Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Ξέθαψαν τα ευρώ και τα πάνε με λάσπες και χώματα στις τράπεζες!

Η οικονομική κρίση φαίνεται πως ανάγκασε αρκετούς πολίτες σε σπασμωδικές κινήσεις, προκειμένου να περισώσουν τις ελάχιστες οικονομίες και αποταμιεύσεις μιας ολόκληρης ζωής.
Και ενώ οι καταθέσεις των συμπολιτών μας επέστρεψαν σε ελληνικές τράπεζες από την περασμένη Παρασκευή - ποσό που μάλιστα υπολογίζεται στα 500 με 800 εκατ. ευρώ - η μορφή τους μαρτυρά το δρόμο που ακολούθησαν μέχρι το κατώλφι τραπεζικών υποκαταστημάτων.
Σύμφωνα με την "Ελευθεροτυπία", αρκετά από αυτά, ήταν χαρτονομίσματα που προέρχονταν από σεντούκια, τραπεζικές θυρίδες και... κήπους.


Όπως αναφέρει τραπεζικό στέλεχος στην
εφημερίδα, "μετά τη θωράκιση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και τη νέα δόση δανείου που εξασφαλίσαμε στη Σύνοδο Κορυφής, ο κόσμος αποφάσισε να επιστρέψει τα χρήματά του. Αλλά η μορφή τους μαρτυρά την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί".
"Τους τα δώσαμε φρέσκα και καθαρά από την Τράπεζα της Ελλάδος και μερικοί μάς τα έφεραν πίσω βρόμικα, σε νάιλον σακούλες, με χώματα", α υπονοώντας ότι κάποιοι τα είχαν θάψει στον κήπο τους.
Στο γκισέ και δολάρια
Στέλεχος μικρότερης ιδιωτικής τράπεζας επιβεβαίωσε επίσης την τάση επιστροφής, μετά τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε., προσθέτοντας ότι μερικοί ιδιώτες έφεραν πίσω δολάρια.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι κάποια νοικοκυριά είχαν μετατρέψει τα ευρώ σε δολάρια το προηγούμενο 18μηνο, γιατί φοβούνταν ότι το ευρώ θα διαλυόταν ή η Ελλάδα θα αποχωρούσε από την ευρωζώνη.
www.blog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας