Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Εντυπωσιακή παρουσία κόσμου, στην Κεντρική Ομιλία του Υποψηφίου Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Θεοδωρίδη

Παναγιώτης Θεοδωρίδης: «Με συγκινεί η παρουσία και η αγάπη σας. Παίρνω δύναμη για να συνεχίσω».
Εντυπωσιακή παρουσία κόσμου, στην Κεντρική Ομιλία του Υποψηφίου Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Θεοδωρίδη στο Κέντρο «Ακρίτας» στα Αλωνάκια.
 Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση του κόσμου στην Κεντρική Ομιλία του Υποψηφίου Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Θεοδωρίδη. Πλήθος κόσμου από όλες τις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, πολιτικές προσωπικότητες, άνθρωποι από το χώρο των επιστημών, της υγείας, του εμπορικού κόσμου, της τέχνης, του αθλητισμού, νέοι και νέες, τίμησαν με την παρουσία τους, τον Υποψήφιο Βουλευτή.


«Θέλω να αφιερώσω από την πλευρά μου αυτή την προεκλογική εκστρατεία, στη Γενιά μου.
Σε αυτή τη Γενιά η οποία δεν δημιούργησε τα προβλήματα αλλά τα βρήκε.
Σε αυτή τη Γενιά η οποία πιστεύει ότι θα είναι μέρος της λύσης και όχι της κρίσης.
Σε αυτή τη Γενιά η οποία, ναι πιστέψτε το, θα αγωνιστεί για να ξανακάνει περήφανους, όλους τους απογοητευμένους συντρόφους και τις απογοητευμένες συντρόφισσες , που φαίνεται να έχουν απομακρυνθεί από κοντά μας.
Σε αυτή τη Γενιά, η οποία θα παλέψει να αλλάξει ριζικά τη μορφή των πολιτικών κομμάτων.
Σε αυτή τη Γενιά, η οποία θα παλέψει, ναι τολμώ να το πω, ριζικά να αλλάξει, το ίδιο μας το κίνημα, το ΠΑΣΟΚ, για να το ξαναφέρει κοντά, σε όλες αυτές τις κοινωνικές ομάδες που αποτελούσαν παραδοσιακά, τον ιστορικό του σύμμαχο» ανέφερε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης .
Συνεχίζοντας την αναφορά του στο συγκεκριμένο θέμα επισήμανε:
«Κάποιοι δυστυχώς θέλουν να μας μετατρέψουν σε απλό θεατή των εξελίξεων.
Εμείς τους απαντάμε : Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε.
Εμείς συμμετέχουμε στον αγώνα για να αποδείξουμε ότι «όλοι οι πολιτικοί δεν είναι ίδιοι».
Εμείς αγωνιζόμαστε για να πείσουμε τη Γενιά μας ότι πρέπει να είμαστε συμμέτοχοι και συνδημιουργοί σε ένα μέλλον που αφορά όλους, αλλά κυρίως εμάς και αύριο- μεθαύριο τα παιδιά μας».

Αναφερόμενος στην παρουσία του στον πρώτο και δεύτερο βαθμό της Αυτοδιοίκησης, αφού ευχαρίστησε τους συμπολίτες του για τη διαχρονική στήριξη και αγάπη με την οποία περιβάλλουν το πρόσωπο του, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Φίλες και φίλοι, είναι επίσης αλήθεια ότι, μαζί ξεκινήσαμε αυτόν τον αγώνα.
Υποψήφιος το 2006 στο Δήμο Κοζάνης, με την δική σας στήριξη και την δική σας ψήφο με εκλέξατε στο Δημοτικό Συμβούλιο, από όπου υπηρέτησα με όλες μου τις δυνάμεις την Αυτοδιοίκηση και τον τόπο μου από τη θέση ευθύνης του Αντιδημάρχου.
Υποψήφιος το 2010 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το Ψηφοδέλτιο μας Αρχή ζούμε μαζί, και επικεφαλής τον Γιάννη Παπαϊορδανίδη, και πάλι με την δική σας στήριξη και την δική σας ψήφο με εκλέξατε Περιφερειακό Σύμβουλο.
Υποψήφιος βουλευτής  τώρα με το ΠΑΣΟΚ.
Σήμερα όσο καμία άλλη φορά η Δημοκρατική παράταξη μας έχει ανάγκη.
Γνωρίζετε πολύ καλά όλοι σας, ότι σε αυτό το προσκλητήριο της μάχης και του αγώνα δήλωσα από την πρώτη στιγμή ΠΑΡΟΝ.
Σεβόμενος τις διαδικασίες του κόμματος, ήμουν αυτός που κατέθεσα αίτηση υποψηφιότητας.
ΟΧΙ για να πάρω αλλά για να δώσω.
Θέλησα με την υποψηφιότητα μου,  να εκφράσω τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς αλλά και τη γενιά μας που δοκιμάζεται περισσότερο από όλους τους Έλληνες.
Θέλησα με την κίνηση μου αυτή, να στηρίξω τη δημοκρατική παράταξη γιατί παρά τα όποια λάθη και τις όποιες παραλείψεις, πιστεύω ότι έχει να προσφέρει πολλά ακόμη στην πατρίδα, τον τόπο μας, στους ανθρώπους του».
Λίγο πριν το τέλος της ομιλίας του εμφανώς συγκινημένος, αναφέρθηκε σε ένα από τα «κομμάτια της ζωής του» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε,  τον πολιτισμό, τη διαδρομή και τη σχέση του με τους ανθρώπους του.
«Σας ευχαριστώ γιατί παρά την άσχημη πολιτική συγκυρία, είστε δίπλα μου, συγγενείς, συγχωριανοί, φίλες, φίλοι, συνάδελφοι στον πολιτισμό και συνεργάτες στην Αυτοδιοίκηση, πολιτικοί άνδρες και γυναίκες που υπηρετήσατε τον τόπο και την παράταξη.
Και συγκινούμαι γιατί σήμερα έχω στο πλευρό μου ανθρώπους που αγαπώ και εκτιμώ.
Συγκινούμαι γιατί και έξω από αυτή την αίθουσα, σε όλα τα μήκη και πλάτη της Περιφερειακής  Ενότητας  της Κοζάνης , είναι πολλοί, πάρα πολλοί αυτοί που μου δείχνουν την αγάπης τους και μου δίνουν απλόχερα τη στήριξη τους για να προχωρήσω.
Συγκινούμαι ιδιαίτερα γιατί μέσα σε αυτή την αίθουσα είναι μαζί μου, φίλοι μου συνάδελφοι, υπηρέτες της παράδοσης και του ελληνικού πολιτισμού.
Είναι μαζί μου φίλες και φίλοι με τους οποίους τραγουδήσαμε, χορέψαμε , κλάψαμε, αγαπήσαμε, μοιραστήκαμε στιγμές, ζήσαμε έντονα συναισθήματα, που πιστέψτε με μόνο η παράδοση μπορεί να προσφέρει τόσο απλόχερα.
Αντικρίζοντας σας γύρισα πολλά χρόνια πίσω, όταν πιτσιρίκος ξεκίνησα δειλά-δειλά τα πρώτα μου βήματα από το χωριό μου το Πρωτοχώρι στο ποντιακό τραγούδι. Όταν αργότερα πήρα το βάπτισμα του πυρός στην Εύξεινο Λέσχη Κοζάνης και την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος όπου ποτίστηκα τις αξίες και τα ιδεώδη του Ποντιακού Ελληνισμού.
Με τη ‘ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΑ’ η οποία πλέον είναι κομμάτι αναπόσπαστο της ζωής μου, με την Φιλαρμονική του Δήμου μας την ¨ΠΑΝΔΩΡΑ¨ την οποία υπηρέτησα ως Πρόεδρος  και με έκανε να αγαπήσω τη μεγάλη ιστορία και παράδοση της πόλης μου της Κοζάνης.
Όλα αυτά φίλες και φίλοι με έκαναν να καταλάβω ότι υπάρχει επίσης ακαλλιέργητο ένα πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα για ανάδειξη, προβολή και αξιοποίηση.
Και στον τόπο μας, στη Δυτική Μακεδονία πρέπει να πιστέψουμε ότι εκτός των άλλων και ο πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει το συγκριτικό μας πλεονέκτημα. Για την περιοχή μας που να πρωτοαναφερθούμε; Στην Κοζανίτικη Αποκριά η οποία γιγαντώθηκε τα τελευταία χρόνια, στα ήθη και έθιμα των χωριών του Τσιαρτσιαμπά, της Εορδαίας, του Βοίου, της περιοχής των Σερβίων;
Στις αρχαίες και βυζαντινές πόλεις με τα εντυπωσιακά ευρήματα όπως η Αιανή και το και το Μουσείο, η αρχαία πόλη Πολυμύλου, η Βυζαντινή Καστρόπολη των Σερβίων, οι μακεδονικοί τάφοι της Εορδαίας;
Φίλες και φίλοι,
ναι, ο πολιτισμός ο τουρισμός και τα παράγωγα τους, μπορούν να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος, για να δημιουργήσουμε όλες αυτές τις αναπτυξιακές προϋποθέσεις που και νέες θέσεις εργασίας θα προσθέσουν και θα τονώσουν την πραγματική οικονομία στον τόπο μας.
Και δεν επέλεξα να κλείσω την σημερινή μου ομιλία τυχαία, αναφερόμενος σε θέματα του πολιτισμού.
Το έπραξα για δύο λόγους:
Ο πρώτος είναι ότι: ξέρετε όλοι σας ότι είναι «το είναι μου», είναι ένα κομμάτι από τη ζωή μου.
Ο δεύτερος είναι ότι το κίνημα και ο χώρος τον οποίο υπηρετώ, το ΠΑΣΟΚ, μπορεί να υπερηφανεύεται διαχρονικά για την τεράστια συμβολή του.
Δεν θα ξεχάσει ποτέ και κανείς μας τη μεγάλη Ελληνίδα, τη Μελίνα Μερκούρη.
Σας ευχαριστώ. Γεια σας και με τη νίκη».




Τον Υποψήφιο Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ προλόγισαν:

Ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, Γιάννης Παπαιορδανίδης και ο εκδότης του Ποντιακού Περιοδικού «ΑΜΑΣΤΡΙΣ» Δημήτρης Πιπερίδης.

Στην ομιλία του Υποψηφίου Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Θεοδωρίδη παρευρέθησαν μεταξύ άλλων:

Οι πρώην Βουλευτές Αλέκος Αθανασιάδης και Λάζαρος Λωτίδης.
Οι πρώην Νομάρχες  Ιορδάνης Ανδρεάδης και Πασχάλης Μητλιάγκας.
Ο Νευροχειρούργος και Ποιητής του Ποντιακού Ελληνισμού Χρήστος Αντωνιάδης.
Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας.
Οι Αντιδήμαρχοι Κοζάνης Νούλα Τουμπουλίδου, Βαγγέλης Καραπάτσιος και Παναγιώτης Αποστολίδης.
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Βασίλης Κούτσιανος, Νίκος Κατσαούνης και Βαγγέλης Σημανδράκος.
Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Κώστας Κυριακίδης, ο Γραμματέας του ΕΒΕ Γιάννης Μητλιάγκας και μέλη του Δ.Σ. του ΕΒΕ.
Οι Διοικητές των Νοσοκομείων Κοζάνης και Γρεβενών Τάσα Μπούρτσου και Κυριάκος Σημαδόπουλος.
Ο Πρόεδρος της ΔΕΠΕΠΟΚ Θόδωρος Θεοδωρίδης.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κοζάνης, Κώστας Κυτίδης, Γιώργος Κάτανας, Ειρήνη Κακουλίδου, Σάκης Ματιάκης.
Ο Γραμματέας Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Ρούσης Αλεξανδρής.
Ο Επιχειρηματίας και π. Πρωταθλητής Ελλάδος, Γιώργος Ποζίδης
Ο Πρόεδρος Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Κοζάνης, Μιχάλης Μίγγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας