Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Πρόσκληση του Δήμου και του ΚΑΠΗ Βελβεντού










Το πατροπαράδοτο έθιμο της λουκανικοφαγίας θα αναβιώσει και φέτος στο γραφικό εξωκκλήσι του Αγ. Αθανασίου Βελβεντού ανήμερα της γιορτής, την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009, μετά τη θεία λειτουργία και μέχρι το απόγευμα. Στις γραφικές πλαγιές τον Πιερίων, 2χλμ. δεξιά από το Στάδιο Βελβεντού, ο Δήμος Βελβεντού σε συνεργασία με το ΚΑΠΗ θα προσφέρουν λουκάνικα και ντόπιο κρασί στους επισκέπτες.
Το Βελβεντό Κοζάνης, μέσω Εγνατίας οδού απέχει λιγότερο από μιάμιση ώρα από τη Θεσσαλονίκη. Όσοι επισκεφτούν το Βελβεντό μπορούν επίσης να επισκεφτούν το Λαογραφικό Μουσείο από τις 10.30-13.30 (τηλ. 2464031328) και να κάνουν βόλτα στο φαράγγι του Σκεπασμένου με τους καταρράκτες.
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να προμηθευτούν ντόπια νόστιμα λουκάνικα από τα βελβεντινά κρεοπωλεία, τοπικά κρασιά από τα τρία επισκέψιμα οινοποιεία και γλυκά, μαρμελάδες, τουλούμπες και ζεματιστούς κουραμπιέδες και άλλα τοπικά προϊόντα από τα ντόπια καταστήματα, τα ζαχαροπλαστεία και τα εργαστήρια του Βελβεντού.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ
Ο Πρόεδρος του ΚΑΠΗ, Ζήνων Ζορζοβίλης
Ο Δήμαρχος Βελβεντού, Μανώλης Στεργίου

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το Βελβεντό Είναι Το Πιο Όμορφο Χωριό ΌΛΟΥ Του ΚΌΣΜΟΥ!!!!!!!! Το ΛΑΤΡΕΎΩ!!!!!!! Το Έθιμο Της Λουκανικοφαγίας Την Ημέρα Του Αγίου Αθανασίου Το Τυριρούμε Κάθε Χρόνο!!!!!!!! Και Πάντα Περνάμε ΤΈΛΕΙΑ!!!!!!!
Χρόνια Πολλά Στον Θανασούκο Κ Σε Όλους Τους Θανάσηδες!!!!!!!!
Φιλάκια Πάρα Πολλά!!!!!!
Ιωάννα Κωστοπούλου!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Βελβεντος από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδος, πολλά φιλάκια από Νάσο και Έλενα .......

Το Προφίλ μας