Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Τέλος στα περί μεταφοράς έδρας της Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας του ΤΕΙ στην Καστοριά

από το ΧΡΟΝΟ
Η λύση στην αναστάτωση που δημιουργήθηκε πριν από ένα περίπου μήνα σχετικά με την φημολογούμενη μεταφορά της έδρας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας από την Κοζάνη στην Καστοριά, φαίνεται ότι μπαίνει οριστικά στο «ντουλάπι», μετά την πρόσφατη απόφαση του υπουργείου παιδείας να διατηρήσει το τμήμα ως βασική ακαδημαϊκή μονάδα. Συγκεκριμένα, οι απόφοιτοι λυκείου θα συνεχίσουν και μετά το 2014 να εισάγονται, μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων, σε τμήματα και όχι σε σχολές ή και ΑΕΙ.
Το υπουργείο Παιδείας εγκαταλείπει το σχέδιο για εισαγωγή των υποψηφίων σε σχολές ή ιδρύματα (πανεπιστήμια ή ΤΕΙ) και παραμένει στο σημερινό καθεστώς, καθώς δεν βρέθηκε λύση για τη διασφάλιση του αδιάβλητου της επιλογής των υποψηφίων από τα ίδια τα ΑΕΙ. Το σχέδιο αυτό επρόκειτο να εφαρμοστεί για πρώτη φορά το 2014, δηλαδή για τους μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α´ λυκείου το σχολικό έτος 2011-2012.
Αρχική πρόθεση του υπουργείου ήταν οι υποψήφιοι να εισάγονται σε σχολές ή ΑΕΙ και όχι σε τμήματα. Για παράδειγμα, οι υποψήφιοι θα εισάγονταν στη Νομική Σχολή Αθηνών και αφού ολοκλήρωναν το πρώτο έτος σπουδών θα κατανέμονταν στα τρία τμήματα της σχολής (στο Νομικό, στο Πολιτικό και στο Οικονομικό Τμήμα). Το ίδιο θα γινόταν για τις σχολές ΑΕΙ, που έχουν μία μόνο γενική κατεύθυνση (π.χ. Οικονομικό Αθηνών, Γεωπονικό Αθηνών, Οικονομικό Πειραιά). Στόχος ήταν οι εισακτέοι στα ΑΕΙ να αποφασίζουν την κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν, αφού αποκτήσουν -κατά το πρώτο έτος σπουδών- μια γενική εικόνα των μαθημάτων και των προοπτικών που προσφέρει κάθε τμήμα.
Η απόφαση αυτή δίνει τέλος και στον πόλεμο δηλώσεων που ξέσπασε εσωτερικά στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με «μήλο της έριδας» τη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας και τα τρία ανεξάρτητα τμήματα του παραρτήματος Καστοριάς του ΤΕΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας