Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Ινδικό καλοκαίρι: Ετσι ονομάζονται οι ηλιόλουστες μέρες του Νοεμβρίου -Δείτε γιατί [εικόνες]

Iνδικό καλοκαίρι είναι ένα όνομα που δίνεται σε μια περίοδο ηλιόλουστου, θερμού καιρού μέσα στο φθινόπωρο, λίγο πριν τον χειμώνα. Αυτή η περίοδος είναι συχνά στα τέλη Οκτωβρίου ή στις αρχές Νοεμβρίου.
Το ινδικό καλοκαίρι έρχεται συνήθως μετά από τον πρώτο παγετό και μπορεί να εμμείνει για μερικές ημέρες ή εβδομάδες.

Οι ημερομηνίες για το ινδικό καλοκαίρι δεν είναι σταθερές. Στη Μινεσότα των ΗΠΑ, για παράδειγμα, το ινδικό καλοκαίρι έρχεται στις αρχές Οκτωβρίου. Στο Λονδίνο το φαινόμενο εμφανίζεται στα τέλη του Οκτώβρη, όπως έγινε το 2015, δίνοντας την ευκαιρία στους Λονδρέζους να απολαύσουν τη θερμοκρασία και να κάνουν ακόμη και ...ηλιοθεραπεία.





Ο όρος «ινδικό καλοκαίρι» χρησιμοποιείται εδώ και δύο αιώνες, σύμφωνα με την Wikipedia. Για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε στην Πενσυλβάνια στα τέλη του 18ου αιώνα. Η λέξη ταξίδεψε στη συνέχεα προς τη Νέα Υόρκη και την Αγγλία προς το 1798. Στον Καναδά εμφανίστηκε το 1821, όπου οι γαλλόφωνοι Καναδοί μετέφρασαν τον όρο «το καλοκαίρι των Ινδών».
Γιατί Ινδικό;
Οι ερμηνείς είναι πολλές:
Ισως γιατί αυτή είναι η παραδοσιακή περίοδος κατά την οποία οι Ινδιάνοι της Αμερικής συνέλεγαν τη σπορά τους.
Ο ιστορικός  Daniel J. Boorstin, συγγραφέας του βιβλίου The Americans, The Colonial Experience, εκτιμά ότι ο όρος προέρχεται από την εποχή που οι Ευρωπαίοι κατακτητές σταματούσαν τις επιδρομές εναντίον των Ινδιάνων της Αμερικής, περίπου αυτές τις ημέρες του φθινοπώρου.





Πηγή:  iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας