Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Δήμος Σερβίων-Βελβεντού: Σχετικά με το νερό στο Βελβεντό

  Μετά τις ημέρες του Ιουλίου που η θερμοκρασία είχε φτάσει στα όρια του καύσωνα άρχισαν να διαδίδονται φήμες στην τοπική κοινωνία του Βελβεντού σχετικά με το νερό. Είναι αλήθεια ότι για μερικές ημέρες δημιουργήθηκε πρόβλημα με κάποιες  παροχές στην Γ’ ζώνη ύδρευσης.
  Το πρόβλημα αυτό δεν είχε σχέση με την ποσότητα νερού αφού στην δεξαμενή είχαμε συνεχώς υπερχείλιση, ούτε και με κάποια βλάβη αφού τέτοια δεν υπήρξε. Από διερεύνηση που κάναμε με υδραυλικούς μηχανικούς καταλήγουμε ότι τα αίτια του προβλήματος πρέπει να αναζητηθούν στην χωρίς μελέτη μεγάλη επέκταση του δικτύου ύδρευσης εκτός σχεδίου που έγινε το 2010 με συνέπεια να είναι αδύνατη η κάλυψη των αναγκών στην Γ’ ζώνη έστω για λίγες ώρες, αφού το δίκτυο έχει συγκεκριμένη διατομή. Το πρόβλημα αυτό άμεσα δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί και θα επανέρχεται σε περιόδους αιχμής της ζήτησης εκτός εάν διακοπεί η παροχή νερού στις επεκτάσεις.

  Στη συνέχεια άρχισαν να κυκλοφορούν ανώνυμες φήμες για την ποιότητα του νερού. Φήμες (περί ερπετών, αμφίβιων και άγριων ζώων που δήθεν βρέθηκαν μέσα στο νερό) είναι γελοίες και ανάξιες έστω και σχολιασμού. Όμως κάποιοι χωρίς καμιά αρμοδιότητα και εξουσιοδότηση αγνοώντας τις συνέπειες των ενεργειών τους άρχισαν να αφήνουν υπονοούμενα για την ποιότητα του νερού κάνοντας αναφορά σε ελέγχους χωρίς να ενημερώνουν τον κόσμο από ποιον εξουσιοδοτήθηκαν, ποιος έχει την ευθύνη και ποιος επιστημονικά υπεύθυνος υπογράφει αυτούς τους ελέγχους.
  Ας αναρωτηθούν για τη ζημιά που κάνουν στο Βελβεντό όταν για παράδειγμα καλούνται επισκέπτες στη γιορτή ροδάκινου και ταυτόχρονα υπονομεύεται η φιλοξενία με υπονοούμενα για την ποιότητα του νερού.
  Ακόμα και αυτές τις ενέργειες εάν δεν είχαν σχέση με τη δημόσια υγεία θα τις παραβλέπαμε. Όμως η διασπορά ανυπόστατων φημών από ανεύθυνους που πανικοβάλουν τον κόσμο αρχίζει να γίνεται επικίνδυνη και αν συνεχισθεί θα αναγκασθούμε να προσφύγουμε στα αρμόδια θεσμικά όργανα του κράτους για την αναζήτηση των υπευθύνων.
  Θέλω να διαβεβαιώσω τους κατοίκους του Βελβεντού ότι το νερό του δικτύου ύδρευσης ελέγχεται ως προς την ποιότητα προγραμματισμένα, όπως όλα τα δίκτυα του Δήμου, από το Κέντρο Περιβάλλοντος  και τα αποτελέσματα είναι στη διάθεση κάθε αρμόδιου. Οι τυχόν βλάβες αποκαθίστανται σε ελάχιστο χρόνο. Ειδικά για το Βελβεντό, επειδή τα νερά είναι επιφανειακά, γίνεται τακτικός έλεγχος στη δεξαμενή και η χλωρίωση μετά την εγκατάσταση ηλεκτρικής αντλίας στην αρχή του χρόνου γίνεται αυτόματα.
  Ο μόνος υπεύθυνος, απέναντι στο νόμο και τους κατοίκους, για τη διασφάλιση της ποσότητας και τον έλεγχο της ποιότητας του νερού είναι ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού και κανένας άλλος.  


                                                                                 Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
                                                                ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

                                                                                 ΝΙΚΟΣ ΛΑΖΑΡΙΩΤΗΣ

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

MPRAVO NIKO,VALE TOYS REMPESKEDES STHN 8ESH TOYS!

Ανώνυμος είπε...

Ωραία κ. Λαζαριώτη η δια του τύπου (δημοσίευση στα Μ.Μ.Ε.) δυσφήμιση από σας του Βελβεντού, ενόψει μάλιστα της γιορτής ροδάκινου!
Οι "κάποιοι που αφήνουν υπονοούμενα κ.λ.π." μήπως κατ΄εσέ είναι η Μ.Κ.Ο. η οποία έστειλε επιστολή στο Δημαρχείο ( και όχι στα Μ.Μ.Ε. όπως εσείς), επισημαίνοντας τις ανησυχίες της για το πρόβλημα, με σκοπό να επιληφθείτε του θέματος;
Και δεν μας λέτε ποιοί είναι αυτοί οι Υδραυλικοί μηχανικοί οι οποίοι κατέληξαν στο συγκεκριμένο συμπέρασμα για τα αίτια του προβλήματος για την μη έλειψη νερού, ενημερώνοντάς μας παράλληλα πόσες τέτοιες συνδέσεις - εκτός σχεδίου - έγιναν το 2010, οι οποίες και δημιούργησαν το πρόβλημα;
Γιατί οι...κακές γλώσσες στο Βελβεντό λένε ότι ΑΝ ΔΕΙΧΝΑΤΕ κ. Λαζαριώτη την ελάχιστη διάθεση να μιλήσετε με τους ανθρώπους της Μ.Κ.Ο. θα διαπιστώνατε ότι πολλά και μεταξύ αυτών και το συγκεκριμένο πρόβλημα, θα μπορούσαν να βρουν το δρόμο τους. Αλλά εσείς συστηματικά αρνείστε την όποια επικοινωνία με τη Μ.Κ.Ο. παρ΄ότι κατ΄επανάληψη μέλη της -πρώην αιρετοί - αλλά και πρόσφατα, δια εγγράφου, το Διοικητικό της Συμβούλιο, προσφέρθηκαν και επεζήτησαν τη συνεργασία μαζί σας (κάτι που στα τέλη του προηγούμενου χρόνου και στις αρχές του νυν σας τόχαν πει σε συναντήσεις σας με την πρώην Δημοτική Αρχή του Βελβεντού) πάνω στα υπαρκτά προβλήματα και με στόχο την όσο το δυνατό λιγότερη ταλαιπωρία των Βελβεντινών.
Εσείς όμως πάνω απ΄όλα το επικοινωνιακό σας παιχνίδι!

Ανώνυμος είπε...

ναι τώρα φέρτε και τον Εισαγγελέα να κυνηγήσει... τους "ανεύθυνους"! Για ένα υπαρκτό πρόβλημα που αδυνατείτε να επιλύσετε. Γιατί δεν πέφτει ο εγωισμός σας να μιλήσετε μαζί τους σεις οι....υπεύθυνοι! Και ύστερα μιλάτε για όξυνση στις σχέσεις μεταξύ των δύο κοινωνιών, σεις που κάθε Δελτίο Τύπου σας ( για το Βελβεντό) βρίθει έμμεσων ή άμεσων απειλών!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΣΤΑ ΜΜΕ; ΤΑ ΚΡΥΦΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΣΗΝΙΑΚΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΜΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ; ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ Κ. ΛΑΖΑΡΙΩΤΗ. ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ.

Ανώνυμος είπε...

Καλά σας κάνει κύριοι της ΜΚΟ ο αντιδήμαρχος του μνημονικού δήμου μη αποδεκτού στο σύνολο των Βελβεντινών .Εσείς μυστικά στ αυτί του τα λέτε να μην ταράξετε τον πράσινο Κωνσταντοπουλο και του ταράξετε τα ήρεμα νερά του και αφήνετε να γράφει ο Λαζαριοτης
Να τα δουν αυτά οι ανώτεροι ιεραρχικά και να λάβουν θέση γιατί είναι απαράδεκτη η αναφορά του κυρίου αυτού .Δεν είναι αρμόζουσα συμπεριφορά αιρετού αυτή!

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΤΩΣ ΤΟΥΣ ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΑΝΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ,ΤΟΝ ΠΟΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΚΑΙ ΠΟΙΟ ΑΚΡΙΒΟΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΑΧΛΑΜΑΡΙΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!
ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.....

Ανώνυμος είπε...

τι να πεισ. εδω τους βαλανε αυτοματο συστημα χλωριωσης και αυτοι δεν θελουνε. καλυτερα ητανε οταν ο κουρτελης εριχνε το χλωριο με τον κουβα στη δεξαμενη. σοβαρευτειτε ρε.

Ανώνυμος είπε...

DISTIXOS K.LAZARIOTI INE MIA OMADA STO XORIO POY GIA TA DIKATOYS SIMFERONTA 8ELOYN NA DIMIOYRGOYN SINEXOS PROBLIMATA EKI POY DEN IPARXOYN.

Ανώνυμος είπε...

Επί ένα μήνα στην κεντρική πλατεία (έξω από το ΚΑΠΗ) έτρεχε νερό από βλάβη του δικτύου και κανένας δεν ενδιαφερόταν για την αποκατάσταση της βλάβης και μετά τους φταίει ‘η χωρίς μελέτη μεγάλη επέκταση του δικτύου ύδρευσης εκτός σχεδίου που έγινε το 2010’ για την μειωμένη παροχή νερού.
Υ.γ. Λαζαριώτη σου έχει γίνει έμμονη ιδέα ο Στεργίου και όπου σταθείς και βρεθείς στάζει μέλι το στόμα σου προς το πρόσωπο του. Επιτέλους σταματήστε να κατηγορείτε την προηγούμενη δημοτική αρχή για να δικαιολογήσετε την ανικανότητα σας.

Ανώνυμος είπε...

προς τον 12.56
προσεχε ποσα λαθη κανεις
1.ο Λαζαριωτης μονο δυσφημιση δεν κανει.Ανακοινωνει-πιστοποιει-καθυσηχαζει για την ποιοτητα του νερου.Οι κατοικοι του Βελβεντου δυσφημουν(καποιοι)
2.εσυ ονοματιζεις τους καποιους και κοινοποιεις την επιστολη της ΜΚΟ.Οχι ο Λαζαριωτης
3.και ποιος εισαι εσυ ο ανωνυμος που απαιτεις να μαθεις τα ονοματα των τεχνικων?Ο Λαζαριωτης απανταει επωνυμα και υπευθυνα και θα δωσει περρισοτερες πληροφοριες στους ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ.
4.εχω να σου πω οτι τελικα οι κακες γλωσσες ειναι οχιων γλωσσες.Δηλητιριαζουν τα παντα για να παρουν την revans.
δηλαδη τι περιμενες η ΜΚΟ να αλληλογραφει και ο Λαζαριωτης να τρεχει απο πισω σαλιοριζοντας?
ΗΜΑΡΤΟΝ........

Ανώνυμος είπε...

"Αυτόματο σύστημα" που δυστυχώς είναι "ρυθμισμένο" συνεχώς να ρίχνει το 1/4 της ποσότητας χλωρίου που απαιτείται, δεν είναι αυτόματο.
Είναι προβληματικό.

Ανώνυμος είπε...

αντε ξαναγυριστε στο χειροκινιτο με τον κουβα. ο κουβας ρυθμιζετε καλλιτερα να ριχνει την ποσοτητα χλωριου που απαιτειται

Ανώνυμος είπε...

αφηστε τους βελβενους στον κοσμο τους και κοιταξτε και λιγο τα σερβια βρε 7μηνες και δεν εχετε κανει ουτε ενα πετραδακι!!ολα τα αυτοκινητα εχουν σπασει ουτε ενα μπαλωμα στους δρομους τιποτααα

Ανώνυμος είπε...

άρες, μάρες, κουκουνάρες 4.03 της 29 Ιουλίου!
Ο Λαζαριώτης ΔΙΑΤΟΥ ΤΥΠΟΥ απάντησε σε...φημολογίες!
Η Μ.Κ.Ο. προβλήματα εντόπισε και τα επεσήμανε εγγράφως προς τη Δημοτική Αρχή.
Και δεν θέλει κανένας να πάρει καμιά ρεβάνς, ειδικότερα από τη Δημοτική Αρχή. Το Δήμο μας θέλουμε να επανασυστήσει η πολιτεία και τίποτα περισσότερο. Και ναί, ο Λαζαριώτης και η Δημοτική Αρχή αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι την όποια επικοινωνία με την Μ.Κ.Ο. Παρ΄ότι τους το έχει ζητήσει. Για τους δικούς τους φυσικά λόγους.

Ανώνυμος είπε...

AYTO POY DEN MAS LES 8.38 EINAI GIATI NA MILISOUN ME TH MKO? TI EINAI AUTOI OI KYRIOI KAI NA MILISOUN ME EKLEGMENOUS?

Ανώνυμος είπε...

ένας φορέας με καταστατικό και σκοπούς είναι η Μ.Κ.Ο. με μέλη 2.300 τουλάχιστον πολίτες (άνω των 18 ετών) του πρώην Δήμου Βελβεντού. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Αν εσύ πιστεύεις ότι "αυτοί οι κύριοι" δεν δικαιούνται "να μιλήσουν με εκλεγμένους" κύριε 9.53 της 1ης Αυγούστου, έ τα σχόλια από μένα περιττεύουν!

ο 8.38 της ίδιας μέρας
και καλό μήνα! Όσο μπορεί να είναι καλός τις μέρες που ζούμε.

Ανώνυμος είπε...

KAI EPIDIS EINAI FOREAS ME KATASTATIKO KAI 2300 MELI PREPEI NA TOUS MILISEI O DIMARXOS? IPARXOUN FOREIS ME PERISSOTERA MELH. AMA HTAN NA SIMBOULEUETAI OLOUS TOUS FOREIS GIA OLA DEN THA EKANE ALLH DOULEIA. ALLO TOUS KAIEI STI MKO.
Ο 9.53

Ανώνυμος είπε...

καλά κρασιά, 1.45μ.μ.
μ΄αποστόμωσες τώρα, τι άλλο να σου πω!

ο ίδιος

Ανώνυμος είπε...

και καλα ολα αυτα.για το βελβεντο
για την κοινοτητα μικροβαλτου-του πρωην δ. καμβουνιων-ακομα κουβεντα δεν διαβασαμε.

απο την πεμπτη 28 ιουλιου το χωριο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΕΡΟ. εσπασε μια πομωνα. αυτο σημαινει οτι οι κηποι εχουν προβλημα, οι ανθρωποι αγοραζουν εμφιαλωμενα και οι επισκεπτες που επεστρεψαν να περασουν ενα 15θημερο στα μερη τους κανουν μπανιο επισκεπτομενοι συγγενεις στα σερβια και την κοζανη.

μπραβο στον δημο. αλλωστε το μικροβαλτο των 200 κατοικων εχει μικρη εκλογικη δυναμη.

Ανώνυμος είπε...

οι κυριοι που ψηφισατε μενουν στα σερβια γιατι να σκασει ο ΤΑΣΟΣ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΓΙΝΕ

Το Προφίλ μας