Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

Κινητοποιήσεις στο Τριγωνικό

Με συνέντευξή του στο κανάλι West 7/1/09 ο πρόεδρος της επιτροπής αγώνα ενάντια στο λιγνιτωρυχείο κ. Βασίλης Παπαθανασίου, εξέφρασε την αγωνία των κατοίκων του Τριγωνικού για την επέκταση του λιγνιτωρυχείου προς το χωριό.
Ανέλυσε τους προβληματισμούς των κατοίκων και εξήγησε τους κινδύνους - περιβαλλοντικούς και άλλους, από την επέκταση του λιγνιτωρυχείου.
Δήλωσε ότι οι κάτοικοι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις όπως κλείσιμο της Εθνικής οδού, ανάρτηση πανό κλπ για να διασφαλίσουν το δικαίωμά τους να ζούν στον τόπο τους με συνθήκες ανθρώπινες.

1 σχόλιο:

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

Σε μια εποχή που η χώρα μας επιμένει να οπισθοδρομεί και να θεωρεί το λιγνίτη "μάνα εξ΄ουρανού", την καταστροφή ολόκληρων περιοχών αναγκαία και την εξαγορά συνειδήσεων επιβεβλημένη, η σύσσωμη αντίδραση ενός ολόκληρου χωριού, όπως του Τριγωνικού, δημιουργεί μια ελπίδα και ένα προηγούμενο, που δυστυχώς στην περιοχή μας δεν προϋπήρξε. Δεν θα πρέπει βέβαια να μείνουμε μόνο στα μπράβο και στα συγχαρητήρια, αλλά σαν τοπική κοινωνία θα πρέπει να συμπαρασταθούμε έμπρακτα στον γώνα τους. Περιμένουμε (ακόμη) τις αντιδράσεις κομμάτων και φορέων ιδιαίτερα σε τοπικό επίπεδο.

Το Προφίλ μας