Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

"Απαλλαχθήκαμε από το βραχνά της χρεοκοπίας"

- Διασφαλίστηκε η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους
- Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ - "Πονταρε στην αποτυχία για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη"
- Σε εξέλιξη το υπουργικό συμβούλιο - Ξεκίνησε στις 13.30

'Ενα μίνι - διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό ήταν η εισήγηση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής.

Ο πρωθυπουργός δεν απέφυγε να μιλήσει και σε έντονο προσωπικό ύφος για τις προσπάθειες που έκανε ο ίδιος την ώρα που κάποιοι όπως είπαν έβλεπαν τον αγώνα του να είναι μάταιος. "Ήταν και προσωπικό στοίχημα. Εδωσα τον αγώνα με αυταπάρνηση και την σκέψη μου τους πολίτες."



"Απαλλάχθηκε ο ελληνικός λαός από τον βραχνά της χρεοκοπίας και τώρα μπορούμε να ατενίσουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία", δήλωσε επίσης ο πρωθυπουργός.

"Ζούμε τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών, αλλά καταφέραμε ισχυρές συνθήκες ασφάλειας",υπογράμμισε και πρόσθεσε: "καταστήσαμε το πρόβλημα του χρέους διαχειρίσιμο. Έδωσα τον αγώνα με αυταπάρνηση, με κριτική δυσανάλογη για τη δική μου ευθύνη".

Ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε και στην αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορώντας την οτι έχασε την ευκαιρία να συμμετέχει στην εθνική προσπάθεια για να σωθεί η χώρα. "Διάλεξε να είναι στην εξέδρα και όχι στον στίβο της μάχης. Πόνταρε στην αποτυχία για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη", είπε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Παπανδρέου είπε: "Όσοι γνωρίζουν τι σημαίνει διαπραγμάτευση Ευρώπη, ξέρουν πως αλλάζει βήμα – βήμα. Χθες έκανε πρωτόγνωρο βήμα. Οι χθεσινές αποφάσεις εγγυώνται βιωσιμότητα χρέους, κάλυψη δανειακών αναγκών. Ενα αναπτυξιακό πακέτο για  την Ελλάδα, ένα σχέδιο Μάρσαλ."
www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας