Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Καλλιόπη Βέττα: Να εφαρμοστούν άμεσα οι δικαστικές αποφάσεις για τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των τριτέκνων και πολυτέκνων ανδρών - Κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας με θέμα: «Θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος τριτέκνων και πολυτέκνων ανδρών Δημοσίων Υπαλλήλων με εικοσαετή υπηρεσία έως το 2010».


Η ερώτηση, η οποία συνυπογράφεται από 24 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., αναδεικνύει το πρόβλημα που έχει προκύψει με την ολιγωρία της κυβέρνησης να εφαρμόσει δικαστικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το συγκεκριμένο θέμα.


Ειδικότερα, με τις υπ.αριθμ. 1568/2020 και 317/2020 αποφάσεις, αναγνωρίστηκε η θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος σε άνδρες Δημόσιους υπαλλήλους που έχουν τουλάχιστον τρία παιδιά, με την προϋπόθεση να έχουν είκοσι έτη πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας έως και το 2010.


Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια για την συμμόρφωση και την εφαρμογή των προκείμενων, αμετάκλητων αποφάσεων. Όπως αναγράφεται στην ερώτηση, το συγκεκριμένο ζήτημα αφορά χιλιάδες εργαζόμενους, οπότε πρέπει να διεκπεραιωθεί  τάχιστα ώστε να εξασφαλιστεί η ισονομία και η δικαιοσύνη.


Τέλος, τίθεται το ερώτημα:​


1.    Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν για την άρση των δυσμενών διακρίσεων απέναντι σε όλους όσους έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 31.12.2010 και γιατί δεν έχουν ακόμη συμμορφωθεί στις σχετικές Δικαστικές Αποφάσεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας