της Ρόης Βασβατέκη από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Υψηλές επιδόσεις κατέγραψαν για μια ακόμη χρονιά μαθητές σχολείων της Πτολεμαΐδας που συμμετείχαν στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις, καθώς εντυπωσιάζουν οι βαθμολογίες αρκετών υποψηφίων για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αφού σημειώθηκε υψηλό ποσοστό αριστούχων αλλά και μεγάλος αριθμός που αποφοίτησαν με βαθμό λίαν καλώς.
Μια από τις υψηλότερες επιδόσεις υποψηφίων καταγράφηκε στο 1ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας από έναν υποψήφιο θετικής κατεύθυνσης, τον Ελευθερίου Δημήτριο του Βασιλείου, ο οποίος ήρθε πρώτος σε όλα τα λύκεια της πόλης συγκεντρώνοντας 19.900 μόρια.
Η δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση στις πανελλαδικές, σε επίπεδο Εορδαίας, καταγράφεται στο 2ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας από έναν απόφοιτο όμως, τον Συμεωνίδη Αστέριο του Νικολάου, ο οποίος θέλοντας να πετύχει την εισαγωγή του στη Στρατιωτική Ιατρική έδωσε ξανά εξετάσεις και συγκέντρωσε 19.595 μόρια.
Την υψηλότερη βαθμολογία στο 3ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας συγκέντρωσε η Χανταβαρίδου Σοφία του Νικολάου, η οποία παρακολουθούσε την θετική κατεύθυνση και συγκέντρωσε 19.593 μόρια.
Σημαντική πρωτιά καταγράφεται και στο Μουσικό Λύκειο Πτολεμαΐδας από τον Κατσίνα Αλέξιο- Ιωάννη του Χρήστου, της τεχνολογικής κατεύθυνσης, ο οποίος ήρθε πρώτος στο σχολείο του συγκεντρώνοντας 19.441 μόρια και 19,22 βαθμό πρόσβασης.
Δεύτερη υψηλότερη βαθμολογία στο 1ο ΓΕΛ απέσπασε ο Πασσιάς Βασίλειος του Δημητρίου, της τεχνολογικής κατεύθυνσης, συγκεντρώνοντας 19.490 μόρια και τρίτη η Πατσίκα Δέσποινα του Ιωάννη, θεωρητικής κατεύθυνσης που συγκέντρωσε 19.305 μόρια.
Την υψηλότερη βαθμολογία από τους τελειοφοίτους στο 2ο ΓΕΛ συγκέντρωσε ο Κιζιρίδης Ιωάννης του Χαραλάμπους (τεχνολογική κατεύθυνση) με 19.508 μόρια.
με δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση, στη θεωρητική κατεύθυνση, από την Λωτίδου Ελένη του Νικολάου, η οποία συγκέντρωσε 19.300 μόρια, ενώ στη θετική κατεύθυνση την μεγαλύτερη βαθμολογία συγκέντρωσε η Κυριακίδου Άρτεμις του Αθανασίου με 19.284 μόρια.
Στο 3ο ΓΕΛ τη δεύτερη μεγαλύτερη βαθμολογία συγκέντρωσε ο Λαδάκης Γεώργιος του Γεωργίου (τεχνολογική κατεύθυνση) με 19.211 μόρια και στην θεωρητική κατεύθυνση η Πετράκη Γεωργία του Νικολάου που συγκέντρωσε 19.186 μόρια.
Κοινή συνισταμένη των δηλώσεων των αριστούχων ήταν ότι πέτυχαν υψηλές επιδόσεις με συστηματικό διάβασμα και ότι διαβάζοντας όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαν σημαντικά κενά που έπρεπε να καλύψουν την τελευταία χρονιά.
«Πολύ χαρούμενος» δήλωσε ο πρώτος των πρώτων Ελευθερίου Δημήτριος, ο οποίος θέλει να περάσει στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης και τόνισε ότι διάβαζε «από το γυμνάσιο όλα τα μαθήματα και δεν άφησα κενά, πράγμα που με βοήθησε και στην Γ΄ Λυκείου». Είπε ότι δεν ήταν αυτό λένε «φυτό» αλλά ότι όταν διάβαζα ήμουν συγκεντρωμένος και είχα το μυαλό μου στο στόχο μου και είχα πάντα ελεύθερα τα Σαββατοκύριακα να κάνω ό,τι θέλω». Δεν παρέλειψε να εκφράσει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς του για τη συμπαράστασή του αλλά και επειδή «πλήρωναν αγόγγυστα τα φροντιστήρια».
Πολύ χαρούμενη που ανταμείφθηκαν οι κόποι της και χαροποίησε τους δικούς της «επειδή έζησαν και αυτοί το ίδιο άγχος», δήλωσε η Χανταβαρίδου Σοφία, η οποία δεν είχε αποφασίσει σε ποια σχολή θα πάει και ήθελε να είναι προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο. Φυσικά, διάβαζε με πρόγραμμα και ήταν συγκεντρωμένη, όπως είπε, πράγμα που συνιστά και σε όσους δεν κατάφεραν να πετύχουν τη βαθμολογία που ήθελαν και σκέφτονται να ξαναδώσουν εξετάσεις του χρόνου.
Χαρούμενος επειδή απέδωσε η προσπάθειά του και προφανώς περνά στο Πολυτεχνείο, γιατί θέλει να σπουδάσει Πολιτικός Μηχανικός, δήλωσε ο Κιζιρίδης Ιωάννης. Επισήμανε ότι δεν στερήθηκε πολλά πράγματα, αν και την τελευταία χρονιά έδωσε όλες τις δυνάμεις του και ευχαρίστησε τους γονείς του και τους καθηγητές του για τη συμπαράστασή τους.
«Χαρά και ανακούφιση» ανέφερε ότι αισθάνεται ο Κατσίνας Αλέξιος- Ιωάννης, γιατί αφήνει πίσω του «τις ημέρες του άγχους», παρά το γεγονός ότι είχε υψηλές επιδόσεις στο σχολείο χωρίς να στερηθεί τίποτε: «τα βόλευα όλα. Δεν έχασα τίποτε επειδή υπήρχε πρόγραμμα».
Ευχαριστημένη που ανταμείφθηκαν οι κόποι της δήλωσε και η Δέσποινα Πατσίκα, αποδίδοντας την υψηλή βαθμολογία της στο διάβασμα, το πείσμα, το πρόγραμμα και την προσήλωση στο στόχο της, να πετύχει την εισαγωγή της στην Παιδαγωγική Σχολή Θεσσαλονίκης.
Για εξαιρετική επίδοση αρκετών μαθητών του σχολείου του μίλησε ο διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Κώστας Σιμόπουλος, επισημαίνοντας το υψηλό ποσοστό μαθητών της Γ΄ τάξης- 32 από το σύνολο 107- που αποφοιτούν με βαθμό 18,1 και άνω και πετυχαίνουν την εισαγωγή τους σε σχολές μεγάλης ζήτησης.
Την ικανοποίησή του για τις επιδόσεις των τελειοφοίτων του σχολείου του εξέφρασε
και ο διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Ευάγγελος Καραλάκος, λέγοντας ότι 14,5% έχουν βαθμό πάνω από 18, το 40,5% έχουν πάνω από 15 και το 53% έχουν βαθμό πάνω από 14, ενώ πάνω από τη βάση έχει το 77,5% των τελειοφοίτων.
Ικανοποίηση επικρατεί και στο 3ο ΓΕΛ, καθώς, σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου Θεόδωρο Χινοβίτη οι τελειόφοιτοι πήγαν πάρα πολύ καλά, αφού το 80% αποφοιτά με βαθμό «λιαν καλώς», ενώ υπάρχουν και αρκετοί αριστούχοι.
4 σχόλια:
Yπάρχουν και στα Λύκεια Σερβίων-Βελβεντού 4 μαθητές με 19556 έως 19262.Μπράβο και στα δικά μας παιδιά.Μπράβο Αφροδίτη μπράβο Παναγιώτη μπράβο Μάρω μπράβο Εφη.....
kati mou leei oti to onoma sou arxizei apo "X"..?
nai. X.E. frontistis. kai ypopsifios.
2.43 Ατιμούλη είσαι και μαρτυριάρης...
Δημοσίευση σχολίου