Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Συνάντηση Κλιμακίου ΤΕΕ/ΤΔΜ με τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καστοριάς

Στο πλαίσιο των επαφών της Διοίκησης του ΤΕΕ/ΤΔΜ, ο Πρόεδρος Συλλίρης Νικόλαος και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής (Κιάνας  Στέργιος, μέλος ΔΕ - π. Πρόεδρος,  Μπάγκαβου Ευαγγελία Αντιπρόεδρος) αλλά και ο Πρόεδρος της ΝΕ Καστοριάς, Δημήτριος Παππάς , συναντήθηκαν την Τρίτη 28/09/2021 στο Διοικητήριο της ΠΕ Καστοριάς με τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καστοριάς, κο Σαββόπουλο Δημήτριο.

 

Τα θέματα της συζήτησης ήταν η ενημέρωση γύρω από τα έργα που υλοποιεί η ΠΕ Καστοριάς, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες στην ολοκλήρωση των έργων, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα συμβολής του ΤΕΕ/ΤΔΜ στην υλοποίηση των δράσεων ως τεχνικός σύμβουλος.

 

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΜ ζήτησε να ενημερωθεί για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του μεγάλου έργου της κατασκευής της σήραγγας της Κλεισούρας, για την υποστελέχωση των υπηρεσιών της ΠΕ Καστοριάς, για τα έργα που βρίσκονται σε ξέλιξη και για τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της υποβάθμισης ή μη του δρόμου της εισόδου της πόλης της Καστοριάς, από πρωτεύων εθνικό σε πρωτεύων επαρχιακό.

 

Ο Αντιπεριφεριάρχης, κος Σαββόπουλος, έκανε μια εκτενή αναφορά σε όλα τα έργα που υλοποιούν αυτή τη στιγμή οι Υπηρεσίες και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σε όλες τις φάσεις των έργων, από τον σχεδιασμό, μέχρι την ολοκλήρωση, εξαιτίας της έλλειψης Διπλωματούχων Μηχανικών, κατάλληλων ειδικοτήτων. Εξέφρασε ωστόσο την ελπίδα ότι με τις δυνατότητες που δίνονται πλέον μέσω των αναπτυξιακών οργανισμών, αλλά και της ΜΟΔ ΑΕ, που μπορούν να προσλαμβάνουν προσωπικό με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και δυνατότητα υπογραφής, σε συνδυασμό με την αναμόρφωση του ΟΕΥ της ΠΕ Καστοριάς, που θα δώσει λύσεις σε κάποια χρόνια προβλήματα, ότι το πρόβλημα της υποστελέχωσης και της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών, θα αντιμετωπιστεί. Ειδικά για το έργο της σήραγγας της Κλεισούρας, ανέφερε πως αποτελεί ένα έργο πνοής, που δημιουργεί προοπτικές ανάπτυξης στην περιοχή.

 

Ως προς το θέμα της υποβάθμισης του δρόμου, που αποτελεί ένα σημαντικό ζήτημα που απασχολεί τόσο την κοινωνία, όσο και τις υπηρεσίες αλλά και την πολιτική ηγεσία, ο Αντιπεριφερειάρχης απάντησε ότι λύση δεν έχει βρεθεί ακόμα και ότι το ιδανικό σενάριο θα είναι να επιλυθούν τα όποια πολεοδομικά και άλλα προβλήματα υπάρχουν σήμερα, όπως για παράδειγμα το πρόβλημα με τις εισόδους – εξόδους των επιχειρήσεων, χωρίς την ανάγκη υποβιβασμού του δρόμου και στο θέμα αυτό ζήτησε και τη συνδρομή του ΤΕΕ/ΤΔΜ.

 

Ο Πρόεδρος της ΝΕ Καστοριάς, Δημήτριος Παππάς, ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη ότι η Νομαρχιακή Επιτροπή έχει ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα, έχει κάνει μια εμπεριστατωμένη ανάλυση όλων των ιστορικών και πολεοδομικών δεδομένων και έχει καταγράψει τι θα ισχύσει στην κάθε περίπτωση, είτε ο δρόμος παραμείνει πρωτεύων εθνικός, είτε υποβιβαστεί σε πρωτεύων επαρχιακό, ώστε να γνωρίζουν οι αρμόδιοι για τη λήψη των αποφάσεων όλα τα δεδομένα και βέβαια ότι η καταγραφή αυτή είναι στη διάθεση της Περιφερειακής Αρχής.

 

Ακολούθησε συζήτηση, γύρω από τις δυνατότητες των χρηματοδοτικών εργαλείων, για τα έργα των ενεργειακών αναβαθμίσεων των δημοσίων κτιρίων και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΜ, επανέλαβε για άλλη μια φορά, την πάγια θέση του για αξιοποίηση των Διπλωματούχων Μηχανικών της περιοχής τόσο για την ωρίμανση όσο και για την υλοποίηση των έργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας