Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Γέφυρα Σερβίων κλειστή ή ανοιχτή?

Η φωτογραφία είναι από την 'ανοιχτή' γέφυρα σήμερα το μεσημέρι με βροχή και μέσα από αυτοκίνητο, ποιότητα δεν βλέπεται...αλλά έχουμε παράδοση στις άσχημες φωτο :)






Δύο και ένα το πάνε οι αγρότες στη γέφυρα Σερβίων. Δηλαδή δύο ώρες την κλείνουν και μία ώρα την ανοίγουν. Είναι συμβολικό? Μας δίνετε ως κυβέρνηση τα μισά από όσα σας ζητάμε, σας δίνουμε κι εμείς το μισό χρόνο ανοιχτούς τους δρόμους? Δεν γνωρίζουμε.

Με παρέμβαση-σχόλιο στο blog μας ο Δήμαρχος Βελβεντού κ. Μανώλης Στεργίου μας πληροφρορεί τα εξής:
Σήμερα το πρωί συναντήθηκαν οι Δήμαρχοι Σερβίων και Βελβεντού με τη συντονιστική επιτροπή των αγροτών της γέφυρας και αποφάσισαν να στηρίξουν την πρωτοβουλία των αγροτών να επιδώσουν ένα ψήφισμα με τα αιτήμάτά τους στον Περιφερειάρχη. Στην Περιφέρεια μετέβηκε τριμελής συντονιστική επιτροπή των αγροτών (ένας εκ των τριών μελών είναι ο κ. Ν. Κουτλιάμπας, πρόεδρος του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού). Παράλληλα ο Εμπορικός Σύλλογος Βελβεντού έβγαλε ψήφισμα συμπαράστασης στους αγρότες της περιοχής και το έστειλε σε πολλούς αποδέκτες.

Σχόλιο ai-vreS: ευχαριστούμε τον κ. Μανώλη Στεργίου για τα σχόλια και τις πληροφορίες του. Χαιρόμαστε να βλέπουμε συντονισμένες ενέργειες των Δημάρχων της περιοχής μας. Ολόκληρο το σχόλιο-παρέμβαση του κ. Στεργίου εδώ http://ai-vres.blogspot.com/2009/01/blog-post_334.html

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στην βαρέως πληττόμενη παραλίμνια περιοχή μας από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ, με τη στενότητα κλήρου που δημιούργησε η λίμνη, με τα ημιτελή αρδευτικά της νότιας ζώνης ή και τα σχεδιαζόμενα (έστω κι έτσι) αρδευτικά της βόρειας ζώνης, με έναν εθνικό δρόμο προδιαγραφών της δεκαετίας του 1940 και την γεωγραφική απομόνωση που αυτός συνεπάγεται, με τη λίμνη εντελώς αναξιοποίητη, με τη ΔΕΗ αστρίμωχτη στην επιχειρησιακή απάθειά της σε σχέση με τις τοπικές κοινωνίες, με το βουνό των Πιερίων να περιμένει επί χρόνια μια σοβαρή ανάπτυξη, με μια αδρομολόγητη σε πολλούς τομείς συμπληρωματική ανάπτυξη και με την ανεργία των νέων στα ύψη, δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς στους αγώνες ενός παραγωγικού κλάδου που στηρίζει μοναδικά την οικονομία αυτού του τόπου. Δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς στους αγώνες των αγροτών μας. Είμαστε πριν απ΄ όλα και πάνω απ΄ όλα αγροτικές κοινωνίες.
Αυτούς στηρίζω με την παρουσία μου στη γέφυρα και τα θεσμικά και δίκαια αιτήματά τους. Και είδα εκεί αγρότες όλων των χρωμάτων, των κομμάτων, των αποχρώσεων, των συνεταιρισμών και των ομάδων παραγωγών. Όλους μαζί ενωμένους να διεκδικούν ένα καλλίτερο αύριο.
Και χαίρομαι που το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ήδη σχεδιάζει την επίλυση κάποιων από τα προβλήματά τους. Οι ίδιοι οι αγρότες θα κρίνουν το βαθμό ικανοποίησης των αιτημάτων τους και θα απαντήσουν πρώτα στους εαυτούς τους και μετά στην κοινωνία, μέσα στην οποία ζούμε όλοι μας.
Σε κάθε περίπτωση παλεύουμε όλοι μας για ένα καλλίτερο μέλλον για την πολύπαθη περιοχή μας. Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε...

Ανώνυμος είπε...

Για να καταλαβω (παλι)
διαβαζω στο δελτιο τυπου του δημου σερβιων:
1. "υπήρξε αναλυτική καταγραφή (των προβληματων εννοει) από τους αγρότες καθώς ζητήθηκε η προώθησή τους από τον κ. Κοκολιό με δεδομένο ότι είναι ζητήματα που πρέπει να γίνουν γνωστά, να επιλυθούν και να μη «χαθούν» στη γενικότερη συζήτηση που γίνεται μεταξύ Πολιτείας και αγροτών" δηλαδη ο κοκολιος ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 6 χρονια δημαρχος και ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΑ ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ????
2. "Ο δήμαρχος Σερβίων ανέλαβε την πρωτοβουλία να υπάρξει ένας γενικότερος συντονισμός αγροτών - τοπικών φορέων, γειτονικών δήμων, Νομαρχίας με αποδέκτες των αιτημάτων τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας τους βουλευτές του νομού και τον υφυπουργό Μιχάλη Παπαδόπουλο" και ο στεργιου χθες μας ειπε οτι μαζι οι δυο δημαρχοι ειδαν τους αγροτες και πηγε στην περιφερεια τριμελης επιτροπη αγροτων.
Ποιος λεει αληθεια και ποιοσ ψεματα? ο κοκολιος ανελαβε ΡΟΛΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ μεταξυ φορεων και αγροτων ή πηγε τριμελης συντονιστικη των αγροτων μονη της στην περιφερεια? ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ. ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΡΟΛΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ Ο ΚΟΚΟΛΙΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ. ή ισχυει αυτο που διαβασα αλλου σε σχολιο οτι δε μιλιουνται με τον λεουδη???

Ανώνυμος είπε...

Σημασία έχει ανώνυμε φίλε, ότι οι αγρότες πήγαν στην Περιφέρεια, αφού προηγουμένως έγινε κοινή σύσκεψη της συντονιστικής επιτροπής με την παρουσία των δημα΄ρχων Βελβεντού και Σερβίων στη Γέφυρα. Αποφασίστηκε εκεί οι τρεις εκπροσωποι των αγροτών να πάνε μόνοι τους στην Περιφέρεια. Και έθεσαν στον Γενικό Γραμματέα κ. Λεούδη, ως εκπρόσωπο του κράτους, τα αιτήματά τους για τα περαιτέρω. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

Ανώνυμος είπε...

O δημαρχος σερβιων παει..παντου! παει εκει που του ειναι ΟΛΑ βολικα. δεν θελει να ιδρωνει το αυτι του, για αγροτικα και καιρικα.Για αυτο και κοιταει την σιλουετα του, να ειναι κομψος και εμφανισιμος. δεν τροει πολυ.εχει στυλ, μοναδικο.δεν το βλεπετε...

Το Προφίλ μας