Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Σαράντα πέντε αθλητές στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Αιωροπτερισμού

του Σπύρου Κουταβά για το ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ξεκίνησε το 30ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αιωροπτερισμού στην Παλιά Καστανιά του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού. Σαρανταπέντε αθλητές που περιλαμβάνονται στους καλύτερους Έλληνες αιωροπτεριστές της χώρας αγωνίζονται καθημερινα για διεκδικήσουν στο τέλος την καλύτερη κατάταξη και την συμμετοχή τους στην Εθνική ομάδα.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία, τον Δήμο Σερβίων – Βελβεντού και γίνεται για 11η συνεχόμενη χρονιά στην πίστα της Παλιάς Καστανιάς.
Η πίστα εκκίνησης στην παλιά Καστανιά βρίσκεται στο όρος Τίταρος και σε υψόμετρο 1100 μέτρων. Το θέαμα είναι μοναδικό. Οι αιωροπτεριστές απογειώνονται με φόντο την λίμνη Πολυφύτου την μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της χώρας, την γέφυρα Σερβίων αλλά και τα Πιέρια όρη. Προσγειώνονται σε ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί στο κάμπο της περιοχής. Ειδικοί του αθλήματος που παρακολουθούν τις λεπτομέρειες κάθε απογείωσης εξηγούσαν στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι όλες αυτές τις μέρες οι ανεμοι που έπνεαν στην περιοχή ήταν ιδανικοί για να αποδώσουν ι αθλητές το μέγιστο των δεξιοτήτων τους. Οι αγώνες ξεκίνησαν το Σάββατο 9 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 16 Ιουλίου και υπάγονται στην κατηγορία "FAI OPEN Cat.2 Event" της "Διεθνούς Αεροναυτικής Ομοσπονδίας" FAI. Στην φετινή διοργάνωση συμμετέχουν και τέσσερις αεραθλητές από την Σουηδία, την Φυρομ και την Αυστραλία.
Το πρόγραμμα των αγώνων είναι:
9-15 Ιουλίου - Καθημερινό Πρόγραμμα
12.30-19.00 - Πτήσεις στο αγωνιστικό σκέλος
16 Ιουλίου - Τελευταία Αγωνιστική
12.30-18.00 - Πτήσεις στο αγωνιστικό σκέλος
21.30 - Απονομή Επάθλων στο Πολιτιστικό Κέντρο της Παλιάς Καστανιάς

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γεμισε ο Βελβεντος με Καινες Διαθηκες πεντηκοστιανων οεοεο

Ανώνυμος είπε...

Οι βελβεντινοί που είναι επιδεκτικοι σε νέα πράγματα θα εινσι οι πρώτοι ευαγγελιστές της περιοχής.

Το Προφίλ μας