Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Υποβιβάστηκαν Ολυμπιακός Β. και Καβάλα - Μπέος και Ψωμιάδης εκτός ποδοσφαίρου εφ΄ όρου ζωής!

- Με απόφαση που εξέδωσε στις 4:54 τα ξημερώματα η πειθαρχική επιτροπή της Superleague υποβιβάζει στην  Football League την Καβάλα και τον Ολυμπιακό Βόλου
- Απαγορεύτηκε κάθε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο στους Αχιλλέα Μπέο και Μάκη Ψωμιάδη
- Αθώος ο Γιάννης Παπακώστας
- Μένουν στην πρώτη κατηγορία Πανσερραϊκός και Λάρισα 
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των στημένων αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση που ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης η πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λιγκ αποφάσισε τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, ενώ στις δύο ΠΑΕ επιβλήθηκε και πρόστιμο 300.000 ευρώ.

Παράλληλα στον Αχιλλέα Μπέο και τον Μάκη Ψωμιάδη επιβλήθηκαν οι ποινές: α) απαγόρευσης εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ' όρου ζωής, β) απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ' όρου ζωής και γ) πρόστιμο 90.000 ευρώ.


Μάλιστα, όπως αναφέρεται στα σχετικά έγγραφα της επιτροπής ο υποβιβασμός των ομάδων γίνεται "δια της καταλήψεως της τελευταίας θέσης στον βαθμολογικό πίνακα"! Αυτό σημαίνει πως μένουν στην Σούπερ Λιγκ τόσο ο Πανσερραϊκός όσο και η Λάρισα, κάτι που συνέβει και στην περίπτωση του Αστέρα Τρίπολης όπου υποβιβάστηκε ο Ηρακλής.

Όσον αφορά τον Γιάννη Παπακώστα απαλλάχθηκε όλων των κατηγοριών, ενώ η πειθαρχική δίωξη για παραβάσεις της ΠΑΕ Καβάλα του κανονισμού περί ντόπινγκ κηρύχθηκε άκυρη.

Να σημειωθεί πως όλες οι ποινές είναι οι εφέσιμες. Αν η ποινή της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου τελεσιδικήσει, τότε αναμένεται η Ουέφα να αποφασίσει τον αποκλεισμό της από την Ευρώπη. Υπενθιμίζεται πως απόψε οι Βολιώτες αντιμετωπίζουν την Ντιφερντάνζ στο πλαίσιο των προκριματικών του Europa League.
www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας