Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

O Bουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ντζιμάνης αποδοκιμάζει τις δηλώσεις Φίλη: «Σφάλλει και πολιτικά και επιστημονικά με τις δηλώσεις του για την γενοκτονία των Ποντίων»

Στις 24 Φεβρουαρίου 1994 ο τότε προεδρεύον της Βουλής Παναγιώτης Κρητικός σημειώνει στην κατακλείδα του 90σέλιδου Πρακτικου της Βουλής.
Συνεπώς η πρόταση νόμου αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών «Η 19η Μαΐου καθιερώνεται ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου» έγινε δεκτή σε μόνη συζήτηση κατ΄ αρχήν, κατ΄ άρθρο και στο σύνολο ομόφωνα και έχει ως εξής:
Η 19η Μαΐου καθιερώνεται ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Άρθρο 1. Ορίζεται η 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Άρθρο 2. Ο χαρακτήρας, το περιεχόμενο, ο φορέας και ο τρόπος οργάνωσης των εκδηλώσεων καθορίζεται με Προεδρικό Διάταγμα.
Άρθρο 3. Η ισχύς του παρόντος αρχίζει από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Η ομόφωνη και ομόθυμη απόφαση, η οποία άργησε 80 χρόνια να έρθει στη Βουλή, και ήταν χάρη στην πρωτοβουλία 22 βουλευτών τότε που υπέγραψαν το σχέδιο νόμου και βεβαίως του τότε πρωθυπουργού, Ανδρέα Παπανδρέου, που έκανε αποδεκτό το αίτημά τους για να μπορέσει ομόφωνα η Βουλή να εκπληρώσει ένα ιστορικό χρέος που δεν είχε εκπληρώσει μέχρι τότε. Όμως, δεν ήταν μόνο η ομόφωνη αυτή απόφαση. Αυτή η απόφαση περιελάμβανε την συγκρότηση της Μαύρης Βίβλου της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού με έξοδα της Βουλής και με δυνατότητα η Μαύρη Βίβλος της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού να μεταφραστεί σε πέντε γλώσσες, όπως και αυτό έγινε με μια πολυσέλιδη έκθεση, η οποία είναι με την σφραγίδα του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό για την Δημοκρατία, Αθήνα 2004.
Την επιστημονική επιτροπή συγκρότησαν. Πρόεδρος ο Βασίλειος Κρομύδας, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλη Κωνσταντίνος Βακαλόπουλος, Παναγιώτης Ήφαιστος, Δημήτριος Κωνσταντόπουλος, Ευστάθιος Πελαγίδης, Νεοκλής Σαρρής.
Επίσης, στο ίδιο αυτό πόνημα υπάρχει ένα ψήφισμα των Ελλήνων διανοουμένων για την τραγωδία του Πόντου στις 22 Νοεμβρίου 1921. Όποιος διαβάσει αυτό το ψήφισμα- φωνή απόγνωσης των τότε λογοτεχνών, μεταξύ των οποίων Γρυπάρης, Δροσίνης, Καζαντζάκης, Νικολούδης, Νιρβάνας, Ξενόπουλος, Παλαμάς, Ζαχαρίας Παπαντωνίου, Χατζηδάκης, Χορν, Σβορώνος, Στρατήγης, θα καταλάβει. Έστειλαν μήνυμα για τις σφαγές, τους εκτοπισμούς και την γενοκτονία στον Πόντο.
Επίσης, το πόνημα της Ελευθεροτυπίας με τίτλο Γενοκτονία στην Ανατολή, όπου 14 Τούρκοι ιστορικοί, όπως ο Τανέρ Ακτσάν, ο Φουάντ Τουντάρ, ο Αλί ΣαϊντΓεντίνογλου μιλούν για την ιδέα του ανεξάρτητου Πόντου και την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Μιλούν για τις εκτοπίσεις και τις σφαγές των Ελλήνων και την πρόβα για την γενοκτονία των Αρμενίων. Μιλούν όπως ο ΝτογκάνΑχτσαλί που λέει ότι ο πόνος δεν θα ήταν μικρότερος αν δεν μιλούσαν για γενοκτονία.
Σύμφωνα με τον Γεώργιο Τενεκίδη που ήταν παγκόσμιας ακτινοβολίας και αποδοχής καθηγητής του διεθνούς δικαίου, η κατάληξη του ελληνισμού της Τουρκίας από το 1914 και έπειτα πρέπει να συγκαταλεχθεί μεταξύ των γενοκτονιών του αιώνα μας.
Επίσης, στη μελέτη της ChristianSererEthnicityDialShelton, εγκυκλοπαίδεια των γενοκτονιών και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, έτος 2005 στο Πανεπιστήμιο Yale, στη σελίδα 306 αναφέρεται σχετικά με τους Έλληνες του Πόντου.
Με βάση τα παραπάνω, ο κ. Φίλης σφάλλει και πολιτικά και επιστημονικά με τις δηλώσεις του για την γενοκτονία των Ποντίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας