Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Η Βουλή των Ελλήνων τίμησε τους Ολυμπιονίκες του Τόκιο

Τους Έλληνες και τις Ελληνίδες Ολυμπιονίκες του Τόκιο τίμησε, σήμερα, η Βουλή των Ελλήνων, σε  Ειδική  Εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομέλειας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, κηρύσσοντας την έναρξη της εκδήλωσης τόνισε ότι αυτό το καλοκαίρι

οι Έλληνες αθλητές, χάρισαν  στον ελληνικό λαό μεγάλες χαρές, σε στιγμές και  ώρες που, όπως σημείωσε, «είχαμε ανάγκη». «Την ώρα που η Ελλάδα δοκιμαζόταν, την ώρα που το περιβάλλον, οι περιουσίες και οι άνθρωποι δοκιμάζονταν, εσείς στην Ιαπωνία στέλνατε μηνύματα αντοχής, μηνύματα επιτυχίας, μηνύματα αισιοδοξίας που τόσο τα χρειαζόταν αυτόν τον Ιούλιο η χώρα μας», ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής.



«Σήμερα είστε εδώ για να σας απονείμει το Ελληνικό Κοινοβούλιο, οι πολιτικοί εκφραστές του ελληνικού λαού, την τιμή που σας πρέπει, σε ανταπόδοση του κόπου, της επίδοσης, της συμμετοχής αλλά και της χαράς, της ανυπόκριτης χαράς, που δώσατε στον ελληνικό λαό αυτό το καλοκαίρι, μέσω της μονάκριβης επίδοσής σας»
πρόσθεσε ο κ. Τασούλας, απευθυνόμενος στους αθλητές.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Σπυρίδων Καπράλος, ο οποίος αφού πρώτα ευχαρίστησε θερμά το Ελληνικό Κοινοβούλιο για τη σημερινή τιμητική εκδήλωση, επισήμανε πόσο σημαντική είναι η πρόκριση στους συγκεκριμένους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς όπως εξήγησε «οι προκλήσεις που αντιμετώπισαν οι αθλητές λόγω της πανδημίας ήταν μεγάλες».

Στον κοινωνικό, πολιτιστικό και παιδαγωγικό χαρακτήρα του αθλητισμού αναφέρθηκε ο Υφυπουργός για θέματα Αθλητισμού, κ. Ελευθέριος Αυγενάκης, τονίζοντας ότι μέσα από τον αθλητισμό μπορούμε «να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών και κυρίως να προετοιμάσουμε καλύτερους πολίτες για την κοινωνία μας». «Εσείς οι αθλητές και οι αθλήτριες, σε πείσμα των δυσκολιών και κάτω από τις αντίξοες συνθήκες που επέβαλε η πανδημία, αγωνιστήκατε και καταφέρατε να εξασφαλίσετε το πολυπόθητο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Αγωνιστήκατε και καταφέρατε να διακριθείτε και να επιστρέψετε, πολλοί, με το μετάλλιο του ολυμπιονίκη στο στήθος σας, με την κορυφαία διάκριση στις αποσκευές σας», σημείωσε ο Υπουργός συγχαίροντας τους  Έλληνες Ολυμπιονίκες.

Η εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Άννα Καραμανλή, αναφέρθηκε στο ολυμπιακό ιδεώδες και καλωσόρισε τους Έλληνες αθλητές λέγοντας ότι με την παρουσία τους σήμερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο γκρεμίζονται τα τείχη των προκαταλήψεων, του φόβου και της μισαλλοδοξίας, ενώ πάνω στα ερείπιά τους θεμελιώνονται η αδελφοσύνη, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός, αρχές που, όπως εξήγησε, είναι «απόλυτα αναγκαίες στους καιρούς μας για την παγκόσμια κοινότητα».

Η εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, κ. Καλλιόπη Βέττα, συνεχάρη τους αθλητές και τις αθλήτριες, τονίζοντας ότι αποτελούν ζωογόνο παράδειγμα, καθώς «σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, με τεράστια απώλεια του φυσικού μας πλούτου και την καταστροφή του οικοσυστήματος να κυριαρχεί στην καθημερινότητά μας, η συμμετοχή και οι επιτυχίες των ολυμπιονικών μας έδωσαν μια ανάσα, μια αχτίδα χαράς στην ελληνική κοινωνία». 

