Επίκαιρα Θέματα:

Ο Καιρός: «Χρειαζόμαστε μια νέα αλλαγή»...

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011

Εργαστήριο Θεωρητικής και Πρακτικής Αποκατάστασης Κτιρίων Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής στον Πεντάλοφο Κοζάνης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 25 Ιουλίου και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011, στον Πεντάλοφο Κοζάνης το Εργαστήριο Θεωρητικής και Πρακτικής Αποκατάστασης Κτιρίων Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής.
Το Εργαστήρι που πραγματοποιείται στα Μαστοροχώρια του Άνω Βοΐου, διοργανώνεται από το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης και το Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών του Μουσείου Ιστορίας – Λαογραφίας & Φυσικής Ιστορίας του Νομού Κοζάνης, με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης και του Δήμου Βοΐου.

Σκοπός του εργαστηρίου, για το οποίο γίνονται συντονισμένες προσπάθειες προς το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων για τη θεσμοθέτησή του σε μόνιμη βάση, είναι να το παρακολουθούν νέοι αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, τοπογράφοι, αρχαιολόγοι και συντηρητές έργων τέχνης για να αποκτήσουν ουσιαστική εμπειρία στις αποκαταστάσεις μέσω της άμεσης επαφής τους με τα προς αποκατάσταση κτήρια.
Στην επίσημη τελετή έναρξης του Εργαστηρίου παρευρέθησαν και χαιρέτησαν ο Μητροπολίτης Σισανιου & Σιατίστης κ.κ. Παύλος, ο βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Σόκουτης και η Δήμαρχος Βοΐου Παναγιώτα Ορφανίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Το Προφίλ μας