Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

«Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται το μέλλον της χώρας»

Στην σημερινή τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της «κυβέρνησης ειδικού σκοπού» ο Λ. Παπαδήμος σε παρέμβαση του σαφώς προεκλογική επισήμανε την κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης προτρέποντας τους πολιτικούς να πουν την αλήθεια για την πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας και τους πολίτες να αποφασίσουν για τις εκλογές 2012 με βάση το αύριο και όχι το χθες.
«Σε αυτές τις εκλογές - τόνισε ο πρωθυπουργός-κρίνεται ο στρατηγικός προσανατολισμός της Ελλάδας. Κρίνεται το μέλλον της χώρας τις επόμενες δεκαετίες, κι όχι απλώς το ποιά κυβέρνηση θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές.
Γι αυτό πιστεύω ότι ο δημόσιος διάλογος πρέπει να επικεντρώνεται και στην καλύτερη κατανόηση της πραγματικότητας. Είμαι όμως βέβαιος ότι οι αποφάσεις των πολιτών θα είναι στραμμένες στο αύριο και όχι στο χθές».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του στάθηκε επίσης με νόημα στην λειτουργία και την απόδοση του διακομματικού υπουργικού συμβουλίου λέγοντας «Η κυβέρνηση αυτή ήταν για τους περισσότερους μια πρωτόγνωρη εμπειρία.

Πιστεύω ότι σταδιακά διαμορφώθηκε ένα πολύ καλό κλίμα συνεργασίας και εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου που εκπροσωπούν διαφορετικά κόμματα ή ανήκουν στο ίδιο κόμμα, αλλά μπορεί να έχουν διαφορετικές απόψεις για συγκεκριμένα θέματα. Και διαφορετικές απόψεις πάντα θα υπάρχουν. Πιστεύω ότι είναι όχι μόνο θεμιτές, αλλά και χρήσιμες προκειμένου να αντιμετωπισθούν δύσκολα προβλήματα, δύσκολα θέματα και μπορούν να συμβάλουν στην διαμόρφωση συνθετικών λύσεων. Και αυτό έγινε πολλές φορές.

Ο καθένας στον τομέα του εργάστηκε ώστε να αλλάξουν πολλά. Βεβαίως, υπήρξαν και καθυστερήσεις και κάποιες αστοχίες και ενίοτε δυσλειτουργίες, ιδιαίτερα κατά τους πρώτους μήνες της θητείας αυτής της κυβέρνησης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι διαφορετικές προσεγγίσεις δεν οδήγησαν σε σύγκλιση των θέσεων, όπως βλέπουμε ακόμη και τώρα στο χειρισμό κάποιων θεμάτων. Όμως, συνολικά, o απολογισμός αυτών των έξι μηνών πιστεύω ότι είναι ιδιαίτερα θετικός.

Τέλος, όπως είχα επισημάνει και σε προηγούμενη συνεδρίαση, στο διάστημα λειτουργίας αυτής της κυβέρνησης πετύχαμε και κάτι ακόμα. Δείξαμε, σε αντίθεση με την εμπειρία του παρελθόντος ότι, όταν οι συνθήκες το απαιτούν, μπορούμε να βάζουμε κατά μέρος τις πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές μας, να συνθέτουμε απόψεις και να παίρνουμε αποφάσεις για το συμφέρον της χώρας και των πολιτών της, αγνοώντας το πρόσκαιρο πολιτικό κόστος. Γι' αυτό θέλω να ευχαριστήσω όλους σας θερμά, και τον καθένα χωριστά, για τη συνεργασία που είχαμε και τη συμβολή σας στο κυβερνητικό έργο».
www.newsbest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας