Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Εγκατάσταση πρώτου Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών στο Δημοτικό Κατάστημα Ασκίου.

Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει σταθερά την προσπάθεια αξιοποίησης όλων των υποδομών του Δήμου. Στο πλαίσιο αυτό, μετά την επίσκεψη του κ.Παπαευσταθίου Νικολάου Προέδρου του ΕΚΑΒ, υποδεχθήκαμε και ξεναγήσαμε στο Δημοτικό κατάστημα του Ασκίου τον Αντιπρόεδρο και Εκτελεστικό Διευθυντή του ΕΚΑΒ κ. Κουτσουμπέλη Παναγιώτη .

Μετά την επίσκεψη αυτή είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι δρομολογήθηκε η εγκατάσταση στο Δήμο μας και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Κατάστημα Ασκίου, του πρώτου Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ) στην Ελλάδα.

Αποστολή του ΕΤΙΚ είναι η εξασφάλιση και η προστασία της δημόσιας υγείας δια μέσω μίας ταχείας ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ σε όλες τις καταστάσεις που απαιτούν παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής και νοσοκομειακής ανταπόκρισης.



Οι εγκαταστάσεις τμήματος ΕΤΙΚ θα λειτουργήσουν και ως εκπαιδευτικό κέντρο για στελέχη των υπηρεσιών που ασχολούνται με την αντιμετώπιση ειδικών καταστάσεων.

Επίσης στο κτίριο θα εγκατασταθεί τομέας ΕΚΑΒ γεγονός που αναβαθμίζει τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας στο Δήμο μας, εξασφαλίζοντας την άμεση ανταπόκριση σε περιστατικά που χρίζουν επείγουσας ιατρικής παρέμβασης.

Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη Γεώργιο Κασαπίδη που υποστηρίζει θερμά και έμπρακτα την αναβαθμισμένη παρουσία του ΕΚΑΒ-ΕΤΙΚ στο Δήμο Βοΐου, καθώς επίσης και τον κ. Γιασά Σάββα Διευθυντή ΕΚΑΒ Κοζάνης για την πολύτιμη συνδρομή του.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας