Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Tragic ο Τσίπρας, κρυπτόμενος ο Σαμαράς

Διμέτωπη επίθεση εναντίον του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου στο Ζάππειο, ενώ επέρριψε ευθύνες στο πολιτικό σύστημα για το ενδεχόμενο εισόδου της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις είπε για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι «υπάρχουν πολλοί που παίζουν με νοθευμένα ζάρια στις πλάτες του ελληνικού λαού. Λένε ωμά πολιτικά ψέμματα και προτείνουν το απολύτως αδύνατο.»

Και πρόσθεσε: «Ο κ.Σαμαράς, δοξάζεται κρυπτόμενος. Διεκδικεί την ψήφο του λαού χωρίς να έχει συμμετάσχει σε έναν τηλεοπτικό διάλογο.»
Παραλλήλως, ο κ. Βενιζέλος χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις και για τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο κ.Τσίπρας έχει αποχαλινωθεί. Είναι ένας πολιτικός υβριστής», είπε. Και συνέχισε: «Σε προσωπικό επίπεδο δεν αντιδρώ αλλά υπάρχει πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα στην σχέση μας με την αλήθεια. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε μια Ελλάδα έξω από την ΕΕ και το ευρώ. Στην κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, στην διακοπή εισαγωγών και εξαγωγών σε απομόνωση και αλβανοποίηση της Ελλάδας. Οι δανειστές μπορούν να μας πούν: μείνετε στο ευρώ αλλά βγάλτε τα πέρα μόνοι στις εσωτερικές πληρωμές. Οτι μαζεύετε από τους φόρους μπορείτε να πληρώνετε. Αυτό οδηγεί στο να μην μπορούμε να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις. Πρόκειται για κορυφαία ψέμματα στον πολιτικό λόγο.»
Οταν κλήθηκε να απαντήσει στον χαρακτηρισμό του από τον κ Τσίπρα ότι έχει ξεφύγει και είναι πολιτικός απατεώνας, ο κ. Βενιζέλος είπε: «Στην έκφραση του κ.Τσίπρα που είπε ότι έχω ξεφύγει, την οποία έχει πάρει από την γνωστή τηλεοπτική διάφημισή, η απάντησή μου είναι: Tragic!»
Εξάλλου, απαντώντας για το ενδεχόμενο της εισόδου βουλευτών της Χρυσής Αυγή στη Βουλή χαρακτήρισε ντροπή για το Δημοκρατικό πολίτευμα την παρουσία των νοσταλγών της δικτατορίας στο Κοινοβούλιο, αλλά επισήμανε και τις ευθύνες του πολιτικού συστήματος που με τις πράξεις και τις παραλείψεις του θα επιτρέψει στο συγκεκριμένο πολιτικό χώρο να συμβεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Απαντώντας, εξάλλου, στο ερώτημα τι θα κάνει όταν θα πάρει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ως πρώτο ή δεύτερο κόμμα, από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Βενζέλος είπε: «Αρχικά πρέπει να γνωρίζουμε όλοι ότι δεν υπάχρει περίπτωση αυτοδυναμίας και ότι είναι πιό εύκολο για το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτο κόμμα παρά η Νέα Δημοκρατία αυτοδύναμη».
Από εκεί και πέρα, συνέχισε, πρέπει να δούμε το αποτέλεσμα, τις μετεκλογικές θέσεις των άλλων κομμάτων και μετά να συζητήσουμε νε όλους για να διαπιστωθούν οι όποιες προγραμματικές συγκλίσεις που θα μας επιτρέψουν να έχουμε βιώσιμη κυβέρνηση.
www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας