Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Η Γενναιοδωρία των Ταξιτζήδων

Σήμερα στις  εισόδους  της Ακρόπολης και του Μουσείου της Ακρόπολης στέκονταν μερικοί ευγενέστατοι ταξιτζήδες (εκ μέρους του ΣΑΤΑ) και μοίραζαν φυλλάδια που γράφουν: «Φίλε επισκέπτη ζητάμε συγγνώμη για την ταραχή που σου προκαλέσαμε διεκδικώντας το δίκιο μας. Για τη διευκόλυνση σου φροντίσαμε ώστε να έχεις σήμερα ελεύθερη είσοδο στον χώρο και στο μουσείο της Ακρόπολης. Σου ευχόμαστε καλή διαμονή» (από κάτω, το ίδιο στα αγγλικά).
Τους ρώτησα, το δικό μου εισητήριο θα το πληρώσετε εσείς; 
- Οχι, μου είπαν, αλλά τα κανονίσαμε για να μπείτε ελεύθερα.
- Δηλαδή, λέω, θα το πληρώσω εγώ, ως φορολογούμενος.
- Οχι, λένε, κανένας δεν θα πληρώσει.
- Μα τα χρήματα που θα λείψουν, θα τα πληρώσει τελικά ο φορολογούμενος.
- Ναι, αλλά είναι τόσα λίγα αυτά...


- Γιατί δεν τα πληρώνετε εσείς τότε; Η, εναλλακτικά, να πείτε οτι σήμερα προσφέρουμε δωρεάν κούρσες.
- Δωρεάν κούρσα θα ήταν δύσκολο, μου απάντησε ένας, που φάνηκε να εξαντλείται η υπομονή του με τον ήπιο διάλογο. Διακόψαμε εκεί.

Τα κανάλια ρωτούσαν του επισκέπτες πώς τους φαίνεται η ωραία χειρονομία των ταξιτζήδων, και οι πιο πολλοί δήλωναν πολύ ευχαριστημένοι (Ελληνες και ξένοι).
Χουβαρντάδες λοιπόν οι ταξιτζήδες μας – με τα λεφτά των άλλων.
Ρωτήσαμε στο εκδοτήριο εισητηρίων του Μουσείου γιατί είναι μηδενικό το εισητήριο. Μας είπαν ότι είναι "εντολή της Διοίκησης του Μουσείου", δωρεάν η είσοδος μέχρι τις 12. Δηλαδή: η Διοίκηση του Μουσείου συμπράττει με το σωματείο που πλήττει τον τουρισμό, ταλαιπωρεί όλη την Αθήνα, και παρανομεί κατάφορα. Τους βοηθά να εμφανιστούν γενναιόδωροι (ψέμμα και πολιτικά απαράδεκτο), και φορτώνει στους φορολογούμενους τα έξοδα δημοσιων σχέσεων του ΣΑΤΑ. Θα ζητηθούν ευθύνες;
aristosd.posterous.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας