Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Ο Μ. Παπαδόπουλος για το τμήμα Μαιευτικής στο ΤΕΙ

Πριν από λίγο καιρό και μετά από προσπάθειες χρόνων, απευθύνθηκα δημόσια στους πολίτες και ανακοίνωσα την Ίδρυση του τμήματος Μαιευτικής στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα την εγκατάσταση του στην Πτολεμαΐδα. Η ανακοίνωση αυτή ήταν μια προσπάθεια που ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν και στην οποία συμμετείχαν ενεργά φορείς και πολίτες της περιοχής, νυν και πρώην συνάδερφοι βουλευτές και ολοκληρώθηκε μετά από προσωπικές παρεμβάσεις που έκανα στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, αλλά και την απόφαση του Συμβουλίου Τεχνολογικής Εκπαίδευσης που συμμετείχα ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν μια απαίτηση σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας! Σήμερα αισθάνομαι δικαιωμένος γιατί η προσπάθεια αυτή παίρνει σάρκα και οστά. Τα λόγια και οι δεσμεύσεις γίνονται πράξεις.
Η Εορδαία αποκτά σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το Τμήμα Μαιευτικής με έδρα την Πτολεμαΐδα το οποίο εντάχθηκε στο ΝΕΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ και ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2009. Για την εγκατάσταση στην Πτολεμαΐδα έχει ήδη αποφασίσει ομόφωνα το Συμβούλιο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και η απόφαση αυτή επαναβεβαιώθηκε με τη δημόσια τοποθέτηση του προέδρου Δρ. Γιώργου Χαραλαμπίδη. Τότε δεν ήταν λίγοι αυτοί, που προσπάθησαν να αμφισβητήσουν την ανακοίνωση μου. Αντίθετα ήταν πολλές οι «Κασσάνδρες» της άρνησης των πάντων, καθώς επίσης και όλοι εκείνοι που ενώ έλεγαν ότι βοηθούν, ουσιαστικά έφραζαν το δρόμο με εμπόδια ή ακόμη και με την συμπεριφορά τους. Τότε δεν απάντησα στην προσωπική εναντίον μου επίθεση να φανώ αναξιόπιστος. Σήμερα τους απαντώ με την υλοποίηση στην πράξη της δέσμευσης μου και τους καλώ να στηρίξουμε από κοινού το νέο τμήμα που θα εγκατασταθεί στην Πτολεμαΐδα με όλες μας τις δυνάμεις μας. Είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνουμε όλοι!

Η δέσμευση μου για να στηριχθεί ο τόπος μας με οποιοδήποτε τρόπο συνεχίζει να ισχύει.
Στο επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 θα συμπεριληφθεί στο μηχανογραφικό Δελτίο και το τμήμα Εργοθεραπείας, ενώ το 2011-2012 τα τμήματα Δομικών Έργων και Τηλεπικοινωνιών Συστημάτων και Δικτύων. Η ενδυνάμωση του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας είναι μία πραγματικότητα, που το καθιστά πρωτοπόρο σε σχέση με τα υπόλοιπα περιφερειακά Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Ευχαριστώ τους πολίτες της περιοχής που πίστεψαν και στήριξαν τον αγώνα αυτό. Τους δηλώνω ότι και από τη νέα μου θέση αυτή του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να είμαι χρήσιμος στον τόπο που με τιμά με τη ψήφο του.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O κος Μιχαλης Παπαδοπουλος ας κοιτάξει και να ενδιαφερθεί και για τον δρομο ΚΟΖΑΝΗ-ΣΕΡΒΙΑ-ΛΑΡΙΣΑΣ. Ολοι το ξεχασαν και ασχολουνται με άλλα.
Ας παρεμβει ο υφυπουργος και να δει τι γινεται, με ενα δρομο, που ειδικα στο τμημα ΣΕΡΒΙΑ-ΚΟΖΑΝΗ ως κατασκευη, θυμιζει το...γιοφυρι της Αρτας...

Ανώνυμος είπε...

Είμαι σίγουρος πως αν ενδιαφερθεί ο Μιχάλης, ο δρόμος αυτός Κοζάνης-Λάρισας θα γίνει. Οι λοιποί βουλευτές είναι για ροδοπέταλα και καρέκλες.. Απλά εμείς δεν τιμάμε ανθρώπους που μας προσέχουν, γιατί είναι πόντιοι...Τόσο μυαλό έχουμε...

Ανώνυμος είπε...

Ας ενδιαφερθει και θα εκτιμηθει απο την περιοχη μας...Μακαρι ο υπουργος να δει το θεμα αμεσα και να προωθησει την κατασκευη του...τμηματος ΚΟΖΑΝΗ-ΣΕΡΒΙΑ/ορια Λαρισας...

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΓΕΣ ΤΟΥ . Ο ΥΦΙΠΟΥΡΓΟΣ ΟΠΩΣ ΦΕΝΕΤΕ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ. Ο ΚΑΙΡΟΣ ΗΡΘΕ

Το Προφίλ μας