Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Ένταση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Κοζάνης


Ένταση επικράτησε σήμερα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Κοζάνης σε μια μαραθώνια συνεδρίαση που ξεκίνησε στις δύο και μισή το μεσημέρι και διήρκησε πολλές ώρες. Το μοναδικό θέμα για το οποίο συγκλήθηκε εκτάκτως το Νομαρχιακό Συμβούλιο ήταν "Ενημέρωση Σχετικά με την αρ. πρ. οικ. 114084/3671/23-10-03 ΚΥΑ Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. – ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – ΥΠ. ΓΕΩΡΓΙΑΣ «Έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την εκμετάλλευση του λιγνιτωρυχείου «ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ» έκτασης 110.889.837 τ.μ. της ΔΕΗ Α.Ε., που βρίσκεται σε περιοχή του Νομού Κοζάνης". Εισηγητής ήταν ο Νομάρχης Κοζάνης, κ. Γεώργιος Δακής.
Στη διάρκεια του Νομαρχιακού Συμβουλίου ακούστηκαν βαριές εκφράσεις από τους επικεφαλείς της αντιπολίτευσης. Οι κύριοι Ανδρεάδης και Αποστολίδης λένε ότι δεν τους δόθηκε από το Νομάρχη η τροποποιημένη μελέτη της ΔΕΗ σύμφωνα με την οποία νομιμοποιείται η ΔΕΗ να επεκτείνει το ορυχείο σε απόσταση 200 μέτρων από τον οικισμό της Ποντοκώμης. Επίσης στη μελέτη αυτή δεν προβλέπεται η μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης.
Ο κ. Ανδρεάδης δήλωσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Νομάρχη, ενώ ο κ. Αποστολίδης αποκάλεσε το Νομάρχη "επίορκο". Στο Νομαρχιακό Συμβούλιο παραβρέθηκαν περίπου 50 κάτοικοι της Ποντοκώμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας