Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου στα Γρεβενά

Με φίλους και συντρόφους βρέθηκε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, το Σάββατο 24 Ιανουαρίου, προσκεκλημένος στη συνεστίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Γρεβενών, με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ στην ομιλία του αναφέρθηκε στο νέο κύκλο που ανοίγεται για τη χώρα, με νέο Πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος με όραμα και σχέδιο, θα βγάλει την Ελλάδα από το αδιέξοδο που βρίσκεται σήμερα.
Κάνοντας έναν απολογισμό των τελευταίων ετών και σύγκριση με το παρελθόν, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανέφερε: «Το 2004 η Ελλάδα ήταν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη χώρα στην Ευρώπη. Ήταν μια χώρα, της οποίας οι πολίτες ατένιζαν το μέλλον με αισιοδοξία. Τα τελευταία πέντε χρόνια που είναι η Νέα Δημοκρατία στην εξουσία, όλο το αναπτυξιακό μας απόθεμα, αυτό για το οποίο εργάστηκαν οι Έλληνες πολίτες με θυσίες, έχει εξαφανιστεί» και συνέχισε υπογραμμίζοντας τη δεινή τωρινή κατάσταση της χώρας: «Φέτος η Ελλάδα θα έχει μηδενική ανάπτυξη. Μηδενική ανάπτυξη σημαίνει ότι το εισόδημα του Έλληνα πολίτη δεν θα αυξηθεί. Δεν θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, δεν θα γίνουν επενδύσεις. Πρόκειται για πέντε χρόνια αντίστροφης αναδιανομής του εθνικού εισοδήματος».
Ακόμα, έκανε λόγο για δημιουργία αναπτυξιακής υστέρησης και φτώχειας που απαξίωσαν την πολιτική ζωή, αφήνοντας τη χώρα ανοχύρωτη στην οικονομική κρίση. Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, όπως είναι η χρηματοδότηση της παιδείας με το 5% του ΑΕΠ, η ενίσχυση της πράσινης ανάπτυξης και του τουρισμού, οι επενδύσεις σε νέες θέσεις εργασίας και ένα πλήρες πρόγραμμα για την αγροτική οικονομία με παροχή οικονομικών στηρίξεων, «πάγωμα» των αγροτικών δανείων, στήριξη των συνεταιρισμών και αύξηση της επιστροφής του ΦΠΑ.
Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε: «Το ΠΑΣΟΚ που θα γίνει κυβέρνηση, θα είναι ένα ΠΑΣΟΚ που εμπνέεται από το παρελθόν του, που στηρίζεται στις αξίες του, που φέρνει μπροστά και νέα πρόσωπα, που συνδυάζει την εμπειρία με το καινούριο και που έχει λύσεις για τα νέα προβλήματα του Έλληνα πολίτη. Είναι το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος μας. Είμαστε εμείς που θα αλλάξουμε πορεία στη χώρα, θα της ξαναδώσουμε την περηφάνια, την ελπίδα και την προοπτική που έχασε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας