Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011

4ο Εργαστήριο-Συμπόσιο Γλυπτικής & Ζωγραφικής στην Αιανή


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το βράδυ της Παρασκευής 22 Ιουλίου 2011 στον υπαίθριο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής το 4ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ – ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ & ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ "Με αφορμή το παρελθόν -Σύγχρονα εικαστικά έργα σε ιστορικούς τόπους".
Στο ιστορικό τοπίο της Αιανής οι καλλιτέχνες από τις 13 έως τις 22 Ιουλίου εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν τα έργα τους που τα παρουσίασαν στο πολυπληθές κοινό που παραβρέθηκε στην εκδήλωση.
Στο φετινό Εργαστήριο-Συμπόσιο Γλυπτικής συμμετείχαν:


- Θάνος Καρώνης με το γλυπτό "Μετά τους ηρωισμούς"
- Το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με επικεφαλής τον καθηγητή Φίλιππο Καλαμάρα – με το γλυπτό "Άτιτλο/Φόρος τιμής προς τα γλυπτά που χάθηκαν ανά του αιώνες"-  και τους φοιτητές Ορέστη Διαμάντη, Βασιλική Κυριάκη-Μπιτζάρου, Θωμά Μακινατζή, Δήμητρα Ξενάκη και Αλεξάνδρα Τσιτσιντά που επίσης παρουσίασαν αξιόλογες δημιουργίες –"Αιανός Θεριστής" της Δ. Ξενάκη και του Ο. Διαμάντη, "520 Αγανάκτηση" της Α. Τσιτσιντά, "Άτιτλο" του Θ. Μακινατζή, δημιουργίες κεραμικής της Β. Κυριάκη-Μπιτζάρου, κ.α.-.    
- Χρύσα Σταύρεβα με τη "Συνύπαρξη"
- Ζωή Σεϊντάνη με το ντοκυμαντέρ του Συμποσίου
-Γρηγόρης Τζιαναμπέτης με τους μικρούς ψηφιδογράφους μαθητές της Αιανής και τα "Φύλλα κισσού"
Η εκδήλωση έκλεισε με έντεχνο λαϊκό μουσικό πρόγραμμα από την ορχήστρα του Δημήτρη Βαβλιάρα.
Παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Τζέλλος.
Υποστηρίχτηκε από το δήμο Κοζάνης ενώ τα μάρμαρα προσέφεραν οι: ΕΜΑΤΚ ΑΕ, ΤΖΙΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Κ. & ΣΙΑ ΟΕ, ΕΥΣΤ. ΜΕΛΙΔΗΣ
Ασφαλώς πρόκειται για μια πολύ αξιόλογη διοργάνωση του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής και της διευθύντριας Κ. Γεωργίας Καραμήτρου που καθιερώνεται και γίνεται θεσμός.

Γ.Μαστρ. www.mikrovalto gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Το Προφίλ μας