Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Επιστολή σε 41 αντιστασιακούς

Tου Διονυση Γουσετη-Καθημερινή
Αγαπητοί φίλοι, εκδώσατε της περασμένη βδομάδα ανακοίνωση που καταχωρήθηκε σε όλες σχεδόν τις εφημερίδες. Σ’ αυτήν εξηγείτε τους λόγους για τους οποίους απείχατε από τη φετινή γιορτή της δημοκρατίας. Γνωρίζω τους περισσότερους από σας προσωπικά, από τη συμπόρευση σε κόμματα της Αριστεράς. Μερικούς τους εκτιμώ και γι’ αυτό παραξενεύομαι από το ύφος και το περιεχόμενο της επιστολής. Κατ’ αρχήν, εσείς που γνωρίζω είσθε σήμερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπογράφετε όμως με αυτή σας την ιδιότητα, όπως ταιριάζει στο πολιτικό αυτό κείμενο (ανάλογη ανακοίνωση για τη δική του αποχή εξέδωσε και ο πρόεδρος Τσίπρας), αλλά με την ιδιότητα του αντιστασιακού. Γιατί; Δεν βρίσκω άλλη εξήγηση παρά ότι θέλετε να υπαινιχθείτε πως εκφράζετε όλους τους αντιστασιακούς, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, ώστε να δώσετε στην ανακοίνωσή σας ένα κοινωνικό εύρος που δεν έχει. Επιπλέον, κρεμάτε στο κείμενο τα παράσημα της αντιστασιακής σας δράσης (φυλακές, εξορίες, βασανιστήρια), όπως δεν έχετε ξανακάνει και όπως δεν συνάδει με τη σεμνότητα του αγωνιστή. Γιατί; Για να εντυπωσιάσετε τον αναγνώστη;


Θα παρέβλεπα αυτό το ατόπημα, αν ήταν το μόνο. Ομως στην ανακοίνωσή σας κάνετε κάτι χειρότερο:
μιλάτε για «οικονομική δικτατορία». Πότε ακριβώς άρχισε να εξυφαίνεται αυτή η οικονομική δικτατορία; Μήπως όσο ζούσαμε με δανεικά η δημοκρατία πήγαινε μια χαρά και μεταλλάχτηκε μόλις μας τα κόψανε; Και πού ήσασταν εσείς, οι αγωνιστές και πολιτικά στελέχη, να αντισταθείτε στην επερχόμενη «δικτατορία»; Αντί να αντισταθείτε, κάνατε ό, τι πέρναγε από το χέρι σας για να βοηθήσετε την επιβολή της. Οταν επρόκειτο να ιδιωτικοποιηθεί η «Ολυμπιακή» με ζημιά 1 εκατ. την ημέρα, φωνάζατε «ξεπούλημα». Το ίδιο φωνάζατε για τον ζημιογόνο ΟΣΕ και για κάθε ιδιωτικοποίηση. Ποτέ δεν καταγγείλατε τις χιλιάδες πελατειακές προσλήψεις αργόμισθων από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν. Δ., ίσως επειδή και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήγε πίσω όπου είχε εξουσία. Αγωνιστήκατε λυσσαλέα εναντίον του νόμου Γιαννίτση, που θα έβαζε τάξη στο ασφαλιστικό και νικήσατε. Κοντολογίς, συμμετείχατε στο διακομματικό πλιάτσικο πάνω στα δανεικά. Ολα αυτά τα χρόνια δεν είχατε να προτείνετε τίποτε άλλο από τη διατήρηση του καθεστώτος των δανεικών που μας οδήγησε στη χρεοκοπία, και κατ’ εσάς στη δικτατορία. Και στη συνέχεια αγκαλιάσατε τους τζαμπατζήδες του «δεν χρωστάμε - δεν πουλάμε - δεν πληρώνουμε». Είστε λοιπόν συνυπεύθυνοι.
Ομως, αφού θεωρείτε πως το καθεστώς μας είναι δικτατορία, πώς δέχεστε να χρηματοδοτείται ο ΣΥΡΙΖΑ από αυτό; Γιατί επιπλέον ανέχεστε να είναι η κομματική χρηματοδότηση ανά ψήφο 15πλάσια εκείνης των γερμανικών κομμάτων; Γιατί συναινέσατε σε αύξηση της χρηματοδότησης κατά 30%, τη στιγμή που περικόπτονται μισθοί και συντάξεις; Γιατί επιπλέον δανείζεστε από την (επάρατη) τράπεζα εκατομμύρια ευρώ με ενέχυρο την κρατική χρηματοδότηση; Μήπως αυτό εξηγεί τον ζήλο σας να μείνουν οι τράπεζες κρατικές; Πώς δέχεστε να αποσπά ο ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία του υπάλληλους της δικτατορίας; Αγαπητοί φίλοι, καλό είναι όταν μιλάμε δημόσια να μην προκαλούμε.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"συμμετείχατε στο διακομματικό πλιάτσικο πάνω στα δανεικά."
Μια φράση που θα πρέπει να την εμπεδωσουμε όλοι μας τελικά, κάθε φορά που θα προσπαθούμε να "διαφοροποιησουμε" κάποιο απο τα κόμματα.

Ανώνυμος είπε...

NA AGIASI TO STOMASOY XRISEMOY AN8ROPE.

Το Προφίλ μας