Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Οι Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ προτείνουν τη γενιά των 700 ευρώ για το "ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΗ" 2009

Το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2009 προτείνουν οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ να απονεμηθεί στο blog της γενιάς των 700 ευρώ g700.blogspot.com μια εναλλακτική κίνηση του διαδικτύου, με βασικό σκοπό την ανάπτυξη της αρχής της διαγενεακής δικαιοσύνης σε Ελλάδα και Ευρώπη, στο πλαίσιο της αρχής της κοινωνικής αλληλεγγύης. Στην επιστολή στήριξης της υποψηφιότητάς τους, ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ Σταύρος Λαμπρινίδης επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός συμβολαίου μεταξύ των γενεών, η οργάνωση G-700 έχει αναπτύξει γέφυρες συνεργασίας με την οργάνωση 50+Ελλάς, μέλος του πανευρωπαϊκού δικτύου Αge Platform και, παράλληλα, έχει αναπτύξει δράσεις διασυνοριακής συνεργασίας σε άλλα κράτη μέλη, ώστε να προωθήσει βέλτιστες πρακτικές προς όφελος των ευρωπαίων νέων εργαζόμενων.

Η ευρωομάδα του ΠΑΣΟΚ θεωρεί απολύτως αναγκαία τη στήριξη και προβολή αντίστοιχων αξιέπαινων δράσεων ιδιαίτερα στην παρούσα περίοδο, όπου η ανεργία, η χαμηλόμισθη εργασία και η έμμεση περιθωριοποίηση των νέων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικά στην Ελλάδα προσλαμβάνουν ανησυχητικές διαστάσεις. Υπενθυμίζεται ότι οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν πρόσφατα ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα σχετικά προβλήματα που απασχολούν τη γενιά των 700 ευρώ και ευρύτερα τους νέους ανθρώπους, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι νικητές του Βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη, που προορίζεται για δραστηριότητες που ενισχύουν τις αξίες της αλληλεγγύης και το ευρωπαϊκό πνεύμα, αναμένεται να ανακοινωθούν τον προσεχή Φεβρουάριο.

Πηγή: express.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραια η προταση, αλλα καλυτερα το βραβειο να δοθει στην..Γενια των νεων Αγροτών...

Ανώνυμος είπε...

Καλύτερα θα ήταν να ζητήσουν μια μεγάλη συγνώμη από τη γενιά των g700.
Να προτείνουν να καταργηθεί η χαμηλόμισθη εργασία και να μην υπάρχει η γενιά των 700 ευρώ.
Η πρόταση για το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη στη γενιά των g700, για μένα ως εμπαιγμός μου φαίνεται και όχι ως έπαινος.

Το Προφίλ μας