Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Γιάννης Τάσιος: οι πολίτες ζητούν πράξεις και έργα

Είναι γνωστό ότι έχουμε εισέλθει σε μια περίοδο όπου τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε εθνικό επίπεδο οι αλλαγές που συμβαίνουν έχουν άμεση επίπτωση στην τοπική αυτοδιοίκηση και στις τοπικές κοινωνίες. Είναι μια περίοδος όπου επιβάλλεται μια στάση σοβαρή και σταθερή από τις κατά τόπους ηγεσίες των δήμων που θα εξασφαλίζουν τις όσο το δυνατό καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες και θα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια ανάπτυξη απαραίτητη για κάθε επαγγελματική και κοινωνική ομάδα.
Βέβαια για να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις πρέπει πρώτα να έχουμε μια σαφή και ρεαλιστική εικόνα των δυνατοτήτων και των προοπτικών που έχουν σήμερα οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και φυσικά πρέπει να υπάρχει η θέληση, ο σχεδιασμός και το πρόγραμμα καθώς και η δυνατότητα εφαρμογής του για να απαντήσουμε μέσα σε αυτό το δύσκολο και ανταγωνιστικό περιβάλλον.
Ανασταλτικός παράγοντας στην προσπάθεια αυτή σίγουρα είναι ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται η πολιτεία το θέμα της ανακαλούμενης Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η οποία βρίσκεται σε στασιμότητα χωρίς κανείς να γνωρίζει πότε και με ποιες προϋποθέσεις θα εφαρμοστεί. Αυτό όμως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για κανέναν που ασκεί διοίκηση με σκοπό να καλύψει τις αδυναμίες, τις παραλήψεις και τις αστοχίες των επιλογών του.
Είναι γνωστό ότι ο δήμος Σερβίων διαθέτει ορισμένα συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για μια πολύπλευρη ανάπτυξη με θετικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις.τεράστιος φυσικός και πολιτιστικος πλούτος (Πιερια Ορη, Λιμνη Πολυφυτου, Βυζαντινο Καστρο), η μεγάλη ιστορία του, οι παραδόσεις των κατοίκων του, τα μνημεία και οι εκκλησίες του αλλά και τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα του είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν μια περιοχη με προοπτικες για το μελλον.
Ο τόπος μας έχει ανάγκη από την δημιουργία μιας ισχυρής πλειοψηφίας με ηγεσία που θα συνδέει την εμπειρία, την γνώση , την διάθεση για συλλογικές διαδικασίες, την τόλμη για ρήξεις και τομές και την επιμονή για την επιτυχία. Μια ηγεσία με μεγάλη κοινωνική ευθύνη που θα ακούει τον πολίτη και θα βάζει μπροστά το κοινό συμφέρον.
Οι προϋποθέσεις δεν έχουν εκλείψει, ούτε και η ανάγκη για να προχωρήσουμε συλλογικά. Αυτό που σιγά –σιγά έχει αρχίσει να στερεύει, είναι οι ευκαιρίες που περνούν και χάνονται και μαζί τους χάνεται και η ελπίδα για τον τόπο μας.
Με τη νέα χρονιά που ξεκινά οφείλουμε να σκύψουμε επάνω στα προβλήματα που χρονίζουν στο δήμο μας, οφείλουμε να στηρίξουμε κάθε θετική πρωτοβουλία και να συμμετέχουμε ενεργά σε αυτή. Παράλληλα όμως πρέπει να είμαστε έτοιμοι να καταγγείλουμε κάθε πράξη αυθαιρεσίας και υποβάθμισης του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και συμπεριφορές που προκαλούν το κοινό αίσθημα.
Οι εποχές που οι υποσχέσεις ήταν μέσο άσκησης πολιτικής έχουν περάσει. Πλέον οι πολίτες ζητούν πράξεις και έργα, ζητούν αποτέλεσμα και ουσία. Σε αυτό το αίτημα έχουμε χρέος όλοι, να ανταποκριθούμε δυναμικά αν πραγματικά θέλουμε να δικαιώσουμε την επιλογή των πολιτών του δήμου Σερβίων.
Προσωπικά αυτήν την πορεία ακολουθώ και με αυτούς τους στόχους θα συνεχίσω και στο μέλλον.Καλή και δημιουργική χρονιά.
ΤΑΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΑΝΕΞ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ - ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ
Αναδημοσίευση από το kozan.gr, η υπογράμμιση δική μας.

Σχόλιο ai-vreS: Γιάννη μου, θα μπορούσες να το στείλεις και σε μας το δελτίο τύπου, όχι να το ψαρεύουμε απ' αλλού.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιάννης Τάσιος τόλμησε.
Εγκαιρα αποστασιοποιήθηκε απο το απόλυτα προσωποπαγές και "ενός ανδρός αρχή" σύστημα που επικρατεί στο δήμο Σερβίων. Ειναι φανερό πως άτομα που έχουν άποψη, και δεν ειναι εξαρτημένα απο τα οφίτσια που μοιράζει ο δήμαρχος δεν ανέχονται πλέον την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον δήμο Σερβίων. Ελπίζουμε να ακολουθήσουν και άλλοι.
Γιάννη σωστά ειναι αυτά που αναφέρεις και πιστεύω οτι θα συναντηθούμε σε έναν κοινό αγώνα.
Ο τόπος μας χρειάζεται και έχει ανάγκη να εμπιστευτεί την εκπροσώπησή του σε νέα άφθαρτα πρόσωπα με ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς.

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη σε συγχαίρω. Είσαι έντιμος και καθαρός άνθρωπος. Συνέχισε όπως ξεκίνησες.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΠΟ. ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΜΑΡΑΖΩΣΕ. ΠΡΕΠΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΙΩΠΗΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΟΧΙ ΠΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΑΡΑΙΝΟΥΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΠΟ. ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΜΑΡΑΖΩΣΕ. ΠΡΕΠΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΙΩΠΗΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΟΧΙ ΠΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΑΡΑΙΝΟΥΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ.
ΓΙΑΝΝΗ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΤΣΙ...

Το Προφίλ μας