Πλούσιο είναι το
πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων που
διαμορφώθηκε στα πλαίσια του 1ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών
Προϊόντων και Αγροτικών Μηχανημάτων Δυτικής Μακεδονίας. Επιλέχθηκαν να
διοργανωθούν εξειδικευμένα ενημερωτικά και εκπαιδευτικά events με κυρίαρχους
σκοπούς την ενίσχυση της παραγωγικής κουλτούρας αλλά και τον εκσυγχρονισμό των
μέσων και των μεθόδων παραγωγής. Παράλληλα, θα υπάρχουν καθημερινά πολιτιστικά
events, με έμφαση στην τοπική παράδοση αλλά και στις μουσικές των νέων
ανθρώπων.
Αναλυτικά το
πρόγραμμα έχει ως εξής:
Τετάρτη 27.07.2016
19.30 – Εγκαίνια
21.00 – Παραδοσιακοί χοροί από τμήματα Συλλόγων του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού
19.30 – Εγκαίνια
21.00 – Παραδοσιακοί χοροί από τμήματα Συλλόγων του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού
Πέμπτη 28.07.2016
19.00 – Ημερίδα ΓΕΩΤΕΕ με θέμα “STARTUP ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2014-2020”.
Ομιλητής: Σιόγκας Θεόδωρος, Πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ/ΠΔΜ
20.00 – Ημερίδα ΑΝΚΟ με θέμα “Ενημέρωση για το νέο πρόγραμμα LEADER για την περίοδο 2014-2020”. Ομιλητής: Γρηγόρης Μαυρίδης.
19.00 – Ημερίδα ΓΕΩΤΕΕ με θέμα “STARTUP ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2014-2020”.
Ομιλητής: Σιόγκας Θεόδωρος, Πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ/ΠΔΜ
20.00 – Ημερίδα ΑΝΚΟ με θέμα “Ενημέρωση για το νέο πρόγραμμα LEADER για την περίοδο 2014-2020”. Ομιλητής: Γρηγόρης Μαυρίδης.
Παρασκευή 29.07.2016
21.00 – Cocktail party με τοπικές γεύσεις
21.00 – Συναυλία με τους Bahalows Band
21.00 – Cocktail party με τοπικές γεύσεις
21.00 – Συναυλία με τους Bahalows Band
Σάββατο 30.07.2016
19.00 – Ομιλία με θέμα: «Γίνε Brand... όχι μια ακόμα επιχείρηση. Branding και αγροτοδιατροφικός τομέας.»
Ομιλητής: Τζιούμαρης Γεώργιος, ΜΑ, MSc, Σύμβουλος Strategic Brand Manager
19.30 – Γαστρονομικό Event με υπέροχα προϊόντα της περιοχής. Θα μαγειρέψει ο διακεκριμένος σεφ, Γιάννης Γιαννίτσας (Boulevard, Κοζάνη)
21.00 – Συναυλία με νέους της περιοχής
19.00 – Ομιλία με θέμα: «Γίνε Brand... όχι μια ακόμα επιχείρηση. Branding και αγροτοδιατροφικός τομέας.»
Ομιλητής: Τζιούμαρης Γεώργιος, ΜΑ, MSc, Σύμβουλος Strategic Brand Manager
19.30 – Γαστρονομικό Event με υπέροχα προϊόντα της περιοχής. Θα μαγειρέψει ο διακεκριμένος σεφ, Γιάννης Γιαννίτσας (Boulevard, Κοζάνη)
21.00 – Συναυλία με νέους της περιοχής
Κυριακή 31.07.2016
19.00 – Ομιλία NOVACERT με θέμα : Μέτρο
6.1 «Εγκατάσταση νέων γεωργών»: Δυνητικοί δικαιούχοι, Κριτήρια επιλεξιμότητας
και ενίσχυση μοριοδότησης»
Εισηγήτρια: κα Τσιάκα Μαρία, Τμήμα Επιχειρησιακών και Επενδυτικών Προγραμμάτων NOVACERT
21.00 – Παραδοσιακοί χοροί από τμήματα Συλλόγων του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού
Εισηγήτρια: κα Τσιάκα Μαρία, Τμήμα Επιχειρησιακών και Επενδυτικών Προγραμμάτων NOVACERT
21.00 – Παραδοσιακοί χοροί από τμήματα Συλλόγων του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού
Ωράριο λειτουργίας:
Τετάρτη – Σάββατο: 18.00 – 23.00
Κυριακή: 11.00 – 23.00
Τετάρτη – Σάββατο: 18.00 – 23.00
Κυριακή: 11.00 – 23.00
ΕΠΙΣΗΣ: Στο χώρο του Φεστιβάλ και καθ’
όλη τη διάρκειά του, θα υπάρχει χώρος αναψυχής για τους μικρούς μας φίλους.
------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------
Το AgroFest, το
1o Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων και Αγροτικών Μηχανημάτων Δυτικής
Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθεί 27-31 Ιουλίου 2016 στο Καμμένο (Τούρκικο)
Σχολείο Σερβίων. Διοργανώνεται από τον Δήμο Σερβίων Βελβεντού σε συνεργασία με
την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Επιμελητήριο ΠΕ Κοζάνης με την
υποστήριξη του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας
και του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας.
Πληροφορίες για
συμμετοχές στο φεστιβάλ, δίνονται από την κ. Σοφοκλή Μποτονάκη ( Τηλ.
6909909500) και το Δήμο Σερβίων Βελβεντού (Τηλ. 24643 50122).
Από το Γραφείο Τύπου
2 σχόλια:
Στο καμένο σχολείο με λογότυπο το ροδάκινο (στο καμένο μυαλό σας). Η πλάκα είναι πως δεν συμμετέχουν οι δύο συνεταιρισμοί του βελβεντού και επιπλέον βλέποντας οι Σερβίωτες την όλη ανάθεση της οργάνωσης στρίβουνε αλά γαλλικά. Το μόνο κοινό με τον τόπο είναι το γεγονός ότι διεξάγετε στην είσοδο της Πόλης των Σερβίων.
Τοπικούς καλλιτέχνες δε βλέπουμε όμως της επαρχίας Σερβίων...
Δημοσίευση σχολίου