Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Δήμος Τσοτυλίου: αποθεματικό 400.000 ευρώ

Από το servianetblog.blogspot.com
" Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το βράδυ της Τρίτης κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο προϋπολογισμός εσόδων και εξόδων του Δήμου Τσοτυλίου για το 2009. Ο φετινός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 11 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως εμφανίζει αποθεματικό για την καινούρια χρονιά που φτάνει τα 399.000 ευρώ. Όπως ανέφερε στον «Π.Λ.» ο δήμαρχος Τσοτυλίου Μανώλης Γκάσης «ο φετινός προϋπολογισμός περιλαμβάνει δαπάνες, οι οποίες είναι αποδεδειγμένες με έγγραφα από τον φορέα που μας χρηματοδοτεί. ..."
Μπράβο λοιπόν στο Δήμο Τσοτυλίου, γιατί γνωρίζουμε ότι με τα πενιχρά μέσα χρηματοδότησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ένα τέτοιο "αποτέλεσμα" αποτελεί κυριολεκτικά άθλο. Όσον αφορά το δικό μας δήμο, οποιαδήποτε ομοιότης με πρόσωπα και πράγματα ....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο δημος σερβιων, ανεκαθεν ηταν ελλειματικος και με μεγαλο παθητικο. αυτο δημιουργηθηκε τα τελυταια 20 χρονια και προσπαθεια του δημαρχου, ηταν να το συμαζεψει. Γιατι δεν αναρωτηθηκε κανεις στα σερβια, πως εγινε αυτο το μεγαλο ελλειμα. Γιατι βασανιζεται η κοινωνια εδω και ΔΕΝ θελει να ακουει δημαρχειο; Γιατι εχει απαξιωσει τοσο πολυ ΟΛΟΥΣ αυτους που διοικησαν και κανεις δεν ανελαβε την ευθυνη. Για αυτο προκοπή στα Σερβια δεν προκειτε να εχουμε..ποτέ!

Ανώνυμος είπε...

Παπαγαλάκια του δημάρχου σταματήστε το παραμύθι.
Απο που προκύπτει οτι ο Δήμοςειναι εδώ και 20 χρόνια ελλειματικός ; Επειδή το λένε αυτοί που κάνουν πάρτι με το ταμείο του Δήμου. Στα διπλά βιβλία που κρατούσε ο κ. Δήμαρχος τον πρώτο χρόνο της θητείας του 31/12/2004 ο Δήμος είχε ταμειακό υπόλοιπο 600.000 € και στα χέρια του Δημάρχου ήταν 300.000 €. Αυτά ειναι γραμένα και με φαρδιά πλατιά την υπογραφή του κ. Δημάρχου. Αποτελούν μέρος του φακέλου που κατέθεσαν σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στον εισαγγελέα μαζί με μηνυτήρια αναφορά. Τώρα γιατί καθυστερεί τόσο πολύ η υπόθεση ρωτήστε τον εισαγγελέα και το κόμμα που κυβερνά.Θα αλάξουν όμως τα πράγματα και τότε θα μάθουμε την αλήθεια.
Με ποιό δικαίωμα ο κ.Δήμαρχος κρατάει στην τσέπη του εστω και προσωρινά 300.000 € ;Αυτό δεν ειναι σκάνδαλο ;
Με ποιό δικαίωμα ο Δήμαρχος έχει μετρητά στο συρτάρι του και πληρώνει σε όποιον θέλει όσα θέλει ;
Η ταμιακή υπηρεσία και τα εντάλματα πληρωμών γιατι ειναι ;
Ποιός άλλος Δήμαρχος του νομού Κοζάνης πήγε κατηγορούμενος τόσες φορές στα διακστήρια ;
Ας σταματήσειτο παραμύθι του μεγαλόθυμου δημάρχου που έβαλε το εφ΄απαξ απο τη σύνταξή του για να βοηθήσει οικονομικά τον Δήμο.
Πόσο τέλος πάντων ήταν το εφ΄άπαξ 50- 100.000 € ;
Όταν ο Δήμος έχει πραγματικό προυπολογισμό 6-7.000.000 € τι μπορεί να κάνουν τα 50.000 €. Φτάνει πιά.Δεν έχει ανάγκη ο τόπος απο φιλανθρωπίες και αγαθοεργίες.
Εχει ανάγκη απο ουσιαστικά έργα, έντιμη διαχείριση και διαφάνεια.

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της συμπολίτευσης (Κος Ζυγούρης επι σειρά ετων Αντιδήμαρχος οικονομικών) όπως είπε στο δημοτικό συμβούλιο παρελαβαν το 2004 χρέος 4.500.000 ευρώ ( στην πραγματικότητα δεν υπερέβαινε τα 2.000.000 σύμφωνα με έλεγχο που είχε γίνει τότε. Αλλά ας το δεχτούμε).
Σήμερα, πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, το χρέος είναι γύρω στα 8.000.000 ευρώ.Αυτά ειναι γραμμένα στα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου κατα την συζήτηση που έγινε για τον απολογισμό του 2006 και μπορεί ο καθένας να τα δεί.
Αυτό ειναι το νοικοκύρεμα του Δήμου κατά τον Δήμαρχο Κο Κοκολιό.

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται οτι κάποιος κάνει πάρτυ στην...φαντασία του!! Είπαμε οτι την τελευταία 20ετία ο δήμος παρουσιάζει δημοσιονομικά ελλείματα και ο ΚΑΘΕ δήμαρχος, κανει προσπάθεια για τον περιορισμό τους. Πέρα απο το τι κανει ο νυν δημαρχος, λεμε, οποιος δημαρχος πέρασε, τα ελλειματα διογκωνονταν, αλλα δεν απαντά κανείς πως εγιναν αυτα; Tις 4ετιες 98-2002 και πριν, ολα ηταν ΟΚ και δεν υπηρχαν δημοσιονομικά ελλείματα και τεράστιες υποχρεώσεις του δημου;
Ο κ Τσολακιδης ομιλεί οτι το χρέος ειναι τοσο...
Αν ηταν δήμαρχος ο...αρχηγός σου, το έλλειμα ποσο θα ηταν; 0; Kαι Μαγος να ειναι, το ελλειμα...φακιρικα δεν εξαφανίζεται!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ, ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙΣ ΣΕ ΑΣΦΑΛΗ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.ΔΙΟΤΙ ΑΝ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ......ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΟΛΑΟΣ.ΣΗΜΕΡΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΔΙΟΠΓΚΟΘΗΚΕ.ΣΥΜΦΟΜΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ .ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΕ ΧΡΗΜΜΑΤΙΚΑ ΠΟΣΑ ΠΕΡΑΝ ΑΠ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ . ΝΟΙΚΟΚΗΡΕΜΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΦΩΣ ΟΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΟΠΙΟΝ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΚΡΗΤΙΚΗ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΙ .ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΔΙΟΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΛΕΓΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε αν ήταν δήμαρχος "ο αρχηγός μου" πιστεύω οτι τα πράγματα θα 'τανε καλύτερα για τον Δήμο μας.
Αλλα δυστυχώς δεν είναι, έτσι κρίνουμε σήμερα αυτόν που είναι. Τα ποσά του χρέους που αναφέρω σε προηγούμενό μου σχόλιο είναι καταγεγραμμένα στα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου. δεν είδα να τα σχολιάζεις.
Πάντως λύσεις υπάρχουν... Δές τον Δήμαρχο Τσοτυλίου Κο Μανώλη Γκάση.

Ανώνυμος είπε...

Κε Τσολακίδη, είσθε εκ βαθέων ενασχολούμενος με την τοπική αυτοδικοίκηση και πιστεύω να γνωρίζετε οτι τα οικονομικά ελλειματα του δήμου σερβίων ΔΕΝ εξαφανίζονται ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ, οποιο πρόσωπο κι αν διοικεί, υπο την έννοια οτι ειναι μεγαλα τα χρέη.
Δηλαδή, αν διοικούσε ο κ Αγάπιος, πως θα ηταν καλύτερα τα οικονομικά αποτελεσματα; Το να λέτε οτι θα ηταν καλύτερα, είναι απλα...προσδοκία! Και πως θα ηταν καλυτερα, οταν ο... αρχηγός (σας) επι δυο και πλέον ετη, απουσίαζε μονίμως απο τα δρώμενα στο δήμο. Και τωρα τελευταία, αρχισε να επισκεπτεται τα δημοτικά διαμερίσματα και να δειχνει αντιπολιτευόμενη συμπεριφορά! Αν δεν ησουνα εσυ και ο Κος Μπακανος, δεν θα υπηρχε αντιπολιτευση... Μακαρι, τα οικονομικα μεγεθη να αλλαξουν με την εκλογη νεου δημαρχου, του κου Αγαπιου και να ανασάνει η πόλη αυτή και το..δημαρχείο...Πρόσφατα ειχατε πει, οτι ο αρχηγος επισκεφτηκε τις Γουλες 10 φορες...>> Οι επισκεψεις του ηταν για τα προβλήματα του χωριού(!)... ή για να προωθήσει ο...αρχηγός σας τις επιχειρηματικές του δραστηριοτητες προς τους κτηνοτροφους του χωριου σου; Ειναι γνωστο οτι οι Γούλες εχουν τις περισσοτερες κτηνοτροφικες μοναδες...

Ανώνυμος είπε...

ο αγαπιος δεν ειναι χαρι ποτερ για να εξαφανισει τα προβληματα και τα χρεη του δημου. παντως απο 300 χιλιαδες ευρω δεν εχει αναγκη να τις παρει (βλέπε κλεψει) απο το δημο. και σιγουρα οι επιχειρηματικες του δραστηριοτητες με ανθρωπους απο ολα τα κοματα αποδικνυουν οτι θα πλιρωνε ολον τον κοσμο και οχι μονο τους δικους του ωπος κανει ο κοκολιος.

Το Προφίλ μας