Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Στη λίστα των 100 καλύτερων πανεπιστημίων ανά τον κόσμο το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Στη "χρυσή" λίστα των 100 καλύτερων πανεπιστημίων ανά τον κόσμο κατετάγη το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Κατάταξης (European Research Ranking).
Μετά την ήδη κατοχυρωμένη θέση στον ίδιο κατάλογο από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών κατάφερε να μπει στην τιμητική λίστα των 100 καλύτερων πανεπιστημίων αλλά και των Ερευνητικών Κέντρων της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης, παρόλο που η περίοδος που διανύει είναι ιδιαίτερα δύσκολη.
Η εν λόγω κατάταξη λαμβάνει δεδομένα της Ευρωπαϊκής Ενώσης, ενώ αφορά κυρίως χρηματοδοτούμενα προγράμματα (αριθμός ερευνητικών προγραμμάτων, ύψος ερευνητικών κονδυλίων, κ.λπ.).
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ιδρύματος "το ΕΚΠΑ σε μια δύσκολη περίοδο αμφισβήτησης του Δημόσιου Πανεπιστημίου, προχωρά μπροστά, προάγοντας την έρευνα και προβάλλοντας επάξια τη χώρα μας στα Ευρωπαϊκά και στα Διεθνή δρώμενα."
Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη χρονιά το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας βρισκόταν στην 221η θέση παγκοσμίως, ενώ αναμένονται επίσημα αποτελέσματα για τη φετινή ακριβή θέση στην κατάταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας