποψηφίους του κόμματος, αφού όσο καθυστερούν τα «χρίσματα» συνεχίζονται οι αυτόκλητες... διαθεσιμότητες και μεγεθύνονται οι τοπικές αντιπαλότητες. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να κλείσει άμεσα η εκκρεμότητα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με την ανακοίνωση και επισήμως της στήριξης του Ν. Κακλαμάνη και της υποψηφιότητας του Κ. Γκιουλέκα, αφού μάλλον αποσύρθηκε από την «κούρσα» για την συμπρωτεύουσα ο ακραιφνείς καραμανλικός Στ. Καλαφάτης.
Η αρχή με την απόδοση «χρισμάτων» σε περιφερειάρχες αναμένεται να γίνει την επόμενη Τετάρτη, όταν ο Αντ. Σαμαράς θα επισκεφθεί τα Ιωάννινα και εκτιμάται ότι θα ανακοινώσει τον υποψήφιο περιφερειάρχη Ηπείρου. Για τη θέση έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον οι νυν νομάρχες Ιωαννίνων Αλ. Καρχιμάνης, Αρτας Γ. Παπαβασιλείου και Θεσπρωτίας Β. Γιόγιακας, ενώ στα υπόψιν βρίσκεται και ο βουλευτής Ιωαννίνων και πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος, Στ. Καλογιάννης.
Δεδομένη
Κατά τα λοιπά η μόνη δεδομένη υποψηφιότητα είναι του Παν. Ψωμιάδη για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ γι' αυτή της Δυτικής Μακεδονίας ακούγονται τα ονόματα του Γ. Νούτσου δήμαρχου Γρεβενών και στενού φίλου του Αντ. Σαμαρά, του νομάρχη Κοζάνης Γ. Δακή και του βουλευτή Γ. Κασαπίδη.
 
Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης επικρατέστερος να πάρει το «χρίσμα» θεωρείται ο πρώην βουλευτής Δημ. Σταμάτης (συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά από την εποχή της ΠΟΛΑΝ), ενώ ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει ο πρώην βουλευτής Έβρου Στ. Κελέτσης, ο νομάρχης Ξάνθης Γ. Παυλίδης και ο υπερνομάρχης Δράμας - Καβάλας - Ξάνθης Κ. Τάτσης.
Για την Περιφέρεια Αττικής τον πρώτο λόγο δείχνει ότι έχει ο νομάρχης Ανατολικής Αττικής Λ. Κουρής, αν η Ρηγίλλης επιλέξει υποψήφιο προερχόμενο από την αυτοδιοίκηση, ενώ αν στραφεί σε πρόσωπο από την κεντρική πολιτική σκηνή θα επανέλθει στην «επιφάνεια» και το όνομα του Άρη Σπηλιωτόπουλου.
Στην Πελοπόννησο, τη μία από τις δύο - τρεις Περιφέρειες που η Ν.Δ. μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις, επικρατέστερος φέρεται ο νομάρχης Μεσσηνίας Δ. Δράκος, καθώς δείχνει πως «ξεφουσκώνει» η υποψηφιότητα του Γ. Μανώλη, αλλά και των Π. Αδρακτά και Π. Σκανδαλάκη που αρχικά είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον.
Μεγάλη διαθεσιμότητα υπάρχει και για τη Δυτική Ελλάδα, όπου «παίζει δυνατά» ο πρώην βουλευτής Ν. Νικολόπουλος, ενώ ακούγονται και τα ονόματα του Σπ. Σπυρίδωνος (πρώην περιφερειάρχης), του βουλευτή Γ. Κοντογιάννη (είναι, όμως, πολιτικός φίλος της Ντ. Μπακογιάννη), αλλά και του πρώην βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιου Λιβανού.
Στην Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδος κερδίζει συνεχώς έδαφος η υποψηφιότητα του βουλευτή Θ. Γιαννόπουλου, που εκτιμάται ότι μπορεί να έχει και τη στήριξη του ΛΑΟΣ και δήλωσε πρόσφατα πως «μόνο εγώ μπορώ να κερδίσω». Ενδιαφέρον συνεχίζει να δείχνει ο νομάρχης Φθιώτιδας Θ. Χειμάρας, αλλά και ο πρώην βουλευτής Λ. Παπαγεωργόπουλος.
«Μάχη»
Στη Θεσσαλία δίνουν «μάχη» ο βουλευτής Μαγνησίας Θ. Νάκος και ο πρώην βουλευτής Λάρισας Κ. Αγοραστός, ενώ ως «αουτσάιντερ» πλασάρονται οι δήμαρχοι Τρικάλων Γ. Βλαχογιάννης και Λάρισας Κ. Τζανακούλης
Για την Περιφέρεια Β. Αιγαίου επικρατέστερος εμφανίζεται ο πρώην βουλευτής Γ. Κοσμίδης, χωρίς να αποκλείεται και η υποψηφιότητα είτε του νομάρχη Λέσβου Π. Βογιατζή, είτε της πρώην βουλευτού του νησιού Χριστίνας Καλογήρου.
Στο Ν. Αιγαίου ξεκίνησε ήδη προεκλογική εκστρατεία ο πρώην περιφερειάρχης Χαρ. Κόκκινος, ενώ δεν θα έλεγε «όχι» σε μια πρόταση της Ρηγίλλης ο πρώην βουλευτής Αν. Καραμάριος.
Για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ο νομάρχης Ζακύνθου Διον. Γάσπαρος, αλλά και η ευρωβουλευτής Ρόδη Κράτσα, ενώ για τη χαμένη εκ προοιμίου Περιφέρεια Κρήτης την... για την τιμή των όπλων μάχη επιθυμούν να δώσουν ο σαμαρικός πρώην βουλευτής Ηρακλείου Μ. Βολουδάκης, ο πρώην περιφερειάρχης Σερ. Τσόκας, ενώ εσχάτως ακούστηκε και το όνομα του ευρωβουλευτή Κ. Πουπάκη.
Σε Αθήνα και ΘεσσαλονίκηΑμεσα αναμένεται να κλείσει η εκκρεμότητα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με την ανακοίνωση και επισήμως της στήριξης του Ν. Κακλαμάνη και της υποψηφιότητας του Κ. Γκιουλέκα.
Ο Παν. ΨωμιάδηςΗ μόνη δεδομένη υποψηφιότητα είναι του Παν. Ψωμιάδη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Για την ΑττικήΓια την Περιφέρεια Αττικής τον πρώτο λόγο δείχνει ότι έχει ο νομάρχης Ανατολικής Αττικής Λ. Κουρής, αν η Ρηγίλλης επιλέξει υποψήφιο προερχόμενο από την αυτοδιοίκηση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για τα Σέρβια, η ΝΔ δεν λέει τίποτα.Μερικοί λένε οτι θα ορίσει Κοκολιό, αν αυτός θελήσει να είναι υποψήφιος.Αλλοι λένε οτι άλλος θα είναι για τα Σέρβια. Απο το Βελβεντό, δεν ακούγεται κανένας υποψήφιος.Για τον Σόκουτη λένε θα είναι υποψήφιος.
Οσο για τον Κοκολιό, δεν μιλάει καθόλου για το τι θα κάνει.

Το Προφίλ μας