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, κ. Εμμανουήλ Συντυχάκης, χαρακτήρισε «άθλο» την παρουσία και τις διακρίσεις των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς όλη αυτή η υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν έγινε «μέσα σε αντίξοες συνθήκες προετοιμασίας και σε συνθήκες πανδημίας». «Μόνο ως θρίαμβος της επιμονής, της προσπάθειας και των προσωπικών θυσιών μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή η προσπάθεια» υπογράμμισε  ο βουλευτής.

Ο εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ελληνικής Λύσης, κ. Βασίλειος Βιλιάρδος, ευχαρίστησε τους Ολυμπιονίκες που εξύψωσαν τη χώρα με τις διακρίσεις τους, δείχνοντας σε ποιο σημείο μπορεί να φτάσει η προσπάθεια για το καλύτερο. «Με αυτόν τον τρόπο αποτελούν ένα υγιές παράδειγμα επιτυχίας και ένα πρότυπο για τους νέους και τις νέες» είπε ο κ. Βιλιάρδος.

Η εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας ΜέΡΑ25 και Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Σοφία Σακοράφα, απευθύνθηκε στους αθλητές και τις αθλήτριες με μια προσωπική και βιωματική προσέγγιση, προτρέποντάς τους «να πουν σε όλους για τους αγώνες που δίνουν κάτω από αντίξοες και σκληρές συνθήκες».

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στα  τιμώμενα πρόσωπα, οι οποίοι, εκπροσωπώντας τους συναθλητές τους, αναφέρθηκαν στα ζητήματα που ταλανίζουν το χώρο του αθλητισμού, ζητώντας την παρέμβαση και την αρωγή της Πολιτείας στην προσπάθειά τους. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιονίκης στο άθλημα της υδατοσφαίρισης, κ. Εμμανουήλ Ζερδεβάς, ανέφερε ότι για την Πολιτεία ο Αθλητισμός πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα, όπως είναι η Υγεία και η Εκπαίδευση. «Η παροχή κατάλληλων αθλητικών υποδομών σε κάθε γειτονιά αποτελεί επένδυση για τη σωματική και πνευματική εξέλιξη της νέας γενιάς» πρόσθεσε ο κ. Ζερδεβάς.

Με παρόμοιο τρόπο τοποθετήθηκε και η Ολυμπιονίκης στο άθλημα του τζούντο, κ. Ελισάβετ Τελτσίδου, ζητώντας τη στήριξη της Πολιτείας, καθώς, όπως εξήγησε, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αποτρέπουν πολλούς από το να συνεχίσουν στο πεδίο του αθλητισμού. Κλείνοντας, ευχήθηκε η Πολιτεία να λάβει σοβαρά υπ’ όψιν τα ζητήματα αυτά και να δώσει κίνητρα στους αθλητές για να συνεχίσουν.

Ο Ολυμπιονίκης στο άθλημα της ενόργανης γυμναστικής, κ. Ελευθέριος Πετρούνιας, ζήτησε να υπάρξει στήριξη του αθλητισμού γιατί, όπως χαρακτηριστικά είπε, «όλα αυτά τα παιδιά που βλέπετε, μαζί κι εγώ που θα μπω αύριο για χειρουργείο, κόβουμε τα χέρια μας, σπάμε τα πόδια μας και ξεπερνάμε τον εαυτό μας καθημερινά, πάρα πολλά χρόνια». Και συνέχισε σημειώνοντας ότι «ο κ. Αυγενάκης έκανε την αρχή με διάφορες αλλαγές στον αθλητικό νόμο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερη στήριξη κατά τη διάρκεια όλης της τετραετίας κι όχι μόνο όταν πλησιάζουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες».    

Τέλος, η Βουλή των Ελλήνων απένειμε στους Έλληνες Ολυμπιονίκες ονομαστικούς τιμητικούς επαίνους και μετάλλια, ενώ, μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι αθλητές  ξεναγήθηκαν στην έκθεση «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά» για τα διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

 

Ακολουθούν η ομιλία του Προέδρου της Βουλής και το video της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας