Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Η επιτροπή αγώνα απαντά στους ισχυρισμούς του Νομάρχη

"Νόμιμες οι διαδικασίες για την επέκταση".
Ούτε νόμιμες, ούτε δίκαιες αλλά ούτε και σωστές ήταν οι διαδικασιες κ. Νομάρχη. Στην αρχή των διαδικασιών δεν ζητήθηκε η γνώμη του Τοπικού Συμβουλίου του Δημοτικού Διαμερίσματος Τριγωνικού. Τέλος για τρεις μήνες κρατούσατε την ΚΥΑ στα συρτάρια, με αποτέλεσμα να χάσουμε τη δυνατότητα προσφυγής σε ένδικα και άλλα μέσα που δικαιούμαστε.
"Η απόφαση της Νομαρχίας ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη του Νομαρχιακού Συμβουλίου, του Δήμου Σερβίων και Καμβουνίων(;) καθώς και του τοπικού συμβουλίου Προσηλίου".
Γνωρίζετε κ. Νομάρχη ότι υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ των τοπικών θεσμικών φορέων και των κατοίκων της περιοχής. Εξάλλου τώρα οι ίδιοι θεσμικοί φορείς όπως και σεις, υπόσχονται ότι δεν θα δοθεί θετική γνωμοδότηση για άλλη επέκταση.
"Το περιεχόμενο της ΚΥΑ έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο".
Δεν υπάρχει ούτε στο site της Νομαρχίας, ούτε στο site του πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ ανάρτηση σχετική με την ΚΥΑ 122793/2170/9-7-2009.Πιστεύουμε κάποιοι σας παραπλάνησαν κ. Νομάρχη, γιατί διαφορετικά παραπλανείτε την κοινή γνώμη.
"Δεν είναι υποχρεωμένη η Νομαρχία για την κοινοποίηση της ΚΥΑ".
κ. Νομάρχη, να διαβάσετε την τελευταία παράγραφο της ΚΥΑ που λέει "Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κοζάνης υποχρεούται στη δημοσοποίησή της, στην ενημέρωση των πολιτών και των φορέων εκπροσώπησής τους σύμφωνα με το ΦΕΚ 1391/Β".
"Να αναλογιστούν οι κάτοικοι πόσοι εργαζόμενοι στη ΜΕΤΕ θα χάσουν τη δουλειά τους".
κ. Νομάρχη αναλογιστήκατε πόσοι από τους γεωργούς και κτηνοτρόφους της περιοχής θα χάσουν τις περιουσίες τους και τη δουλειά τους;
"Όταν κλείσει η εταιρία ποιός θα αναλάβει την αποκατάσταση του ορυχείου μετά;".
Αυτό το ερώτημα μας απασχολεί και μας κ. Νομάρχη. Αλήθεια δεν έχει υποχρέωση η εταιρεία;
"Φταίει η καλοκαιρινή περίοδος".
Μάλλον ο κακός μας ο καιρός φταίει!
"Φταίει η προεκλογική περίοδος".
Αυτό το καταλάβαμε και μεις!

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"με αποτέλεσμα να χάσουμε τη δυνατότητα προσφυγής σε ένδικα και άλλα μέσα που δικαιούμαστε."

ΛΑΘΟΣ. Απορώ με την επιμονή της Επιτροπής Αγώνα στην θέση πως "έχει χάσει κάθε δυνατότητα προσφυγής". ΑΝ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΙΝΑΙ 60 ΗΜΕΡΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ. ΤΟ ΣτΕ κλείνει τον Αύγουστο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ΜΗ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στην προθεσμία προσφυγής. Αν κάτι δημοσιοποιήθηκε 27 ΙΟΥΛΙΟΥ σημαίνει ότι Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΣτΕ ΛΗΓΕΙ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (και όχι 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ). Εκτός αν:
1) η προθεσμία μετρά από την 7η ΙΟΥΛΙΟΥ (ημέρα υπογραφής της ΚΥΑ, ΟΠΟΤΕ Η ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΗΤΑΝ Η 7η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009) και όχι από την 27η ΙΟΥΛΙΟΥ (ημέρα γνώσης της Ν.Α. Κοζάνης). Ο Νόμος λέει από την ημέρα που γίνεται γνωστή, συνεπώς, την 27η ΙΟΥΛΙΟΥ
2) "φωνάζετε" απλά για να δημιουργήσετε "κλίμα" και δεν είναι σκοπός σας η προσβολή της ΚΥΑ στο ΣτΕ αλλά ... άλλα πράγματα (που πιθανώς αφορούν το Νοέμβριο του 2010).

Όσον αφορά την ΟΥΣΙΑ. Εφόσον το επιφανειακό ορυχείο είναι έκτασης >150 εκτάρια (για ορυχεία τύρφης) πρέπει να υπάρξει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ με την ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΠΛΗΡΗ και ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ από την πλευρά της ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ προς ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ή/και ΘΙΓΟΜΕΝΟ. Εδώ η έκταση είναι 1200 στρέμματα, δηλαδή 120 εκτάρια άρα δεν θεωρείται υποχρεωτικό οποιοδήποτε στάδιο διαβούλευσης και ενημέρωσης (αυτό έχει σχέση με την "νομιμότητα" και όχι με την υποχρέωση των θεσμών ιδίως της Τ.Α. να διαβουλεύονται με αυτούς, δηλαδή τους πολίτες, που τους ψήφισαν για να τους εκπροσωπούν και όχι να τους παραπλανούν ή να τους εξαπατούν εκμεταλλευόμενοι τους δαιδάλους της γραφειοκρατίας)... εκτός αν ο λιγνίτης δεν είναι "τυρφώδες υλικό" (που μάλλον είναι).

Εν τέλει η προθεσμία προσφυγής στο ΣτΕ πιστεύω πως ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΛΘΕΙ και κάθε ενδιαφερόμενος (π.χ. η Επιτροπή Αγώνα ή οποιοσδήποτε κάτοικος Προσηλίου και Τριγωνικού) ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ κατά της ΚΥΑ μέχρι 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009. Υπάρχει φυσικά και η περίπτωση ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ή/και ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ της ΚΥΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ από τους ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ της ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ήδη έχουν καταργήσει αρκετά "ένοχα και βιαστικά" ΠΔ που εκδόθηκαν κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου). Αλήθεια, η Επιτροπή Αγώνα απευθύνθηκε στους Υπουργούς και βρήκε κλειστές πόρτες;


ο ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Αυξάνονται οι επιθέσεις- Το «κύμα» επιθέσεων και η μεγάλη αύξηση των phishing e-mail που έχουν επηρεάσει τη λειτουργία των μεγαλύτερων υπηρεσιών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, όπως το Gmail και το Hotmail, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, σύμφωνα με αναλυτές.

Η αύξηση των μηνυμάτων spam οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι οι «μολυσμένοι» λογαριασμοί στέλνουν προσωποποιημένα μηνύματα στις λίστες επαφών των χρηστών, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα εξαπάτησης.

Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή των χρηστών στο συγκεκριμένο θέμα, να ελέγχουν ότι οι φίλοι και γνωστοί τους έχουν όντως στείλει τα συγκεκριμένα μηνύματα, αλλά και να ελέγχουν την ηλεκτρονική διεύθυνση ενός link προτού το ακολουθήσουν

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, το θέμα ήρθε στην επιφάνεια όταν άγνωστοι διέρρευσαν στο Διαδίκτυο μία λίστα με ονόματα χρηστών και κωδικούς για 30.000 περίπου λογαριασμούς email της Yahoo, της Google και του Hotmail. Η Google έχει κάνει λόγο για ακόμη μία λίστα, χωρίς να επισημαίνει τον αριθμό των χρηστών που περιέχονται σε αυτή.

Η τακτική που ακολουθείται αυτή τη φορά είναι διαφορετική από το γνωστό phishing, όπου το μήνυμα προσπαθεί να πείσει τον χρήστη να δώσει προσωπικά στοιχεία προσποιούμενο ότι προέρχεται από κάποια τράπεζα ή άλλο οργανισμό. Το τελευταίο malware χρησιμοποιεί κώδικα που, μετά την εγκατάσταση του στον υπολογιστή του χρήστη, ξεκινά να αντιγράφει τα πατήματα των πλήκτρων στο πληκτρολόγιο, αποκαλύπτοντας με αυτό τον τρόπο κωδικούς και άλλα στοιχεία που εισάγει ο χρήστης.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι η καλύτερη προς το παρόν άμυνα είναι η ενημέρωση του οποιουδήποτε anti-virus χρησιμοποιούν και η ρύθμιση των επιπέδων ασφαλείας στο ανώτερο δυνατό, ενώ θα πρέπει να αλλάξουν άμεσα και τους κωδικούς πρόσβασης για τις online υπηρεσίες που χρησιμοποιούν. Μάλιστα, δε συνίσταται πλέον η χρήση συνηθισμένων λέξεων ή λέξεων που έχουν κάποιο νόημα, αλλά οι κωδικοί θα πρέπει να αποτελούνται από ακανόνιστα γράμματα, αριθμούς και σύμβολα που δεν έχουν κανένα νόημα και είναι δύσκολο να εντοπιστούν.

Ανώνυμος είπε...

"ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΕ" να είσαι σίγουρος ότι οι η Επιτροπή Αγώνα (εμείς την έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη) θα εξαντλήσει σίγουρα όλα τα ένδικα και άλλα μέσα που υπάρχουν.
Οι απαντήσεις της Επιτροπής Αγώνα αποκαλύπτουν τα γυμνά επιχειρήματα της Ν.Α για την επέκταση και τις σκοπιμότητες κάθε ενέργειας.
Είναι επιχειρήματα αυτά που επικαλείται ο Νομάρχης;

Ανώνυμος είπε...

Έχω απαντήσει για την αξιοπιστία και την κουτοπονηριά της Διοίκησης και επομένως και του Νομάρχη. Όμως, είναι αλήθεια πως για τέτοια μεγέθη ορυχείου δεν είναι υποχρεωτική η διαβούλευση και η ενημέρωση από πλευράς της Διοίκησης. Φυσικά ως εκπρόσωπος του λαού του Ν. Κοζάνης ο Νομάρχης (και οι Δήμαρχοι της περιοχής) όφειλαν να ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ τους πολίτες ΑΜΕΣΑ. Από εκεί και πέρα η Ε.Α. δεν έχει παρά α) να προσφύγει στο "φιλικό για το περιβάλλον" ΣτΕ (απορώ γιατί θεωρεί εκ προοιμίου τελειωμένη ιστορία την δυνατότητα προσφυγής στο ΣτΕ, ίσως είναι κακώς ενημερωμένη ή .. το επικαλείται χωρίς όμως να επιθυμεί μία ένδικη διεκδίκηση) και β) να απευθυνθεί στους αρμόδιους υπουργούς ώστε να απενεργοποιήσουν/καταργήσουν την ΚΥΑ της προηγούμενης κυβέρνησης(απλά με νέα απόφασή τους θα την καταστήσουν "ως μη γενόμενη")και εν συνεχεία, αν το επιθυμούν φυσικά οι της νέας κυβέρνησης, να ξεκινήσουν μία διαβούλευση με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.
Διαφορετικά η όλη ιστορία δείχνει ως ΑΦΟΡΜΗ για άλλους ΣΚΟΠΟΥΣ και ΣΤΟΧΟΥΣ ή στην καλύτερη περίπτωση απρόσφορη. Όλοι κρίνονται φίλε ΑΝΩΝΥΜΕ και οι της Ε.Α. και η Ν.Α. και η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Αυτά έχει η μπάλα στο γήπεδο της πολιτικής ...

ο ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Μια μικρή επισήμανση. Όταν ο νομάρχης λέει για την αποκατάσταση, εννοεί πως είναι έργο της εταιρίας. Όμως, αν σταματήσει η λειτουργία της, δεν θα υφίσταται πια η εταιρια και δεν θα υπαρχει κανεις να κανει την αποκατάσταση. Απλά το σημειώνω, γιατι μαλλον δεν εκληφθηκε σωστά...

Π.Π.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ είπε...

Και τώρα επί της ουσίας του προβλήματος
Θα υλοποιηθεί η απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου για σύγκληση της «ειδικής σύσκεψης» και πότε;
Επιμένει ναι ή όχι σε μια άδικη, λανθασμένη και καταστροφική απόφαση, για την περιοχή και τους κατοίκους, το Νομαρχιακό Συμβούλιο;
Έχουν μελετήσει οι νομικοί σύμβουλοι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης την άρση της Οριστικής Παραχώρησης ν. 63 και πότε θα ενημερωθεί η Επιτροπή Αγώνα για να ξεκινήσει η διαδικασία άρσης της ΟΠ 63;
Η προσφυγή στο ΣτΕ θα γίνει, (ακόμη και αν έχει περάσει η προθεσμία.

Ανώνυμος είπε...

SLIAM-SLIOYM KOKONA MARIGO....
O K.NOMARXHS EXEI SOVAROTERA PROVLHMATA..
NA DEI POIO KOYSTOYMI ME THN KATALLHLH GRAVATA NA FORESEI GIA NA KAMARONEI SAN DEFTERIATIKOS GAMPROS MESA APO THN BMW THS NOMARXIAS POY THN PLHRONOUME EMEIS.....

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΕ
Από όσο γνωρίζω η επιτροπή έχει ήδη καταφύγει και για άλλο θέμα που αφορά το ορυχείο σε ένδικα μέσα.
Όσο για τη συγκεκριμένη ΚΥΑ σίγουρα θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια όπως άκουσα σήμερα το πρωί.
Απλά τονίζεται ότι για άλλη μια φορά η στάση του Νομάρχη και του Κοκολιού ήταν παραπλανητική! Αυτό ενοχλεί όλους μας.

Ανώνυμος είπε...

H ypokrisia toy Nomarxh den exei oria.
ton tapvse h epitoph allh mia fora opow xhtes ton sokoyth poy den eixe ti na pei.osoi eidan to deltio eidhsevn toy flash katalavan poso proxeira leitoyrgoyn oloi sth nomarxia

Ανώνυμος είπε...

Πολύ έγκυρη πηγή με πληροφόρησε για μεγάλη φασαρία στη νομαρχία μεταξύ του Δακή και του Σόκουτη.Είχε την ΚΥΑ ο Δακής στο γραφείο του και δεν ενημέρωσε κανέναν εκτός από τον Πλακεντά.
Έξαλλος έγινε ο Σόκουτης για αυτό και θεωρεί υπέυθυνο τον Δακή για το μπέρδεμα και του επέριψε ευθύνες και για άλλο ένα παρόμοιο ζήτημα.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΟΝΤΩΣ ΜΟΛΙΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΑΥΤΗ;;;;;;;;

ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!!!!!!!!!

ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Α΄Νομίζω ότι ο ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΟΣ έχει λόγους να αμφιβάλλει ότι η Επιτροπή Αγώνα θέλει να προσφύγει στο Σ.Ε. για τη Περιβαλλοντική μελέτη. Γιατί δεν απαντάει σε αυτό με σαφήνεια η Επιτροπή, άν δηλ,θα κάνει ή όχι προσφυγή μέχρι στις 27 Οκτωβρίου;

Β΄Το υπονοούμενο ότι οι της Επιτροπής "κάνουν φασαρία" γιατί προσβλέπουν αλλού δεν το κατάλαβα. Πίστευα ότι τα μέλη της Ε.Α. αγωνίζονται για να περισώσουν τις περιουσίες που διαθέτουν στην περιοχή, και με την ευκαιρία αυτή θέτουν ευρύτερο αναπτυξιακό ζήτημα που μας αφορά όλους. Ωστόσο, ο ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΟΣ τι θέλει να πει; Γνωρίζει "'αλλες" προθέσεις τπου έχουν; Σε περίπτωση που κάποιος από αυτούς θα ήθελε στο μέλλον να πολιτευτεί δεν θα έπρεπε να συμμετάσχει στην επιτροπή; Προς τι το υπονοούμενό σου ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝ; (ειλικρινά δεν καταλαβαίνω...)
αδαής

Ανώνυμος είπε...

Μέγα ερωτήματα προκύπτουν από τις συνεντέυξεις των αρχόντων της νομαρχίας. Μα για τόσο ηλίθιους μας περνάνε;
Δικαστές είναι και κρίνουν αν η διαδιακσία που ακολουθήθηκε είναι νόμιμη;
Ας αφήσουν τους κατοίκους να προσφύγουν στο ΣτΕ και εκείνο να αποφανθεί επί της διαδικασίας.
Η κατηγορία της επιτροπής αφορά το ότι ο νομάρχης, ο αντινομάρχης και ο πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου δεν υλοποίησαν τις υποσχέσεις που δημόσια είχαν πει στο νομαρχιακό συμβούλιο.
Τι μας πρήζουν με τη διαδικασία και το αν συμφώνησε η αρχαιολογία και η διέυθυνση δασών.
Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα κύριε νομάρχα. Δώστε τη δυνατότητα στους κατοίκους να προσφύγουν στη δικαιωσύνη και αφήστε τις δικές σας κρίσεις για τους εαυτούς σας.

Κάτοικος Τριγωνικού είπε...

Ήδη οι κάτοικοι συγκεντρώνουν χρήματα για την προσφυγή. Και αν δείτε τα ποσά που δίνουν συνταξιούχοι των 315 Ευρώ και φτωχοί γεωργοί και κτηνοτρόφοι, θα καταλάβετε όλοι ότι γιαυτούς το θέμα είναι ζωής και θανάτου για το χωριό τους.

Το Προφίλ μας