Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Η ΕΝΩΣΗ για την πώληση της ΔΕΗ

ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟΝ ΛΙΓΝΙΤΗ ΜΑΣ - ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΝΕΡΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΜΑΣ - ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ Στην ποιο κρίσιμη περίοδο βρίσκεται το μέλλον της ΔΕΗ, των εργαζομένων αλλά και του Λεκανοπεδίου της Δυτικής Μακεδονίας. Μέσα από τα Μ.Μ.Ε. προβάλλεται σαν η μόνη αποτελεσματική λύση η πώληση σε ιδιώτες σε ποσοστό 40%, των λιγνιτικών και των υδροηλεκτρικών μονάδων της περιοχής. 

Είναι η δεύτερη φορά που γίνεται ξανά κρούση για το συγκεκριμένο θέμα. Τώρα όμως προχωράνε ακόμη περισσότερο και συνδέουν την πώληση των μονάδων, με την απαίτηση τάχα της Τρόικας πουθενά δεν αναγράφετε και ούτε αναφέρετε στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ σαν αναγκαία προϋπόθεση μέσω της οποίας, θα γίνει η εκταμίευση της τρίτης δόσης βοήθειας στην χώρα μας. Ενώ οι εργαζόμενοι και η τοπική κοινωνία περίμεναν με αγωνία, τον Μακροχρόνιο Ενεργειακό Σχεδιασμό του ΥΠΕΚΑ και της ΔΕΗ, ο οποίος θα περιείχε σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης , ως εθνικό καύσιμο τον λιγνίτη, την κατασκευή νέων μονάδων και τις απαλλοτριώσεις οικισμών, σήμερα βλέπουμε ότι, με περίσσια ευκολία να θέλουν να παραδώσουν τους λιγνίτες και τα νερά στα χέρια των ιδιωτών. Η απώλεια των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών MW από τη περιοχή σημαίνει απώλεια από Ορυχεία και Σταθμούς Παραγωγής 3.500 μόνιμων θέσεων εργασίας και άλλες τόσες με έμμεση σχέση συμβάσεις ορισμένου χρόνου οκτάμηνα – δίμηνα και συνάδελφοι που εργάζονται σε ιδιώτες. 
Το Σωματείο Ενέργειας Η « ΕΝΩΣΗ » μαζί με την ΓΕΝΟΠ/ ΔΕΗ προειδοποιεί προς κάθε κατεύθυνση ότι, όποιος επιχειρήσει να υλοποιήσει αυτά τα σενάρια, αυτό αυτομάτως θα σημαίνει αιτία πολέμου και την ευθύνη για ότι προκύψει δεν θα την έχουν φυσικά τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι αλλά αποκλειστικά και μόνο η Κυβέρνηση. Καλούμε, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της περιοχής Βουλευτές, Νομάρχες, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Εργαζόμενους, Συνταξιούχους, Εμπορικά και Οικονομικά Επιμελητήρια, να αντιδράσουμε όλοι μαζί, γιατί εάν αυτό περάσει τότε δεν θα υπάρχει ΑΥΡΙΟ.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Eνώ με το "ΥΠΑΡΧΟΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ" υπάρχει "ΑΥΡΙΟ" ????
και
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ κατά την ΓΝΩΜΗ σας αυτό το "ΑΥΡΙΟ" ???
σαν το "ΣΗΜΕΡΑ" ???????

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ,αλλά δεν "θα ΠΑΡΟΥΜΕ" !!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΕΗ παρουσίασε κέρδη πάντως πέρυσι..

ΠΑΝΟΠΤΗΣ είπε...

Ποια δεη, ...? Αυτή των Συνδικα-ληστων!

Το Προφίλ μας