Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Κρυάδες...

«Μια ελληνική ομάδα πόλο πήγε για αγώνα στο εξωτερικό. Το αποτέλεσμα απογοητευτικό, η απόλυτη ήττα. Όμως οι παίκτες πανηγύριζαν. "Γιατί;" τους ρώτησαν; "Επειδή δεν πνίγηκε κανένας" απάντησαν». Αυτό το ανέκδοτο χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας για να καυτηριάσει εκ νέου, σε τηλεοπτική εμφάνισή του, το Μεσοπρόθεσμο. Την ίδια στιγμή ως ανέκδοτο χαρακτηρίζουν ορισμένοι τις προτάσεις του για «επιθετική αναδιάρθρωση του χρέους και επιθετική αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ανάπτυξη για τους ανθρώπους και όχι για το κεφάλαιο, φορολογία του πλούτου και αναδιανομή του, στήριξη των ασθενέστερων εισοδημάτων, σχέδιο ανάπτυξης που θα βασίζεται στη σταθερή και μόνιμη απασχόληση και στις δημόσιες επενδύσεις». Εγώ πάλι, μιας και μιλάμε για ανέκδοτα και χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν, τελευταίως όλο και πιο συχνά φέρνω στο μυαλό μου ένα διάσημο τσιτάτο, σύμφωνα με το οποίο «το κακό με τα πολιτικά ανέκδοτα είναι ότι εκλέγονται». 
ΒΗΜΑτοδότης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μπράβο ai_vres
απ΄ότι βλέπω έχεις αναλάβει εργολαβικά τον ...αγώνα ενάντια στον Τσίπρα!
Σχεδόν κάθε μέρα και ένα σχόλιο ή άρθρο δημοσιογράφων που, το μόνο που δεν βλέπουν είναι πού οδηγούνται οι πολίτες με ότι τους συμβαίνει..
Γι΄αυτούς - και για σένα προφανώς- όλα καλώς καμωμένα από την Κυβέρνηση και την Τρόϊκα. Και μόνο ο Τσίπρας φταίει.
Σας προβληματίζει αλήθεια ότι η χώρα μας θ΄αποφύγει - ίσως - την πτώχευση - αλλά το μεγαλύτερο κομμάτι των πολιτών δεν θ΄αποφύγει την εξαθλίωση;
Θα γράψεις βέβαια ότι τέτοιες συγκρίσεις είναι ανόμοιες, αλλά εγώ το επισημαίνω: Οι Η.Π.Α. ίσως και να μην αποφύγουν τη.. στάση πληρωμών - μια ιδιότυπη πτώχευση δηλαδή - αλλά οι Αμερικανοί πολίτες δεν θα πτωχεύσουν. Εδώ, (στη χώρα μας) οι τραπεζίτες να μην πτωχεύσουν και... γκούμπζελος τα "ανθρωπάκια"!
Και στο τέλος θεωρούμε και τον Τσίπρα ανεκδιήγητο για ό,τι διαφορετικό προτείνει! Είτε αυτό είναι Ευρωομόλογο (που πρότεινε πέρυσι, αλλά ποιός τον άκουσε) είτε κούρεμα του χρέους, είτε να πληρώσουν οι τραπεζίτες και οι άλλοι στους οποίους έχει συσσωρευτεί ο πλούτος της χώρας μας, είτε οι μιζαδόροι (και αυτοί που τα φάγανε και είναι πολλοί τέτοιοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ και στη Ν.Δ.)
Να θυμηθούμε - έτσι για την ιστορία - δυό Αντιπροέδρους των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ (Κουτσόγιωργα και Τσοχατζόπουλο) ένα παρά τω πρωθυπουργό (Τσουκάτο), ένα "alter ego" του πρώην Πρωθυπουργού (Σιμίτη) και.. ον ουκ έστι ("αγνώστοι" οι υπόλοιποι έ;) αριθμός!
Εσείς όμως το βιολί σας. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ.!

Το Προφίλ μας