Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Σε τοπικό κανάλι συζήτηση για το ορυχείο Προσηλίου


Την Τετάρτη στις 10.30 το βράδυ στο TOP Channel θα συζητηθεί το θέμα του ορυχείου στο Προσήλιο με καλεσμένους εκπροσώπους της Επιτροπής Αγώνα, της Νομαρχίας, του Δήμου Σερβίων και των εργαζομένων στη ΜΕΤΕ. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Πλιάτσιος.

 Σχόλιο ai-vreS: για να δούμε τι θα δούμε και τι θα ακούσουμε...

18 σχόλια:

Delino είπε...

Τελικά κάποτε θα αναγκαστούν να απαντήσουν επί της ουσίας και ο Δήμος και η Νομαρχία.
Κανέναν δεν πείθουν ότι κόπτονται για κάποιες θέσεις εργασίας στην περιοχή μας.
Ούτε υποκινώντας κοινωνικές συγκρούσεις στην περιοχή θα το αποφύγουν.
Επί της ουσίας:
Έχουν πρόγραμμα ανάπτυξης της περιοχή μας; ναι ή όχι; Το ορυχείο δεν μπορεί να είναι ανάπτυξη. Γιατί αν το θεωρούσαν δεν θα δεσμεύονταν όλοι τους ότι (δήθεν) δεν θα εγκρίνουν άλλη επέκταση.

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα σε ανάρτηση ότι είχε κώλλυμα η νομαρχία και για αυτό μεταφέρθηκε η εκπομπή την Τετάρτη;

Μπράβο ρε Δακή. Ολόκληρη παράταξη και δηλώσατε κώλλυμα;

Να σας χαιρόμαστε, εκτός αν παίζει και κάτι άλλο από πίσω.

Αλλά βλέπω να πέρνετε πόδι και εσείς με -10 το 2010 γιατί πολλά κάνατε...

Ανώνυμος είπε...

Η Νομαρχία και ο Δήμος πρέπει ν΄απαντήσουν:

Τί έχουν να πούν στους Κοζανίτες, τους κατοίκους όλου του Νομού; Θέλουν κι άλλα ορυχεία λιγνίτη στο Νομό και στην παραλίμνια περιοχή; Αν δεν θέλουν γιατί ανέχτηκαν και ενέκριναν την επέκταση του ορυχείου της ΜΕΤΕ; Για να δοκιμάσουν πώς είναι;

Τι έχουν να πουν στους αγρότες και τους κατοίκους της περιοχής; Να φύγουν κι αυτοί από τον τόπο τους όπως στο λεκανοπέδιο της Προλεμαϊδας; (Τα περί μη άλλης επέκτασης ΑΛΛΟΥ... ποιος τους εμπιστεύεται πια και αυτούς και την Εταιρεία τους)

Τι μέτρα θα πάρουν τώρα ΑΜΕΣΑ γιατ τη ματαίωση και τον τερματισμό των εξορυκτικών εργασιών της ΜΕΤΕ;

αδαής.

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

Ελπίζω αυτή τη φορά να γίνει πραγματική συζήτηση κε Π.Π. και να μην καλέσετε -πάλι- δέκα άτομα από σχετικές ή μη υπηρεσίες για να προασπίσουν το "συμφέρον" των ..κατοίκων και της "ανάπτυξής" ΤΟΥΣ, απέναντι σε ένα μόνο (επαρκέστατο κατά τα άλλα) εκπρόσωπο της Επιτροπής Αγώνα. Και εφόσον αυτό γίνεται -νομίζω- θα ήταν ωφέλιμη στη συζήτηση η τηλεφωνική συμμετοχή των τηλεθεατών. Και μία σκέψη (υπό την κρίση σας): Από τη στιγμή, που η δεδηλωμένη γνώμη για το θέμα, του Δήμου Σερβίων αντιτίθεται στη θέληση των κατοίκων, νομίζω ότι αναιρείται και ο θεσμικός ρόλος των εκπροσώπων του. Δεν χρειάζεται δηλαδή ακόμη ένας "εκπρόσωπος" της εταιρίας ...

Ανώνυμος είπε...

Το πάνελ θα είναι αντάξιο των απαιτήσεων του νομάρχη.
Αλήθεια Π.Π γιατί μετέφερες την εκπομπή σου μια ημέρα αργότερα;
Προσωπική σου επιλογή λόγω του παιχνιδιού ποδοσφαίρου ή πιέσεις από άλλους;

Ανώνυμος είπε...

1. Σε όλα τα χρόνια που εργαζομαι στο TOP ποτε κανεις δεν μου επεβαλε τη συνθεση πανελ και τις ερωτησεις. Φυσικα, ούτε και τωρα. Το έχω ξαναγράψει. Μακάρι όλα τα ΜΜΕ να είχαν αυτή την ελευθερία.
2. Η εκπομπη μεταφερθηκε επειδή δεν ήταν δυνατόν την Τρίτη να εκπροσωπηθεί η Νομαρχία. Και, όπως καταλαβαίνετε, πρέπει να εκπροσωπηθεί για να δώσει απαντήσεις. Σε όλα.
3. Φυσικά και πρέπει να εκπροσωπηθεί ο Δήμος Σερβίων. Θα κριθεί ο εκπρόσωπος του από τις θέσεις του.
4. Θα υπάρχει τηλεφωνική γραμμή για την υποβολή γραπτών ερωτήσεων. Με 6 καλεσμένους, αν εχουμε και συνεχείς παρεμβάσεις, μόνο...συζήτηση δεν θα κάνουμε.
5. Στο πανελ θα είναι 2 εκπροσωποι της Επιτροπής Αγώνα, 1 απο τη ΜΕΤΕ, 1 Νομαρχία, 1 Δήμο Σερβίων και 1 ακόμη που θα δω ποιος θα είναι, αλλά θα είναι κατά της συνέχισης της λειτουργίας του ορυχείου.
6. Άλλες ερωτήσεις;

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο Π.Π. ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΚΟΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ , ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΩΣ ΥΠ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ , ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΙΔΕΥΕΙ ΝΟΜΑΡΧΗ , ΠΡΟΕΔΡΟ ΝΟΔΕ , ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗ ΣΟΚΟΥΤΗ , ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΣΥ ΠΛΙΑΤΣΟ ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΞΕΣ ΚΑΠΟΥ ? ΑΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΕΙΣ ΕΣΥ ? Η ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΟΥ ? ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟΣΟ ΧΡΗΜΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ.. ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ? ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΣΤΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΝΟ

Νίκος και Γιάννης είπε...

Δηλαδή επειδή δεν μπορεί να ταΐζει ο δημοσιογράφος τους εργαζόμενους στη ΜΕΤΕ να λειτουργεί η εταιρία χωρίς έλεγχο; Με την ίδια λογική και τους κλέφτες, ληστές, βιαστές, δολοφόνους δεν μπορεί να ταΐζει, να μην τους αναφέρει στις εκπομπές του ούτε εκείνους;

Όσο για τις κεραίες, υπάρχει κάποια καταγγελία; Γιατί όποιος έχει στοιχεία για παρανομίες πάει στον εισαγγελέα, δεν επιτίθεται σε εργαζόμενο για τον εργοδότη του.

Ανθρώπινος πόνος είναι οι φορτηγατζήδες; Δεν είναι οι κάτοικοι και το περιβάλλον στο οποίο ζουν;

Εξ οικείων τα βέλη κ. Πλιάτσιο....

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΝΤΩΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΟΥΝ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΜΑΣ ΤΟ Π.Π. ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑ , ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΩΣ ΤΙ ? ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΑΠΑΠΝΔΡΕΟΥ Η ΩΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΟΠΑΛΙΔΗ... ? ΜΑΣ ΚΑΚΟΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΠΛΙΑΤΣΟ.....
blogman

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΩ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ? ΣΥΝΗΓΟΡΟ-ΟΙ ΤΟΥ Π.Π ? ,ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Ν.Γ. ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ.... ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΟΙ Ο ΟΠΟΙΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΕΚΕΙ , ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΠΟΥ ΣΤΟΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.... ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ...

Νίκος και Γιάννης είπε...

Σχεδιαστές δεν είμαστε, ούτε και δικηγόροι. Παρατηρητές είμαστε, που βλέπουν ένα δημοσιογράφο να προσπαθεί να ακυρώσει την εκπομπή άλλου δημοσιογράφου.

ai-vreS είπε...

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να αφορούν την ανάρτηση.

Ανώνυμος είπε...

Εξ οικείων λέτε ε...χαχα....λοιπον...
1. Η γνώμη, η άποψη και η κριτική αφορούν σε όλους. Από όλους μας. Κάποιοι τις εκθέτουμε δημοσίως και επώνυμα. Είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει σε κάποιους. Εάν ο υπογράφων θεωρεί πως ο νομάρχης έκανε κάτι σωστό, θα το γράψει. Αν όχι, θα το γράψει ή θα το πεί. Παράδειγμα, η ιστορία με το ορυχείο. Και το ίδιο και με τη ΝΟΔΕ. Ανεπαρκής σε πολλά αυτή την τριετία. Και κάκιστα δεν έκανε κοινή εκδήλωση των υποψήφιων βουλευτών. Όμως προεκλογικά έβλεπα τον Τοπαλίδη και κάποιους άλλους να τρέχουν και το είπα. Και έτσι είναι. Κάποιοι άλλοι, αντίθετα, δεν εμφανίστηκαν πουθενά. Μιλάω για τη ΝΔ.
2. Η κριτική προς το ΠΑΣΟΚ θα συνεχιστεί, εάν θεωρηθεί πως κάτι είναι λάθος. Ανεξάρτητα από το εάν είναι κυβέρνηση ή όχι. Η γνώμη είναι, φυσικά, υποκειμενική.
3. Όσο για τα γραφόμενα περί της ΝΔ. Μάλλον ο φίλος ή η φίλη δεν διαβάζουν καθόλου "Π.Λ."....

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι ακόμη. Έχεις δει πουθενά να λέω ή να γράφω πως πρέπει να κλείσει το ορυχείο;;;;;;;;;;;;; Ειλικρινά, είναι μια δύσκολη υπόθεση. Aλλά κάποια στιγμή πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Περιμένω κι εγώ να ακούσω πολλά απόψε...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Σε όλους εσάς που επικαλείστε το δικαίωμα της εργασίας σας υπενθυμίζω ότι προέχει το δικαίωμα της εργασίας ότι το δικαίωμα αυτό ΙΣΧΥΕΙ εφόσον δεν αξιώνεις την καταστροφή του άλλου. Με άλλα λόγια μερικοί αξιώνουν με θράσος και το ανήκουστο, να πουλήσουμε τα χωράφια μας και να γκρεμίσουμε τα σπίτια μας προκειμένου αυτοί "να έχουν δουλειά", αν θα την έχουν και πόσοι. Κύριοι είστε παράλογοι, ο λαός μας για την περίπτωσή σας διηγείται το ανέκδοτο με τον νεκροθάφτη και "το απόκρημνο μονοπάτι των αυτοκτονιών". Σεβαστός ο πόνος, τα αδιέξοδα και η απελπησία της ανεργίας, αλλά όλα έχουν ένα ηθικό όριο!
αδαής

Ανώνυμος είπε...

Μιας κι ο αγαπητός ΠΠ δεν πείσθηκε για το αν πρέπει να κλείσει το ορυχείο, τι θα ΄λεγε ν΄ανοίξουμε κι ένα στον Κρόκο, το χωριό του;
(τ΄όνομά σου μου λέει ότι από εκεί κατάγεσαι)
αδαής

Ανώνυμος είπε...

Μπα...δεν εχουμε ορυκτα...μονο κροκο...Δεν έχω πειστεί Έστω και αν ειμαι υπερ πολλών επιχειρημάτων των κατοίκων που διαμαρτύρονται. θα σου πω αυριο, παντα εδω μεσα. Ειλικρινα, δεν είανι εύκολο το θέμα. Αν θέλεις, νομίζω πως θα πρέπει να κλείσει το ορυχείο, αλλά με μια μικρή υποχώρηση και παράταση για ένα χρόνο περίπου, ώστα να δουν οι εκεί εργαζόμενοι και τι θα κάνουν. Ίσως είναι μια κάπως συμβιβαστική λύση.

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ ΝΙΚΟΣ ΤΑΚΗΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΛΙΑΤΣΟ ΟΕΟ!!!!

Το Προφίλ μας