Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Πρωτοβουλία Γεννηματά για την αντιμετώπιση του προσφυγικού! Πρότεινε το πρόγραμμα «ΚΙΒΩΤΟΣ»

Την ανάγκη δημιουργίας των hotspots στην Τουρκία υπερτόνισε στη σημερινή Προσύνοδο των Σοσιαλιστών η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, αναφορικά με την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος. 
Μάλιστα, όπως τόνισε σχετικά η κα Γεννηματά, «μόνο έτσι θα λυθεί το πρόβλημα».
«Ζήτησα έκτακτη χρηματοδότηση για την Ελλάδα και έκανα δύο πολύ συγκεκριμένες προτάσεις γιατί δεν μπορούμε να παρακολουθούμε να χάνονται άλλες ζωές στο Αιγαίο», ανέφερε η ίδια και πρόσθεσε: «Ζήτησα να φτιάξουμε το πρόγραμμα ΚΙΒΩΤΟΣ, για να δώσουμε ασφαλή μετακίνηση στα παιδιά, στις εγκύους, στις ευπαθείς ομάδες».

«Κανένα παιδί να μην ξαναμπεί στις βάρκες του θανάτου, να φεύγουν κατευθείαν από την Τουρκία και ταυτόχρονα ζήτησα την ενημέρωσή τους για τα προβλήματα του ταξιδιού τους, τους κινδύνους που κρύβει και το τί γίνεται σε σχέση με την εξέλιξη του προγράμματος της μετεγκατάστασης στις χώρες ενδιαφέροντός τους», συνέχισε η πρόεδρος του Κινήματος.
«Παράλληλα οι Σοσιαλιστές μπορούν να πάρουν μια σημαντική πρωτοβουλία αλληλεγγύης, να φτιάξουμε τις πόλεις αλληλεγγύης, με πρωτοβουλία των δημάρχων να ανταλλάξουμε καλές πρακτικές και εμπειρίες, για να διευκολύνουμε τον επιμερισμό των προσφύγων στις πόλεις της Ευρώπης και να αποφύγουμε τα γκέτο στα μεγάλα αστικά κέντρα», κατέληξε η κα Γεννηματά.
http://thecaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας