Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Σεξουαλική Μανία ή αλλιώς... σεξομανία!

Πολλές γυναίκες έχουν συναντήσει στη ζωή τους άντρες «αχόρταγους» για σεξ. Αυτοί οι άντρες μιλούν ανοικτά για την επιθυμία τους για σεξ και οτιδήποτε σχετίζεται με αυτό. Όσες βιάστηκαν να χαρούν, ας προσγειωθούν.
Γιατί σεξουαλική μανία είναι η μανία για σεξ με οποιαδήποτε γυναίκα, σε όλους τους τόπους και χρόνους. Δεν έχει να κάνει με τις καλές σεξουαλικές επιδόσεις που είναι ο πόθος κάθε γυναίκας. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι σεξομανείς δεν είναι μόνο ενοχλητικοί αλλά και αηδιαστικοί. Πρόσφατες έρευνες κατάληξαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει μία ψυχική ασθένεια, η σεξουαλική μανία (σεξουαλικός εθισμός), και μπορεί να γιατρευτεί.

Οι σεξολόγοι προειδοποιούν ότι ο αριθμός των ανηλίκων που πάσχουν από την ασθένεια αυξάνεται διαρκώς. Συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι το 3-5% των ανηλίκων είναι σεξουαλικά εθισμένο. Το 75% αυτών είναι άντρες και το υπόλοιπο 25% γυναίκες. Οι ψυχολόγοι θεωρούν ότι η σεξουαλική μανία μοιάζει με τον εθισμό στα ναρκωτικά ή το αλκοόλ. Οι σεξομανείς θέλουν όλο και περισσότερο σεξ. Ως αποτέλεσμα δεν ικανοποιούνται με τακτικές σεξουαλικές επαφές, έχουν διαρκώς σεξουαλικές φαντασιώσεις, υποφέρουν από κατάθλιψη και δεν μπορούν να ελέγξουν τη συμπεριφορά τους.

Τα στάδια εξέλιξης της ασθένειας της σεξουαλικής μανίας είναι:

•Σεξουαλικές εμμονές που απαιτούν συνεχή διέγερση .
•Ειδικές ερωτικές τελετές πριν από κάθε σεξουαλική επαφή προκειμένου να ενταθεί η διέγερση.
•Απόλυτη εξάρτηση από αυτού του είδους τις τελετές με αποτέλεσμα να χάνεται ο έλεγχος.
•Μελαγχολία και απελπισία, που έρχονται αναπόφευκτα μετά από κάποιο διάστημα.
Σε τι οφείλεται η σεξουαλική μανία;

Ορισμένοι θεωρούν ότι τα αίτια είναι οργανικά και συγκεκριμένα αναφέρονται στην δομή του εγκεφάλου.  Άλλοι υποστηρίζουν ότι τα αίτια είναι ψυχολογικά, όπως οι εμπειρίες από την παιδική ηλικία και συγκεκριμένα η τάση ορισμένων οικογενειών να παρουσιάζουν στο παιδί το σεξ ως κάτι κακό ή ανήθικο. Σίγουρα πάντως το Ιντερνετ είναι ένα εργαλείο στα χέρια των σεξομανών διαθέτοντας τους υλικό για κάθε είδους φαντασιώσεις τους.

Υπάρχει γιατριά ;

Ναι. Το πρώτο βήμα είναι να παραδεχτεί κάποιος την ασθένεια του ώστε να μπορέσει να την αντιμετωπίσει. Μετά ακολουθεί η ιατρική παρακολούθηση και η χορήγηση κατάλληλων φαρμάκων.

Συμπέρασμα:

Το όνειρο πολλών γυναικών για ένα σεξομανή άντρα μάλλον θα γίνει εφιάλτης αν τελικά τον βρουν!
 www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας