Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Καλλιόπη Βέττα: Επίσκεψη σε Τριγωνικό, Μεταξά, Μικρόκαστρο, Νεάπολη και Σιάτιστα

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα επισκέφθηκε το Τριγωνικό, τον Μεταξά, το Μικρόκαστρο, τη Νεάπολη και τη Σιάτιστα όπου συναντήθηκε με Προέδρους των τοπικών συμβουλίων, κατοίκους της περιοχής και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ..

Αρχικά, επισκέφθηκε το Τριγωνικό και το Μεταξά, όπου συναντήθηκε με τους Προέδρους κ. Γεώργιο Παπαθανασίου και  κ. Γιάννη Βλαχάβα. Από τις συνομιλίες αναδείχθηκαν θέματα που αφορούν τα κοινά προβλήματα όλης της Π.Ε. Κοζάνης: ανεργία, μετανάστευση των νέων, ερημοποίηση.
Ειδικότερα, τέθηκαν προβλήματα οδοποιίας, ξύλευσης, όπως και της μη λειτουργίας του αναμεταδότη με αποτέλεσμα η περιοχή των Καμβουνίων να μην έχει πρόσβαση στη μετάδοση  των καναλιών.
Τόσο κατά τη διάρκεια των επίσημων συζητήσεων, όσο και κατά την επίσκεψη στα χωριά, υπήρξαν συνομιλίες με κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι επεσήμαναν την εγκατάλειψη και την απαξίωση που βιώνουν από τα αρμόδια Υπουργεία.


Επίσης, η κ. Βέττα, επισκέφθηκε το Μικρόκαστρο, τη Νεάπολη και τη Σιάτιστα, όπου συναντήθηκε με κατοίκους της περιοχής και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ.. Στις συζητήσεις αναδείχτηκαν τα προβλήματα της περιοχής, με ιδιαίτερη αναφορά στον πρωτογενή τομέα, αλλά και την εκτίναξη της ανεργίας λόγω της δραματικής μείωσης του γουνεμπορίου και, ευρύτερα, εξαιτίας της βίαιης και πρόχειρης απολιγνιτοποίησης.
Τέλος, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για τα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας, ενώ από την πλευρά της κ. Βέττα δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, απεμπολώντας ένα μοναδικό εργαλείο για τον έλεγχο της αγοράς ενέργειας, την τιθάσευση της ακρίβειας και την άσκηση κοινωνικής και αναπτυξιακής πολιτικής.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αγροτική οδοποιία,ξύλευση,αναμεταδότες, είναι θέματα δήμου κ, Βέττα. Εσείς μπορείτε να συνδράμετε ως βουλευτής σε άλλα θέματα που εμπίπτουν στις αρμόδιοτητές σας, όπως η κατασκευή ΧΥΤΑΜ στο ζιδάνι, ανεξέλεκτες ανεμογεννήτριες και φωτοβολτα'ι'κά, κατασκευή εθνικού δικτύου [ Θεός να το κάνει δίκτυο ] Κοζάνης- Λάρισας, περιουσίες που χαρακτηρίστηκαν δασικές και χάθηκαν απο τους δικαιούχους, πώληση τις ΔΕΗ, κλείσιμο του λιγνίτη και μια σειρά απο άλλα που οδηγούν στην μετανάστευση των νέων ανθρώπων και στο μαρασμό των χωριών. Με φιλικούς χαιρετισμούς Ευθύμιος Δισερής.

Το Προφίλ μας