Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Η Μεγάλη ευκαιρία

ΤΑ ΝΕΑ - Κύριο άρθρο
Θα πρέπει να είναι κανείς κακόπιστος για να μην αναγνωρίσει ότι η απόφαση των Βρυξελλών είναι μια νίκη της Ελλάδας. Κλείνει τον κύκλο της απαξίωσης και της περιφρόνησης της διεθνούς κοινότητας για τη μικρή, άσωτη και διεφθαρμένη χώρα του Νότου. Σταματά τις φωνές των κερδοσκόπων που ζητούσαν την παραδειγματική τιμωρία της και την έξοδό της από την ευρωζώνη για να μη συνεχίσει να μολύνει, δήθεν, το ενιαίο νόμισμα. Φρενάρει την αντιευρωπαϊκή ρητορική που βρήκε έδαφος να αναπτυχθεί τον τελευταίο χρόνο στη χώρα μας, ότι οι Γερμανοί και οι δορυφόροι τους ετοιμάζονται να μας πετάξουν από το ευρώ σαν στυμμένη λεμονόκουπα αφού πλέον δεν έχουμε τη δυνατότητα να αγοράζουμε υποβρύχια και τα ακριβά προϊόντα τους.

Ολα αυτά αποδείχθηκαν κλασικοί ελληνικοί μύθοι που στηρίζονται στη μιζέρια, την έλλειψη αυτοεκτίμησης και στην αυτοϋπονόμευση. Η Ευρώπη έκανε το χρέος της και με το παραπάνω. Συγκρότησε μέτωπο για τη διάσωση της Ελλάδας και την ενίσχυση της ευρωζώνης, ενώ οχύρωσε τις ελληνικές τράπεζες. Τώρα οι πολίτες μπορούν να βγάλουν ξανά τα χρήματα από τα σεντούκια και να εμπιστευτούν τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας.
Η ελληνική αντιπροσωπεία κατά κοινή ομολογία κινήθηκε με σχέδιο και συντονισμό στις Βρυξέλλες, ενώ οι διεθνείς σχέσεις του Πρωθυπουργού απέδωσαν σε Βερολίνο και Ουάσιγκτον. Τώρα όμως το βάρος πέφτει όλο σ' εμάς αφού δεν υπάρχουν πλέον στη σκηνή οι «κακοί» για να τους φορτώσουμε την αποτυχία μας. Χωρίς αναβολή η κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί με ταχύτητα αστραπής. Είναι η τελευταία μεγάλη ευκαιρία να έρθουν τα πάνω κάτω. Να κερδηθεί το χαμένο έδαφος χωρίς πισωγυρίσματα, αμφιθυμίες, πολιτικαντισμούς υπουργών και φοβικά σύνδρομα βουλευτών, απέναντι στις συντεχνίες των βολεμένων.
Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή την ώρα υπάρχουν δύο Ελλάδες. Στη μία ανήκουν αυτοί που αγωνιούν, δημιουργούν, αντιστέκονται, πληρώνουν φόρους και έκτακτες εισφορές και είναι έτοιμοι να στηρίξουν μεγάλες ανατροπές, μεταρρυθμίσεις και επώδυνα αλλά αναγκαία μέτρα για όλους. Στην άλλη είναι εκείνοι που τραβάνε διαρκώς το κάρο προς τα πίσω για να διατηρήσουν τα προνόμια δεκαετιών - εκείνα που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία.
Χθες η μάχη στο εξωτερικό τελείωσε. Αρχισε όμως ο «πόλεμος» στο εσωτερικό για τον εκσυγχρονισμό της χώρας με τη μετατροπή της Ελλάδας σε κράτος δικαίου. Οσα σχέδια Μάρσαλ και να δοθούν, όλα θα χαθούν στη μαύρη τρύπα αν οι περισσότεροι από τους μισούς Eλληνες ζουν λάθρα, δεν πληρώνουν φόρους και προκαλούν τους υπόλοιπους. Ποτέ η Ελλάδα δεν θα ορθοποδήσει αν οι συντεχνίες με τις φαρδιές κομματικές ομπρέλες ένθεν κακείθεν συνεχίσουν να εκβιάζουν την κοινωνία και να υπονομεύουν κάθε προσπάθεια για ανάπτυξη. Το ΠΑΣΟΚ που κυβερνά δεν πρέπει να ξεχνά ότι η ηγεσία των ταξιτζήδων μπορεί να κρατά γαλάζια σημαία, αλλά οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ κρατούν πράσινη. Πρέπει λοιπόν η κυβέρνηση να δείξει την ίδια τόλμη και αποφασιστικότητα και στις δύο περιπτώσεις και σε όλες τις ανάλογες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας