Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Τα 82 φωτοβολταϊκά φεύγουν από το δάσος της Μεσιανής – Πού πάνε «δεδομένων των αντιδράσεων»

της Ιωάννας Παπαδημητρίου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Ανακαλούνται  από τη Διεύθυνση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών οι  αποφάσεις  του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας με την οποία εγκρίθηκαν  οι επεμβάσεις γης  σε δεκάδες Μ.Ι.Κ.Ε. για 82 φωτοβολταϊκούς σταθμούς στο δάσος μακεδονικής δρυός στην θέση  «Μάνα Νερού» της Μεσιανής. Μεταφέρονται  από την θέση «Μάνα Νερού» Μεσιανής  στην Αετοράχη Κοιλάδας, στην θέση Σκάλες Μεσιανής και σε περιοχή μεταξύ Ροδίτη-Μεσιανής με την υπογραφή  του αντ’ αυτού  Νικόλαου  Παπαευθυμίου, Αν. Προϊστάμενου Γενικής Δ/νσης Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων

Για τις ανακλήσεις λήφθηκε υπόψιν η εισήγηση του Δασαρχείου στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης και καλής γειτνίασης με τις τοπικές κοινότητες που επιθυμεί ο φορέας του έργου, δεδομένων των αντιδράσεων που έχουν προκύψει μετά  τη χορήγηση έγκρισης επέμβασης για την τοποθέτηση του εν λόγω σταθμού στην εν λόγω θέση .

Χαρακτηριστικά η  CHRISTOPHER ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ της Ευθυμίας Μιχελάκη του Κλεάνθη , ανιψιάς του Συντονιστή Βασίλη Μιχελάκη πήρε νέα απόφαση έγκρισης επέμβασης για την υλοποίηση του “Φωτοβολταϊκού  σταθμού  (124) ισχύος 499,50 ΚW”, στη θέση ¨Αετοράχη¨, της Τοπικής Κοινότητας Κοιλάδας, της Δημοτικής Ενότητας Κοζάνης.

Οι νέες θέσεις βασίστηκαν στην επιτροπή δασολογίου 14/2021 απόφαση Επιτροπής σύμφωνα με την οποία σε έκταση συνολικού εμβαδού 725 στρεμμάτων  αποδόθηκε ο ειδικότερος χαρακτηρισμός της δασικής . Την αίτηση είχε υποβάλει η  εταιρία PHOTOVOLTAIC ENERGY M.Ι.Κ.Ε. του Χρήστου  Πετρόχειλου  , περί καθορισμού ειδικότερου χαρακτηρισμού εκτάσεων που βρίσκονται στην Τ.Κ. Κοιλάδας, του Δήμου Κοζάνης και στην Τ.Κ. Μεσιανής, του Δήμου Σερβίων και αποτυπώνονται στα τοπογραφικά διαγράμματα που συνοδεύουν την αίτηση, του Πολιτικού Μηχανικού κ. Μαλούτα Ιωάννη.

Αναφέρεται στις αποφάσεις  ο αριθμός πρωτοκόλλου   της ενδιαφερόμενης Εταιρείας  περί απαλλαγής περιβαλλοντικής αδειοδότησης του εν λόγω  έργου και η  υπεύθυνη δήλωση του νομίμου εκπροσώπου κάθε εταιρείας, περί μη λήψης αρνητικής απάντησης επί του αιτήματος μέχρι την ημερομηνία έκδοσής της. Συμπερασματικά   επειδή η Περιφέρεια δεν δίνει απαλλακτικά  εδώ και μήνες και η αρμόδια υπηρεσία απάντησε ότι δεν έχει καν ελέγξει τους φακέλους, η Γενική Διεύθυνση Δασών προχωρά σε επεμβάσεις σε δημόσιες εκτάσεις  σε νέες θέσεις.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η σύγκρουση συμφερόντων παραμένει. Το όργανο που αποφασίζει έχει συγγενείς με μετόχους σε αυτές τις εταιρειες

Το Προφίλ μας