Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Ερώτηση Αλέκου Αθανασιάδη προς τον Υπ. Άμυνας Ευάγ. Μεϊμαράκη

Θέμα: «Με την πολιτική της ευνοιοκρατίας, του κομματισμού, της αδιαφάνειας και των παρανόμων παρεμβάσεων, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ για μια ακόμα φορά απαξιώνει το θεσμό των ΕΠ.ΟΠ ».
Στα χρόνια διακυβέρνησης της Χώρας από την Κυβέρνησή σας, με σειρά ερωτήσεων, καταγγείλαμε παρατυπίες στις προσλήψεις Επαγγελματιών Οπλιτών(ΕΠ.ΟΠ) στις Ένοπλες Δυνάμεις. Με την με αριθμό 48/19 Αυγούστου 2008 ΕΔΥΕΘΑ/ΓΕΕΘΑ, προκηρύξατε διαγωνισμό για την πρόσληψη χιλίων επτακοσίων (1.700) ανδρών -γυναικών Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ), σε Όπλα και Σώματα του Στρατού Ξηράς (ΣΞ). Η ακολουθούμενη μέθοδος ανακοίνωσης των επιτυχόντων αντί να φωτίζει , συσκοτίζει τις διαδικασίες του διαγωνισμού πρόσληψης των ΕΠ.ΟΠ και αναδεικνύει πρακτικές πελατειακών σχέσεων, καθώς :
o Δεν ανακοινώθηκαν οι τελικοί πίνακες επιτυχόντων – επιλαχόντων υποψηφίων ΕΠΟΠ.
o Ανακοινώθηκε, στην ιστοσελίδα του ΓΕΣ, πίνακας με τις βαθμολογίες των επιτυχόντων υποψηφίων ΕΠΟΠ, στην οποία φαίνεται η βαθμολογία που συγκέντρωσε ο πρώτος και ο τελευταίος υποψήφιος (υψηλότερη – χαμηλότερη βαθμολογία, χωρίς ονοματεπώνυμα), που δεν παρέχει ουσιαστική πληροφόρηση και διαφάνεια.
o Την ίδια στιγμή που επιλέγετε την συγκεκριμένη μεθοδολογία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων από ιστοσελίδα του ΓΕΣ, εφημερίδα της 10ης Ιανουαρίου 2009, δημοσιεύει τα ονοματεπώνυμα των επιτυχόντων στον διαγωνισμό των ΕΠ.ΟΠ .
o Αρκετοί υποψήφιοι διαπιστώνουν πως στα ονοματεπώνυμα των επιτυχόντων στον διαγωνισμό των ΕΠ.ΟΠ που δημοσιεύονται, συμπεριλαμβάνονται συνυποψήφιοι τους που έχουν αποτύχει στις αθλητικές δοκιμασίες.
Η τακτική της ευνοιοκρατίας, του κομματισμού, της αδιαφάνειας και των παρανόμων παρεμβάσεων που εφαρμόζετε, απαξιώνει το θεσμό των ΕΠ.ΟΠ, οδηγεί σε παραιτήσεις τους ήδη προσληφθέντες (από τους 20.070 έχουν παραιτηθεί οι 1.426 και τελικά παρέμειναν 16.911) και στερεί τις Ένοπλες Δυνάμεις από ανθρώπινο δυναμικό που του είναι απαραίτητο.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Για ποιους λόγους δεν ανακοινώθηκαν, επίσημα, οι τελικοί πίνακες επιτυχόντων – επιλαχόντων υποψηφίων ΕΠΟΠ;
2. Για ποιους λόγους επιλέξατε μεθοδολογία που στερεί την πληροφόρηση στους υποψηφίους του διαγωνισμού για την πρόσληψη Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ) του Σ.Ξ;
3. Πιστεύετε, ότι με τις παραπάνω αναφερόμενες ενέργειές σας, δημιουργείτε συνθήκες ισονομίας, δικαιοσύνης, αξιοκρατίας στις Ένοπλες Δυνάμεις;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

όσοι λάβαμε μέρος στο διαγωνισμό ΕΠΟΠ διαγωνιζόμασταν με τους πολιτικούς και όχι με τους υπόλοιπους συνυποψήφιους. Φυσικά με πτυχία πανεπιστημίων μας απορρίψανε...

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε ΜΑΖΙ ΣΟΥ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Το Προφίλ μας