Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Σκληρή επίθεση-απάντηση του πρώην δημάρχου Μανώλη Στεργίου στον A.Κοσματόπουλο για το νερό του Βελβεντού και τα όσα είχε αναφέρει ο δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού στο Top Channel

Από το kozanimedia.gr
Για τις ασύστολες, ανυπόστατες και συκοφαντικές κατηγορίες του κ. Κοσματόπουλου για το πόσιμο νερό στον Καποδιστριακό Δήμο Βελβεντού (ως το 2010), ότι δηλαδή και πριν από επτά-οκτώ χρόνια οι δημότες του Βελβεντού έπιναν δηλητηριασμένο νερό, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής στο κανάλι ΤΟΠ στις 26/10/2015, θα ήθελα να ενημερώσω τους τηλεθεατές και τους αναγνώστες σας -αποκαθιστώντας την αλήθεια- αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο για τα εξής:
Οι έλεγχοι του πόσιμου νερού, κατά τη διάρκεια της θητείας μου, τόσο στο Βελβεντό όσο και στους οικισμούς πραγματοποιούνταν τακτικότατα από το αξιόπιστο Κέντρο Περιβάλλοντος (ΚΕ.ΠΕ. Πτολεμαϊδας) που είναι αμιγής επιχείρηση της Π.Ε. Κοζάνης (πρώην Ν.Α. Κοζάνης), και πάντα σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης που είχαν συνάψει η τότε Ν.Α. Κοζάνης και η ΤΕΔΚ Κοζάνης με αποδέκτη τον Δήμο Βελβεντού και πολλούς άλλους Δήμους του Νομού μας.

Οι δειγματοληψίες-μετρήσεις που γίνονταν κάθε χρόνο ήταν έξι (6) και μία (1) ελεγκτική τόσο από τις δεξαμενές όσο και από βρύσες οικιών του Βελβεντού. (Επισυνάπτεται σχετικό έγγραφο του ΚΕΠΕ για τα δυο έτη 2009 & 2010 που καλύπτει την περίοδο της θητείας μου στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Κοσματόπουλος).

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΕΠΕ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ 2009 ΚΑΙ 2010 Στεργίου
Βεβαίως οι ίδιες μετρήσεις έγιναν και για όλα τα προηγούμενα έτη. Τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών πέραν του Δήμου Βελβεντού κοινοποιούνταν στις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας Κοζάνης ώστε να ελέγχονται και από την Διεύθυνση Υγείας του Νομού. Αν υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα στο πόσιμο νερό του Βελβεντού οι υπάλληλοι της Νομαρχίας θα έκαναν παρατήρηση, πράγμα που δεν συνέβη ποτέ, διότι το νερό ήταν ελεγμένο και απολύτως κατάλληλο.
Μετά από αυτά αποστέλλω αρκετούς πίνακες και στοιχεία στα Μ.Μ.Ε. αλλά για την οικονομία του χώρου παραθέτω εδώ, ενδεικτικά τρεις γνωμοδοτήσεις του εργαστηρίου σποραδικά για τα έτη 2006, 2008 και 2010 για να πληροφορηθούν την αλήθεια οι πολίτες. Είναι καταφανές ότι το νερό του Βελβεντού είχε την καλλίτερη δυνατή ποιότητα (Α’), όπως αποδεικνύουν οι φυσικοχημικοί και μικροβιολογικοί έλεγχοι. (Πίνακες με φυσικοχημικές αναλύσεις υπάρχουν στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου και των ΜΜΕ). Αν σε κάποιο δείγμα νερού διαπιστωθεί οποιαδήποτε απόκλιση (Β’) αυτομάτως εκ μέρους του ΚΕ.ΠΕ. δίνονται οι αναγκαίες οδηγίες και ο Δήμος αναλαμβάνει σε συνεργασία με το ΚΕΠΕ, να προβεί στην απαραίτητη διόρθωση το δε ΚΕ.ΠΕ. επανέρχεται την επόμενη μέρα με νέα μέτρηση του νερού για να επιβεβαιώσει την καταλληλότητά του.
ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ
Γνωμοδότηση για τη μέτρηση στις 9/11/2006


Γνωμοδότηση για τη μέτρηση στις 23/10/2008


Γνωμοδότηση για τη μέτρηση στις 8/3/2010


Η συνεργασία του Δήμου Βελβεντού με το ΚΕ.ΠΕ. Πτολεμαϊδας ήταν πολυετής και αποτελεσματική. Επικαλούμαι και την μαρτυρία του νυν Δημοτικού Συμβούλου Μίλτου Ζορμπά, που θήτευσε και στον Καποδιστριακό Δήμο Βελβεντού και είχε απόλυτη επίγνωση της κατάστασης – αν και θα περίμενα μια δημόσια δήλωσή του που να αντικρούει τις αυθαιρεσίες και τη διασπορά ανυπόστατων και επικίνδυνων ισχυρισμών του Δημάρχου κ. Κοσματόπουλου, ο οποίος δημιούργησε αδικαιολόγητη ανησυχία στους κατοίκους του Βελβεντού και μείζον θέμα εκεί που δεν υπήρχε.
Σήμερα η πολύχρονη συνεργασία αυτή με το θεσπισμένο και αξιόπιστο ΚΕ.ΠΕ. της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης έχει διακοπεί από τον «Καλλικρατικό» Δήμο Σερβίων-Βελβεντού και το έργο των μετρήσεων έχει ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία με έδρα την Πάτρα και με το ποσό των 21.561 € χωρίς να αναγράφεται στην σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ) η χρονική διάρκεια της σύμβασης και ο αριθμός των μετρήσεων που οφείλει να κάνει με βάση το ποσό αυτό (Αντίγραφο της απόφασης αυτής παρατίθεται). Είναι διάχυτη η απορία για τους λόγους που οδήγησαν το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων-Βελβεντού να αλλάξει εργαστήριο ελέγχου, όταν το ΚΕ.ΠΕ. Πτολεμαΐδας είναι μια δομή της Β΄βάθμιας Αυτοδιοίκησης Κοζάνης και με έμπειρους υπαλλήλους που ήταν δίπλα μας, ανταποκρίθηκε με συνέπεια και απόλυτη αξιοπιστία στο έργο του, όλα αυτά τα χρόνια.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΣΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΩΞΝΔΩ11-Β7Ε
Πέραν αυτών, οφείλω να υπενθυμίσω για όσους «επίτηδες» το αγνοούν και λασπολογούν, ότι την άνοιξη του 2009 μπήκαν σε λειτουργία ο νέος αγωγός ύδρευσης, η νέα δεξαμενή καθίζησης με αυτόματο χλωριωτή και νέο Υδραγωγείο που είχε κατασκευαστεί από το Δήμο Βελβεντού με χρηματοδότηση του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (ας πούμε το ΕΣΠΑ εκείνης της περιόδου).
Τότε ο παλιός αμιάντινος αγωγός από τη θέση Νεβριζάρα (στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας) ως το παλιό Υδραγωγείο βγήκε εκτός λειτουργίας και παροπλίστηκε στην κυριολεξία. Όλο το πόσιμο νερό του Βελβεντού έφτανε από την θέση Νεβριζάρα μέσα από το νέο αγωγό και κατέληγε στο νέο Υδραγωγείο για να υποστεί καθίζηση των φερτών υλικών και χλωρίωση με απόλυτη συνέπεια. Το καθαρό πλέον νερό παροχετευόταν από τη νέα δεξαμενή στα δίκτυα ύδρευσης και τροφοδοτούσε και την παλιά δεξαμενή μόνο για συνεχή και κυλιόμενη αποθήκευση νερού για ώρες ανάγκης. Τα πάντα παραδόθηκαν καθαρισμένα. Αυτά ίσχυαν ως τις 31/12/2010 που λειτουργούσε ο Δήμος Βελβεντού και το γνώριζαν καλά οι πολίτες και οι αρμόδιες υπηρεσίες. Να σημειώσουμε πως κάθε φορά που υπήρχε έντονη βροχόπτωση στο βουνό, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Κουρτέλης έσπευδε προληπτικά να «βγάλει» μηχανικά το νερό των πηγών έξω από τη νέα δεξαμενή για να αποτρέψει την είσοδο των φυσικών φερτών υλικών ώστε να μην επιβαρύνουν το υπάρχον καθαρό νερό, για δική μας πρόνοια. Ασύλληπτα πράγματα, φαίνεται, για τον νυν Δήμαρχο…
Η ευθύνη της λειτουργίας του Υδραγωγείου από 1/1/2011 μεταφέρθηκε έκτοτε στον «Καλλικρατικό» Δήμο Σερβίων-Βελβεντού και παρόλο που οι απερχόμενοι αιρετοί είχαμε δηλώσει την πρόθεσή μας να συνεργαστούμε με τη νέα τότε Δημοτική Αρχή για το ευαίσθητο θέμα της ύδρευσης και της λειτουργίας των δεξαμενών, αυτό δεν μας ζητήθηκε ποτέ. Αντιθέτως κάποιοι αιρετοί έσπευσαν να καταγγείλουν την βοήθεια του τ. Αντιδημάρχου κ. Κουρτέλη, σε κάποια τεχνική δυσλειτουργία που του είχε ζητηθεί τότε από δημοτικούς υπαλλήλους ύδρευσης στις 15/10/2011.
Το πότε ξαναμπήκε σε χρήση ο παλιός αμιάντινος αγωγός το γνωρίζουν μόνο οι αιρετοί που ανέλαβαν από τις 1/1/2011 διότι αυτοί τον έθεσαν και πάλι σε λειτουργία. Αυτήν την ανεπίτρεπτη επαναλειτουργία του παλιού αμιάντινου αγωγού, μόλις την πήραμε είδηση, την επισημάναμε στα ΜΜΕ στις 31 Δεκεμβρίου 2013 με Δελτίο Τύπου και σχετική φωτογραφία. Τα παραθέτω και αυτά. Βέβαια συνεχίζεται η λειτουργία του αμιάντινου αγωγού μέχρι και σήμερα στην 13μηνη θητεία του κ. Κοσματόπουλου. Τι να πει κανείς… Ιδού λοιπόν και η φωτογραφία ενός φρεατίου του επαναλειτουργούντος αμιάντινου αγωγού.


Και ακολουθεί το Δελτίο Τύπου με την τότε καταγγελία της 31ης Δεκεμβρίου 2013.



Επίσης πρέπει να θυμίσω τη ζημιά που έγινε στις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις στις 14 Απριλίου 2013 όταν οι υπεύθυνοι του «Καλλικρατικού» Δήμου, μετά από καθαρισμό που έκαναν στη δεξαμενή, ξέχασαν, μάλλον, να ανοίξουν τους αγωγούς για να μπει το νερό στα δίκτυα του οικισμού και τα νερά πλημμύρισαν επικίνδυνα τις εγκαταστάσεις του νέου Υδραγωγείου. Έγινε υπερχείλιση και τα νερά βγήκαν από τις πόρτες και παράλληλα διέβρωσαν τα τοιχία με σημαντικές ζημιές. Παραθέτω φωτογραφία από τις 14/4/2013 του πλημμυρισμένου κτιρίου του Υδραγωγείου, με τα νερά να φεύγουν από τις πόρτες και λόγω πίεσης να έχουν προκαλέσει ρήγματα στους πλαϊνούς τοίχους-φαίνονται καθαρά εδώ.



Με όλα τα παραπάνω στοιχεία καταρρίπτονται οι ανεύθυνες δηλώσεις του κ. Κοσματόπουλου. Είναι προφανές ότι δεν έχει καμιά απολύτως αίσθηση της σοβαρότητας των δηλώσεών του και αποδεικνύει το ύφος άσκησης εξουσίας της δικής του και των συνεργατών του και ιδίως των βελβεντινών, που σιωπούν. Οι υποτιμητικές δηλώσεις του τόσο για το νερό όσο και για πολλά άλλα θέματα (π.χ. για τους συνεταιρισμούς) που αφορούν την κοινωνία του Βελβεντού δυστυχώς είναι πλέον ο κανόνας.
Επίσης καθ’ όλη τη διάρκεια της τηλεοπτικής συνέντευξης ο κ. Κοσματόπουλος ομιλούσε ωσάν να διαδέχτηκε προσωπικά εμένα στον Δήμο από την 1/1/2011. Του θυμίζουμε ότι μεσολάβησε άλλη δημοτική αρχή και άλλη «καλλικρατική», τότε πλέον, τετραετία.
Ας του θυμίσουμε επίσης ότι τα έτη 2011 & 2012 ήταν ο ίδιος ο κ. Κοσματόπουλος ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και μεταξύ των άλλων τομέων είχε την αρμοδιότητα και στον τομέα υγείας, άρα ήταν και υπεύθυνος για την ποιότητα του πόσιμου νερού. Συνεπώς θα μπορούσε να έχει την πλέον κατάλληλη άποψη, αν τον ενδιέφερε το θέμα και σήμερα να ομιλεί υπεύθυνα. Ψιλά γράμματα θα μου πείτε…
Ζητώντας και τη συνδρομή των αρμόδιων υπηρεσιών, θέλω να προκαλέσω τον κ. Κοσματόπουλο να μας δείξει τις δειγματοληψίες που έγιναν επί θητείας του, εδώ και 13 μήνες, από το ΚΕ.ΠΕ. ως το Μάρτη του 2015 αλλά και από το ιδιωτικό εργαστήριο της Πάτρας με το οποίο συνεργάζεται πλέον ο «Καλλικρατικός» Δήμος από τον Απρίλη του 2015 και μετά· να μας ενημερώσει με τι συχνότητα έγιναν μετρήσεις ποιότητας νερού και τι αποτελέσματα έδειξαν για το πόσιμο νερό του Βελβεντού. Διότι το θολό νερό επί των ημερών του το έχουμε συχνότατα στα σπίτια μας. Αυτή η ενημέρωση των κατοίκων, νομίζω αποτελεί και πρόκληση για δημοσιογραφική έρευνα, αφού ως τώρα κυκλοφορούν μόνο οι ανυπόστατες δηλώσεις του κ. Δημάρχου από τη συνέντευξή του στις 26/10/2015.
Και κλείνοντας θα θυμίσω στον κ. Κοσματόπουλο ότι οι «ανύπαρκτες», κατά τις δηλώσεις του ιδίου, διακοπές της ύδρευσης στο Βελβεντό τον τελευταίο χρόνο, που ο ίδιος ηγείται του «Καλλικρατικού» Δήμου, ξεπέρασαν τις είκοσι (20) μέρες. Το ζήσαμε κι αυτό καλά, όλοι οι κάτοικοι του Βελβεντού και ειδικά πέρυσι το χειμώνα, την φετινή άνοιξη αλλά και την πρόσφατη καλοκαιρινή περίοδο.
Κατά τα άλλα «απογειωνόμαστε».
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Μανώλης Στεργίου
με την ιδιότητα του πρ. Δημάρχου Βελβεντού

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν πάει στο εισαγγελέα ο κ.Στεργίου για τα "ψέματα" του Δημάρχου:Γιατί δεν πήγε στο εισαγγελέα τον πρώην δήμαρχο αλλά έβγαζε τότε μόνο ανακοινώσεις;Mα γιατί όλα είναι για το "θεαθήναι" και όλοι έχουν όλους πιασμένους από "τον σβέρκο"!!!!!

Ανώνυμος είπε...

κ.Στεργίου πολυ σωστα τα επιχειρηματα σας ομως..
Γιατι διαμαρτυρεστε απο την στιγμη που ο κ.Κοσματοπουλος ελαβε το 87% των ψηφων στην δημοτικη ενοτητα Βελβεντου? Γιατι διαμαρτυρεστε αφου η γραμμη της οργανωσης σας ηταν η αποχη απο τις εκλογες και αφοτου υπηρξαν υποψηφιοτητες απο το Βελβεντο?

Τωρα ειναι αργα για δακρυα, αναλαβετε λοιπον το μεριδιο που σας αναλογει για την ''απογειωση''

Ανώνυμος είπε...

Η μκο που ειναι ; που ειναι οι άλλοι φορείς ; Τουπεκί ψιλοκομένο. βρήκατε τον μάστορα σας με δικούς σας βοηθούς. ας τα βλέπει ο κωνσταντόπουλος που σας χαιδευε. ετσι θέλετε εσείς να σας φέρονται γιατί ειστε κότες. δημαρχε μην μασάς ας τους να γραφουν βιβλια ολόκληρα με απαντήσεις. δήμαρχε τα ρόδια στο διπλανό κτήμα έπιασαν ;

Ανώνυμος είπε...

http://kozanimedia.gr/wp-content/uploads/2015/11/%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%A6%CE%91%CE%A3%CE%97-%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%98%CE%95%CE%A3%CE%97%CE%A3-%CE%A3%CE%95-%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91%CE%A3%CE%A4%CE%97%CE%A1%CE%99%CE%9F-%CE%A4%CE%97%CE%A3-%CE%A0%CE%91%CE%A4%CE%A1%CE%91%CE%A3-%CE%A9%CE%9E%CE%9D%CE%94%CE%A911-%CE%927%CE%95.pdf
ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΟ ΤΟ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΠΑΤΡΑ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΤΡΑ; ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ ΕΜΑΣ ΤΑ ΓΚΑΒΑ:::::::::::::::::

Ανώνυμος είπε...

8,35.Μ.Μ. ΜΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ!ΓΙΑΤΙ ΑΜΑ ΤΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

τι διαολο ζαλιζμενος η ποτισμενος θα ειναι ο πυραυλος να παει κατ αλλου;

Ανώνυμος είπε...

k. πρώην δήμαρχε βελβεντού πάει το πουλάκι πέταξε θα μπορο΄υσες να είσαι ακόμη δήμαρχος αλλά προτίμησες άλλο δρόμο αυτούς προωθήσατε για δημοτική αρχή τώρα λουστείτε τους και μαζί με εσας και εμεις.και το καλύτερο απο όλα είναι οτι ο νυν δήμαρχος ισχυρίζεται οτι θα τους παρακαλάμε να μη φύγουν να είναι αρχοντες ες αει. τι να κάνουμε ?περαστικά σε όλους

Ανώνυμος είπε...

ειμαστε στην εποχη της απογειωσης εδω στη περιοχη μας,οποτε και ο πυραυλος θα παει κατα κει που θα τον βαρεσει κατακεφαλα....

Ανώνυμος είπε...

Στεργιου για τα λευτα της δωρεας θα βγαλεις καμια ανακοινωση ?

Το Προφίλ μας